10 bästa jobb för människor med generaliserad ångestsyndrom

De bästa jobben för personer med generaliserad ångestsyndrom (GAD) är de som utnyttjar dina styrkor mest. Medan du bor med GAD kan det betyda att du har en tendens att oroa sig och överanalysera, det kan också innebära att du är bra att samla information eller undersöka problem.

Välja din karriärväg

Det första steget att hitta det bästa jobbet för dig kommer givetvis att innebära viss introspektion. Vilka typer av jobb har du haft tidigare? Njöt du dem eller var du bra på dem? Överväg frivilligt arbete några timmar i veckan i ett fält för att se om det kan vara bra för dig. Det är ingen mening att begå en karriär och bara följa med den nödvändiga utbildningen för att upptäcka att du inte kan stå på jobbet.

Bedömning av jobbkrav

När du väl har bedömt din personliga affinitet gentemot olika karriärer är det viktigt att du också tänker på den stressnivå som du kommer att stöta på i jobbet. Medan du hanterar din ångest genom medicinering och / eller terapi är det viktigt att du som person som bor med GAD kan vara till hjälp också att välja en karriär utan alltför hög stress eller arbetsbehov.

Det är troligt att det finns något glatt medium mellan låga och höga stressnivåer. En studie från 2017 som publicerades i tidskriften "Women's Health" undersökte yrkesförbundet med stress och ångest bland kvinnor i Indien och fann att hemmakare hade 1,2 gånger högre ångest och 1,3 gånger högre stress än studenter och kvinnor som arbetade utanför hemmet. Denna forskning tyder på att arbete utanför hemmet kan ha en buffrande effekt på stress, åtminstone för kvinnor.

Å andra sidan testade en studie 2007 påverkan av arbetsstress på depression och ångest hos unga vuxna som arbetade. I en longitudinell studie som gjordes från 1972 till 2005 konstaterades att arbetsspänningar (hög arbetsbelastning, extrema tidstryck) var relaterad till dubbelt risk för stor depression eller generaliserad ångestsjukdom jämfört med dem som inte hade samma arbetsbehov, även i människor som tidigare var hälsosamma. Denna forskning tyder på att lärande att hantera arbetsspänning eller minska stressnivåer i arbetet kommer att vara till hjälp när du går vidare med din karriär.

Din ideal karriär

Som en person med GAD kommer din idealiska karriär sannolikt att innebära:

När du börjar undersöka karriären, beakta ovanstående punkter och överväga också hur mycket jobbkrav och stress du kommer att möta i varje roll.

1 - Privat utredare

Getty / eclipse_images

Privata utredare arbetar inom en rad områden, inklusive övervakning, företagsundersökningar och hushållssituationer. Denna roll håller dig aktiv men innebär också stillestånd när du förbereder sammanfattningar av dina resultat. Liknande jobb som heminspektörer, brottsplatsundersökare eller kriminella laboratorieanalytiker kan vara av intresse.

2 - Fitness Trainer

Getty / Klaus Vedfelt

Som träningsassistent hjälper du individerna att lära sig att använda gymutrustning och skapa en träningsplan för träning. Det här jobbet kräver att du är fysiskt anpassad, vilket också kan bidra till att hålla din ångest reglerad . Andra jobb inom samma fält kan vara av intresse, som nutritionist eller dietist, som kommer att utnyttja dina perfektionistiska tendenser samtidigt som du kan bli kunnig om hälsosamma livsstilvanor.

3 - Rådgivare / psykolog

Getty / Tom Merton

Som rådgivare eller psykolog kan du hjälpa andra att gå igenom psykiska problem. Med tanke på att du själv har upplevt dessa har du en bra position att vara empatisk och ha en förståelse för vad dina patienter upplever. Denna roll kan också ge dig mer inblick i din ångest.

4 - Massageterapeut

Getty / Peopleimages

Att arbeta som massage terapeut är i allmänhet en lågspänningsmiljö. Kombinationen av fysiskt och mentalt arbete kommer också att hålla ditt sinne upptagen och minska risken för bekymmer som stör dig under din arbetsdag. Möjligheten att chatta med kunder kan också tänka på andra problem, och du kan tycka att handlingen med att göra massage är avkopplande i sig själv.

5 - Professor / Forskare

Getty / Tom Merton

Om du gillar skolan och inte har något emot förlängd forskarutbildning, överväga ett jobb som högskola eller universitetsprofessor. Denna roll ger dig chansen att göra en fördjupad forskning om ett ämne som intresserar dig, samtidigt som du ger en paus från monotonen att sitta vid ett skrivbord när du undervisar högskolan eller universitetsklassen. Det här jobbet innebär att man talar offentligt, så du vill se till att du övervinner någon fasskräck som är relaterad till din ångestsyndrom.

6 - Lärare

Getty / Thomas Barwick

Liksom en professor, är en lärare ger dig en balans eller tid och tid i klassrummet, vilket inte tillåter mycket tid för onödigt oroande. Lärare måste också vara kunniga om ett antal ämnen, vilket gör att du kan använda din önskan att samla information om olika ämnen.

7 - rörmokare

Getty / Sue Barr

Jobb som låter dig arbeta med dina händer men också kräver att du tänker är utmärkt om du har GAD. Rörmokare eller annan affärsman som mekaniker måste diagnostisera problem och reparera. Denna process av utredning och lösningar passar bra med din tendens att arbeta genom problem från alla håll.

8 - Vin Sommelier

Getty / Hero Images

Om du inte hört talas om en vin sommelier är den här personen ansvarig för att samla kunskap om ett brett sortiment av viner och dela den här informationen med allmänheten eftersom de gör sina vinval. Andra karriärer som är likartade, som i blomindustrin, låter dig bli expert på ett ämne och dela den kunskapen med andra. Dessa jobb tenderar också att vara låg stress med lågt tryck, vilket är till hjälp när du bor med GAD.

9 - Elektroteknik

Getty / Tom Merton

Jobb som kräver att du designar eller ingenjörer kan också vara bra om du bor med GAD. Elektroteknik, arkitektur och liknande karriärer kräver en rad olika färdigheter och är mentalt engagerande nog att hålla koll på dina bekymmer.

10 - Nödrumssjuksköterska

Getty / Reza Estakhrian

Även om det här jobbet kanske inte passar mantra med låg stress, kan arbetets snabba karaktär vara bra om du kan lägga undan din ångest på jobbet. Om takten i ett akutrum verkar för mycket för att du ska hantera, överväga ett annat offentligt inriktat jobb som håller dig upptagen, till exempel en apotekstekniker.

Ett ord från

Oavsett vilken karriär du väljer, kom ihåg att ha en back-up plan på plats. Kanske börja med att arbeta deltid om möjligt, för att säkerställa att jobbet passar bra. När du jobbar, försök att bygga upp en akutfond, så att om ångest blir överväldigande kommer du inte vara knuten till ett jobb som du inte kan lämna, även om det bara är tillfälligt frånvaro.

> Källor:

> Patel PA, Patel PP, Khadilkar AV, Chiplonkar SA, Patel AD. Inverkan av yrke på stress och ångest bland indiska kvinnor. Kvinnors hälsa. 2017; 57 (3): 392-401.

> Melchior M, Caspi A, Milne BJ, Danese A, Poulton R, Moffitt TE. Arbetsspänning utfäller depression och ångest hos unga, arbetande kvinnor och män. Psychol Med. 2007; 37 (8): 1119-1129.