Uppleva sömnproblem som en återhämtande alkoholisk

Sömnavbrott i återkallande av alkohol och genom återhämtning

Många personer med alkoholproblem har också sömnproblem. De kan falla somna lätt, men överdriven alkoholanvändning stör deras sömn under den senare delen av natten.

Om du dricker för mycket, även ibland, har du förmodligen haft sömnproblem. Vad du kanske inte vet är om du slutar dricka och förbli nykter kan du få betydande sömnproblem länge efter att du slutat dricka.

De flesta tungdrycker som slutade dricka, har svårt att sova under de tidiga dagarna av nykterhet. Det är ett av de vanligaste alkoholavbrottssymptomen och en som får många att återfalla.

Typiska återställningssömproblem

Forskning visar att sömnstörning kan pågå länge efter att alkoholavdragssymtom upphör. Studier har funnit att:

Dålig sömnkvalitet, mindre djup sömn

"Tre eller flera drycker kommer att få den genomsnittliga personen att somna tidigare än vanligt", säger Shawn R. Currie från University of Calgary. "Att somna i snabbare takt är den enda verkliga fördelen med alkohol som sover. De mer utbretta störande effekterna är mer frekventa uppvakningar, sämre sömnkvalitet, minskad djup sömn och tidigare än vanliga vakna tider, vilket leder till att människor känner dem fick inte tillräckligt med sömn. "

Han noterar att när en alkoholist aktivt dricker, har de dessa typer av sömnstörningar. Men de kan också fortsätta att inträffa under de två till sex månaderna av abstinens efter återkallelse . Han konstaterar att återhämtning och avhållsamhet är mer utmanande om du inte kan få tillräckligt med sömn av god kvalitet.

Sova inte återställande

Människor i alkoholåtervinning tar lång tid att somna, har problem att sova hela natten och känner att deras sömn inte är reparativ. Labstudier visar minskningar av djup sömn och abnormiteter vid REM-sömn hos personer med mer än ett år av nykterhet.

"Sömn har rykte bland återhämtande samhällen att vara en av de sista sakerna som faller tillbaka för en individ", säger David Hodgins, professor i psykologi vid University of Calgary. "Det är också erkänt som ett potentiellt utfall av återfall. Inom 12-stegs community finns det ett litet ord som beskriver riskfaktorerna för återfall, det kallas HALT. Människor som är hungriga, arga, ensamma eller trötta har en ökad risk för återfall . Säkert är en väg som en person kan vara trött genom sömnstörningar. "

Sömnproblem kan gå för månader

Forskare fann att alkoholister med både kort och långvarig avhållsamhet hade stört sömn efter att ha slutat dricka. I allmänhet var problem med sömnbeteende sämre än vid sömnstöd, enligt Curries studier. "De flesta insomniacs har en kombination av problem somna och problem som sover," sade Currie.

"Våra resultat tyder på att de flesta återhämtar alkoholister har båda typer av sömnlöshet, men problemet med inbrott är allmänt sämre."

Sömnproblem Predated Alcoholism

Många som upplever sömnlöshet vid återhämtning hade också sömnlöshet innan de blev beroende av alkohol. Currie konstaterar att kronisk sömnlöshet påverkar 10 till 15 procent av den allmänna vuxna befolkningen, men hälften av hans studie deltagare hade sömnlöshet innan de blev alkoholberoende. "Även om vi inte kan utgå från någon orsakssamband mellan sömnlöshet och alkoholism från dessa data är det svårt att ignorera en sådan hög grad av existerande sömnproblem i provet, säger han.

Behandling för sömnlöshet

Den första behandlingen för sömnlöshet vid återhämtning är nykterhet, och många patienter ser förbättringar. För specifik behandling av sömnlöshet är beteendeterapi den föredragna behandlingen snarare än mediciner, eftersom de har visat sig vara effektiva och de kommer inte att störa nykterhet. Hälso- och sjukvårdspersonal måste väga riskerna och fördelarna med att ordinera mediciner för sömnlöshet för dem som är i återhämtning, även om vissa läkemedel mot återfall förebyggande kan hjälpa till att främja sömn.

Utveckla god sömnvanor

För att förhindra eller hjälpa till att minska sömnlöshet, utveckla goda sömnsvanor, som att hålla en regelbunden ökningstid, undvika sömn och avstå från stimulanser som koffein på kvällen.

källor

> Broder KJ. Bedömning och behandling av sömnlöshet hos vuxna patienter med alkoholhändelser. Alkohol . 2015; 49 (4): 417-427. doi: 10,1016 / j.alcohol.2014.12.003.

> Geiger-Brown JM, Rogers VE, Liu W, Ludeman EM, Downton KD, Diaz-Abad M. Kognitiv beteendeterapi hos personer med comorbid sömnlöshet: En metaanalys. Sleep Medicine Recensioner . 2015; 23: 54-67. doi: 10,1016 / j.smrv.2014.11.007.

> Roehrs T, Roth T. > Sömn > och sömnstörningar. I: Verster JC, Brady K, Galanter, Conrod P, redaktörer. Drogmissbruk och missbruk i medicinsk sjukdom. New York NY: Springer; 2012. s. 375-385.