Hur ber om ursäkt mer med vänliga hälsningar

Ursäkt materia. Så här ger du en bra

Relationer kan vara underbara buffertar mot stress, men relationer konflikter kan orsaka stor känslomässig smärta och stress . Att veta hur man ber om ursäkt - och när - kan reparera skador i ett förhållande, men om du inte vet hur man ber om ursäkt, kan du faktiskt göra saker värre! Effektiva ursäkter är enkla om du vet vad du ska säga. Här är några enkla steg för att hjälpa dig att lära dig att be om ursäkt och uppriktighet.

Svårighet: Enkelt

Tid som krävs: varierar

Här är hur:

 1. Vet när du ber om ursäkt
  Att veta när man ska be om ursäkt är lika viktigt som att veta hur man ber om ursäkt. I allmänhet, om du misstänker att något du gjorde - med ändamål eller olyckshändelse - orsakade någon annan hård känsla, är det en bra idé att be om ursäkt och rensa luften. Om vad du gjorde skulle ha stört dig om det var gjort för dig är en ursäkt tydligt i ordning. Om du inte är säker, erbjuder en ursäkt dig chansen att "äga" misstag du gjorde, men återupprätta vad du tycker var okej. Om du känner att den andra personen är orimlig kan en diskussion vara i ordning. Du kan bestämma var du står på ursäkt efter det.
 2. Ta ansvar
  Att ta ansvar betyder att man erkänner misstag som du gjorde som skadar den andra personen, och det är en av de viktigaste - och försummade - ingredienserna av de flesta ursäkter, särskilt de i media. Att säga något vagt som, "Jag är ledsen om du blev förolämpad av något jag sa", innebär att de onda känslorna var en slumpmässig reaktion hos den andra personen. Säger, "När jag sa [den sårbara saken] tänkte jag inte. Jag inser att jag har skadat dina känslor och jag är ledsen, "bekräftar att du vet vad det var du sa som skadade den andra personen och du tar ansvar för det.
 1. Uttrycka ånger
  När man försöker förstå hur man ber om ursäkt effektivt, är det också viktigt att förstå värdet av att uttrycka ånger. Att ta ansvar är viktigt, men det är också till hjälp för den andra personen att veta att du känner dig dålig om att du skadar dem och önskar att du inte hade det. Det är allt. De känner sig redan dåliga, och de skulle vilja veta att du känner dig dålig om att de känner sig dåliga. "Jag önskar att jag hade varit mer genomtänksam." "Jag önskar att jag hade tänkt på dina känslor också." "Jag önskar att jag kunde ta tillbaka det." Det här är alla uttryck för ånger som lägger till ursäkt för din ursäkt, och låt den andra personen veta att du bryr dig.
 1. Gottgöra
  Om det finns något du kan göra för att ändra situationen, gör det. Det är viktigt att veta hur man ber om ursäkt med uppriktighet, och en del av uppriktigheten av en ursäkt är en vilja att göra något åt ​​det. Om du bröt något av någon, se om du kan ersätta den. Om du sa något ont, säg några fina saker som kan bidra till att generera mer positiva känslor. Om du bröt förtroende, se vad du kan göra för att bygga om det. Vad du än kan göra för att göra saker bättre, gör det. (Och om du inte är säker på vad som skulle hjälpa, fråga den andra personen vad du kan göra för att hjälpa dem att må bättre.)
 2. Bekräfta gränserna
  En av de viktigaste delarna av en ursäkt - en av de bästa anledningarna att be om ursäkt - är att bekräfta gränserna. Friska gränser är viktiga i alla förhållanden. När du kommer i konflikt med någon, brukar det finnas en gräns som korsas - en social regel bryts eller förtroende är trasig - och det bidrar till att bekräfta vilken typ av framtida beteende som föredras. Att diskutera vilken typ av regler du båda kommer att följa med i framtiden kommer att återuppbygga förtroende, gränser och positiva känslor och ge en naturlig segedom ur konflikten och till en lyckligare framtid i relationen.

tips:

 1. Ägar upp till din del - inte sina
  Kom ihåg att när du ber om ursäkt tar du ansvar för din del av konflikten. Det betyder inte att du medger att hela konflikten var ditt fel. Människor är ofta rädda för att be om ursäkt först eftersom de tycker att den som ursäkta först är "mer fel" eller "förloraren" av konflikten. Egentligen ger en ursäkt även när bara en liten del av konflikten var ditt ansvar är okej, och ofta hälsosamt. Det låter dig fastställa vad du ångrar på dina egna handlingar, men bekräfta dina egna gränser också.
 2. Be om ursäkt för de rätta orsakerna
  När du ber om ursäkt för precis vad du gjorde kan du lättare gå vidare och lägga konflikten bakom dig, oavsett den andras handlingar. När vi ber om ursäkt, kan vi lättare upprätthålla integritet och förlåta oss själva. Den andra personen kan flyttas för att be om ursäkt för sina handlingar också - det är alltid trevligt om de gör det! - men det händer inte alltid. Att försöka framkalla en ursäkt från den andra personen är en manipulativ taktik som ibland återfinns. Be om ursäkt för din egen sinnesro, och den andra personen kan bli inspirerad att göra detsamma. Men det är okej om de inte är det.
 1. Låt gå av resultat - till en omfattning
  Även om ursäkta kan vara ett sätt att upprätthålla integritet och fortsätta från handlingar som vi inte är stolta över, vill de flesta av oss också reparera relationen och bli förlåtna. Ibland sker det inte. Om ursäkten var uppriktig och inkluderade de nödvändiga ingredienserna, är dina chans att förlåtas större, men ibland är den andra personen inte redo eller kan förlåta och fortsätta. Eller de kan förlåta dig, men ändå vara vaktade. Eller de kanske inte inser sin egen roll i konflikten. Inse att du inte kan styra deras svar, och om du har gjort allt du kan, låt det gå för nu.

Vad du behöver: