Lär dig om att leva som tonåring med ADD

Symtom kan fortsätta till ungdomar

Ungdom kan vara en svår tid för någon. Tonåringar börjar en övergångsperiod i sina liv, flyttar sig från barndomen och till vuxenlivet. Trycket ökar. Förväntningarna höjs. Akademiker och sociala frågor blir ännu mer komplexa. Känslor av självmedvetenhet och osäkerhet kan uppstå. Självkänslan är ofta mer ömtålig.

Kvinnor blir en allt viktigare närvaro i en tonårs liv, ofta ännu mer inflytelserika än föräldrarna.

Peer press tar en större roll. När de börjar uppleva mer och mer frihet och självständighet kan ungdomar engagera sig i riskabelt beteende. Beslut måste fattas om alkohol, rökning, droger och sexuell aktivitet. Behavior är ofta impulsiva.

Bor med ADHD som ungdom

Trots att många människor tänker på ADHD som barndomstillstånd kan symtomen fortsätta till ungdomar och vuxna år. Enligt National Institute of Mental Health, cirka 80 procent av dem som krävde medicinering för ADHD som barn behöver det fortfarande som tonåringar. En tonåring som lär sig att hantera alla andra förändringar som uppstår med puberteten och ökat oberoende har också den extra frågan om att leva med ADHD.

En tonåring med ADHD kan uppleva världen som en frustrerande virvelvind. Planera framåt, avsluta arbetet, hålla på spår, organisera aktiviteter, följa konversationer - dessa uppgifter kräver ofta ansträngande ansträngningar.

Hindringar kan tyckas oöverstigliga. Tonåringar med ADHD kan uppleva rastlöshet.

Strategier för att hjälpa till med dessa utmaningar

Med så många utmaningar, hur kan en förälder hjälpa sin ADHD tonåring att upprätthålla en positiv riktning och en jämn köl? Medan ingenting kommer att göra det lätt att brisa genom tonåren, kan några enkla strategier göra stor skillnad.

Här är några idéer som hjälper dig att hantera upplevelsen:

Om du är förälder till en tonåring med ADHD, var noga med att hålla kontakten med ditt barns lärare . Uppfostra ditt förhållande med din tonåring och ge honom gott om stöd och kärlek.