Tips för att hantera ADD / ADHD på arbetsplatsen

Dessa enkla steg kan förbättra arbetets prestanda väsentligt

ADD kan säkert ha en negativ inverkan på ditt arbetsliv.

Det kan hända att du har problem med att komma ihåg information, hantera din tid, organisera och prioritera, avgränsa distraheringar och bara komma igång med uppgifterna. Det kan hända att du har svårt att ta reda på vad som är viktigt och bli förkrossat och fast på irrelevanta detaljer. Du kan upptäcka att tidsfristerna tycks smyga upp snabbt eller ha svårt att planera din dag.

Tips för att arbeta med och runt din ADD

ADHD behöver inte vara begränsande. Vuxna med ADHD kan leda produktiva, uppfyllande och framgångsrika liv. Några av våra största företagsledare, forskare, kompositörer och artister är kända för att ha ADHD. De fokuserar på sina områden av styrka snarare än på problemen - och de använder enkla strategier för att hantera deras ADHD.

Hur kan du hantera din ADHD för att lyckas på arbetsplatsen ? Här är några tips för att möta dessa problem med uppmärksamhet på huvudet.

 1. Om du har ett kontor jobb, be om ett privat kontor för arbete och stäng av dörren medan du arbetar för att stänga av distraktioner. Om du inte kan ha ett privat kontor, be om en bås bort från det livliga arbetet.
 2. Håll arbetsområdet klart av röran. Har utsedda fläckar för pennor, papper, kalender och dagliga planerare.
 3. Använd "white noise" öronproppar eller hörlurar med andra lugnande ljud för att maskera störande ljud på kontoret.
 1. Ta täta raster. Planera dem på din dag. Gå för att få vatten vid vatten fontänen, gå på toaletten och gå upp för trappan för en övning. Gå ut ur kontoret under lunchpausen för en uppfriskande promenad.
 2. Försök att få oavbrutna tider under dagen. Ställ in telefonen för att gå till automatisk röstbrevlåda så att det inte distraherar dig medan du är på en annan uppgift. Ha en viss tid på dagen för att kontrollera meddelanden. Skriv ner alla meddelanden.
 1. Håll en anteckningsblock med dig under dagen för att skriva ner all information du behöver komma ihåg. Post-it anteckningar är också trevliga för påminnelser. Prova ett torkbord.
 2. Undvik att överplanera din dag. Schemaläggning i extra tid i arbetsuppgifter eller möten tar längre tid än förväntat.
 3. Under möten håller du något i dina händer för att hålla dem upptagna.
 4. Använd en dagplanerare.
 5. Gör checklistor och kolla in saker när du fyller i listan.
 6. Bryt upp arbetet i mindre, mer hanterbara bitar.
 7. Ge dig själv små belöningar för genomförda uppgifter.
 8. Få jobbet tidigt eller stanna sent så att du kan arbeta när det är mindre hektiskt och upptagen.
 9. Be medarbetare att skicka information till dig skriftligen eller e-post så att du bättre kan följa det.
 10. Ställ in klockan för att pipa ungefär fem minuter före ett möte så att du inte kommer att glömma.

> Källor:

> Nadeau > PhD >, Kathleen G. Adventures in Fast Forward: Liv, Kärlek och Arbete för ADD Adult. Brunner-Routledge 1996.

> Nationellt resurscenter för ADHD, barn > och > Vuxna med uppmärksamhetsbrist Hyperaktivitetsstörning. Diagnos av ADHD hos vuxna. 2003.

> Sarkis > PhD >, Stephanie Moulton. 10 enkla lösningar på vuxen ADD. New Harbinger Publications 2005.