Varför måste jag ta en psykologi klass?

Att studera psykologi har flera fördelar

Även om du inte är en psykologi stor, kan du definitivt dra nytta av att lära dig mer om människans sinne och beteende genom att ta en psykologi kurs. Många universitet kräver att eleverna tar minst en klass i psykologi eller ett relaterat ämne som sociologi eller antropologi. Varför ingår psykologi ofta som en del av ett grundläggande krav på allmän utbildning?

Det finns några bra skäl.

Det kan hjälpa dig att bättre förstå andra människor

Om du är huvudämne i ett ämne som leder dig till en karriär som innebär att du arbetar direkt med många olika människor, som undervisning eller omvårdnad, förstår du mer om hur människor tänker och beter sig kommer att vara till stor hjälp i din karriär. Även om du inte planerar att arbeta med människor, är psykologin fortfarande fördelaktig för att hjälpa dig att förstå hur och varför människorna i ditt liv tänker och beter sig som de gör. Att förstå andra kan vara extremt uppfyllande och leda till bättre och starkare relationer med din familj, vänner och medarbetare.

Det kan hjälpa dig att bättre förstå dig själv

Precis som det hjälper dig att bättre förstå andra kan en psykologi klass hjälpa dig att förstå dig själv, inklusive områden som det som motiverar dig, vilken typ av personlighet du har och hur din personlighet bidrar till hur du tänker och uppför dig.

Att förstå dig själv bättre kan hjälpa dig att förbättra dina relationer med andra, dina kommunikationsförmåga, din motivation och hur du relaterar till världen runt dig.

Det kan förbättra dina kritiska tänkande färdigheter

Psykologi klasser betonar saker som den vetenskapliga metoden , utvärderar dina informationskällor och tänker kritiskt på den information du möter dagligen.

Sådana klasser kan hjälpa dig att finslipa dessa färdigheter, vilket kan vara användbar i en mängd olika karriärer och olika livsområden.

Vad din psykklass kan innehålla

Du kan förväntas ta en introduktionspsykologi klass, som kan vara ett bra sätt att få en grundläggande grundning i ämnet. I en introduktionsklass lär du dig om en rad ämnen, bland annat:

Ibland kan din major kräva att du tar en klass som onormal psykologi eller utvecklingspsykologi som en del av dina kärnkrav. Hälsa majors, i synnerhet, kan dra nytta av att ta sådana klasser. Dessa ämnen kan hjälpa dig att förbereda dig för att arbeta med personer som upplever någon form av psykisk sjukdom och lär dig mer om mänskligt beteende och utveckling. Genom att lära mer om symtom och behandlingar av sådana sjukdomar kan du uppleva större empati och förståelse när du arbetar med personer som lider av psykiska problem.

Naturligtvis, att veta varför ditt universitet kräver att du tar en psykologi klass gör det inte nödvändigtvis lättare. Även om du vet lite om ämnet eller om du kämpar i din klass finns det ett antal saker du kan göra för att hitta hjälp.

Många universitet erbjuder gratis handledningssentra eller akademiska assistanslaboratorier, men du kan också vända sig till online-resurser för att hjälpa dig att förstå ämnet.