20 tips för ett hälsosamt äktenskap med ADHD

Från boken "Gift med distraktion"

Äktenskap kan vara svårt, särskilt i denna upptagna, överskridna värld vi lever i. Att ha ADHD närvarande i relationen kan göra utmaningarna ännu mer uttalade. Det är lätt att bli distraherade, spårade och överbelastade och glömma grunderna - vikten av att vårda ditt äktenskapliga förhållande. Här är några tips som hjälper dig att återgå till grunderna.

Dessa 20 tips om äktenskap är utdragna från boken, gift med distraktion av Edward M. Hallowell, MD och Sue George Hallowell, LICSW med Melissa Orlov. (c) 2010 av Edward M. Hallowell, MD Återtryckt enligt överenskommelse med Random House Publishing Group.

20 tips för ditt äktenskap när du har ADHD

1. Kom ihåg vad du tycker om den andra personen. Håll det bakom dig själv för de ögonblicken när du är arg.

2. Tänk inte bara på vad den andra personen kan göra för att göra saker bättre, men vad du kan göra för att göra saker bättre.

3. Par är upptagen i dessa dagar. Du måste göra skyddad tid för varandra, tid bara för er två, och du måste göra det minst en halvtimme i veckan, helst mer. Många par spenderar mer tid på att träna än att vara med varandra. En väg runt det är att träna ihop!

4. Respekt. Respekt. Respekt. Försök alltid att behandla din partner med respekt.

Upprepade nedläggningar kan bli en vana och markera början på slutet av ett förhållande.

5. Spela. Låt eder lägga undan dina hämningar och vara dumma. Gör dumma saker tillsammans. Ha en kudde kamp. Leka kull. Kittla varandra. Berätta skämt. Spela pranks på varandra. Ta aldrig med dig för allvarligt.

Så länge du kan skratta, blir du okej.

6. Fira. Studier visar att det är viktigare att vara där för din make att fira goda tider än att vara stödjande i dåliga tider. Självklart betyder stöd i dåliga tider, men det är ännu mer förutsägande för framgång i ett förhållande om du kan fira goda tider tillsammans.

7. Presentera en united front till dina barn. Annars kommer du att undergräva varandra. Det här är inte bra för dig och det är inte bra för barnen.

8. Säg något trevligt, något du tycker om din make minst en gång om dagen.

9. Känn dig roligt med tips om äktenskap som dessa men gör inte roligt med att ta allvarligt tanken på att varje dag gör vad du kan för att göra ditt förhållande bättre.

10. Ge din makas tillåtelse att ha ett eget liv utanför äktenskapet, det vill säga vänner, grupper, karriär, fritidsaktiviteter eller andra aktiviteter.

11. När du ser ett argument eller en kamp om att komma igång, försök att fånga dig själv och säga till dig själv: Låt mig försöka göra det lite annorlunda den här gången. Om du vanligtvis skriker, faller du tyst. Om du brukar bli tyst, tala upp. Om du brukar gråta, gör du inte. Om du vanligtvis raser , försök att förhandla eller lyssna i stället. Försök bara att ändra ditt vanliga sätt att svara.

12. Betala komplimanger. Du kan aldrig betala för många komplimanger. Även om de är mockade eller rebuffed, kommer de att uppskattas.

13. Var uppmärksam på din makas ursprungsberättelse. När du gifter dig gifter du dig inte bara med din make, du gifter dig med din makas familj. Den gamla klichéen av de hemska svärföräldrarna är en destruktiv. Gör vänner med dina svärföräldrar och försök att ha kul med dem. Kom ihåg också, de är dina barns morföräldrar.

14. Försök aldrig använda pengar som ett kraftverktyg. Detta bygger enorma grymheter över tiden.

15. Försök att fortsätta ett aktivt sexliv . Om kön svikas kan det här indikera konflikt.

Försök att få kärnan i konflikten. Vanligtvis kommer sexuell aktivitet att hämta tillbaka.

16. Undvik mönstret för The Big Struggle. Attack och försvara, försvara och attackera. Detta kan bli en vana, en mycket demoraliserande och förstörande.

17. Lär känna din makas barndom så att du kan förstå nuvarande mönster vad gäller vad som hänt växer upp. Ingen slog vuxen ålder utan att ha haft en barndom först. Och barnet är fadern eller mamman till mannen eller kvinnan.

18. ha kul tillsammans Gör det dock du vill göra det, men gör tid att ha kul. Låter uppenbar, men många par gör det inte.

19. TIO stäng av den. När du är tillsammans, stäng av dina elektroniska enheter, åtminstone under en viss tid.

20. Kom ihåg, inget äktenskap är ständigt glad, perfekt och lycklig. När tiderna är tuffa, häng i med varandra. Få lite ensam tid , men gå inte gömmer dig. Du behöver varandra. Det är lätt att vara där i goda tider, men i svåra tider är det här när man verkligen behöver varandra. Det här är när du bara gör det, oavsett vad det är för den person du gifte dig och för din egen skull också. Snälla ge inte upp. Det finns alltid, alltid hopp.

Källa:

Utdrag från MARRIED TO DISTRACTION av Edward M. Hallowell, MD och Sue George Hallowell, LICSW med Melissa Orlov. (c) 2010 av Edward M. Hallowell, MD Återtryckt enligt överenskommelse med Random House Publishing Group.