5 tips som hjälper dig att sätta ner telefonen

5 tips som hjälper dig att sätta ner telefonen

Mobiltelefonmissbruk kan inte formellt erkännas, men för många människor är tanken på att inte ha sin mobiltelefon omöjlig. När vi blir mer och mer beroende av mobiltelefoner att ansluta till andra, organisera vår tid och spåra information, kan det verka svårt att klara utan det.

För många människor hade blicken på mobilen blivit ett nytt sätt att navigera i det moderna samhällets sociala komplexa.

Det har blivit ett sätt att undvika obehagliga situationer, eftersom vi hämtar vår telefon för att undvika oönskad uppmärksamhet från andra, ett sätt att möta potentiella partners, tankeplatser som Tinder och ett sätt att få konstant validering genom att posta online och söka "gillar". "

Men att stanna hyperconnected kan störa ditt engagemang i riktiga relationer och erfarenheter, kan orsaka värk och smärta och störa sömn. Det kan även leda till internetberoende , om du ständigt är online och kan inte stänga av. Så vad ska du göra när du vill koppla ifrån din mobiltelefon och hitta det svårt? Dessa tips kan hjälpa till.

1. Möt ansikte mot ansikte

Oavsett om du är på affärsresa eller nöje, ordna att träffas personligen i stället för att lita på smidig textning eller prata i telefon. Byt ut din mobiltelefon med ansikte mot ansikte. Om du har nyheter och du vet att du kan se en vän senare på dagen, motstå textning eller skicka dina nyheter på Facebook .

Vänta tills du ser din vän, berätta sedan för dina nyheter muntligt. Detta kommer att förhindra att dina verbala och sociala färdigheter försämras genom överanvändning av textning för att kommunicera - ett stort problem för personer med datorberoende. När du är med någon annan, stäng av eller ignorera din telefon om den ringer - ta ett samtal mitt i en konversation är höjden på dålig netikett .

2. Välj Real över virtuella upplevelser

Gör ett medvetet val att ha verkliga snarare än virtuella upplevelser. I stället för att kontrollera internet för information, gå till biblioteket och hämta en bok. I stället för att spela videospel , gå med i ett lag eller en schackklubb. Gå ut för att se levande underhållare, istället för att se allt på nätet. Du kanske gillar enkelheten och effektiviteten att göra allt från din mobiltelefon, men det ger inte dig de bästa eller mest meningsfulla erfarenheterna. Detta kommer att förbättra din fysiska och mentala hälsa och minska beroendeframkallande beteenden. Och du kan bara hitta den verkliga världen är mer dynamisk, mångfacetterad och trevlig än den virtuella världen.

3. Spara sovrummet för sömn och sex

En central del av goda sömnsvanor, att hålla sovrummet för sömn och kön, och att lämna din mobiltelefon i ett annat rum i huset kommer inte bara att förbättra din sömnkvalitet. Det kommer att minska sannolikheten för att textning och ringning kommer att inkräkta på din personliga tid. Och om du är beroende av din mobiltelefon för sexting, internetporno eller andra cybersexaktiviteter, kan ditt sexliv vara på väg till problem.

4. Värdera de tomma utrymmena i din dag

En av anledningarna till att vi blir beroende av våra mobiltelefoner beror på att det är så enkelt att ta ut dem varje gång du har ett tomt utrymme i din dag.

En olycklig följd av detta är att det kan kännas som ett slöseri med tid när du inte kontrollerar dina e-postmeddelanden när du inte är engagerad i en annan aktivitet. Men de tomma utrymmena är viktiga för att vara bekväm med dig själv, och processen med att bara vara, vilket är en viktig del av mentalvården. Att öva uppmärksamhet kan hjälpa till.

5. Ange dina egna gränser

I stället för att automatiskt tänka att din bör ha din mobiltelefon till hands hela tiden, sätta gränser runt när du kommer eller inte kommer att titta på den. Lämna medvetet det utom räckhåll när du verkligen skulle fokusera på någon annan del av din upplevelse.

Du kan alltid återvända samtal eller svara på e-postmeddelanden senare.

> Källor:

American Psychiatric Association, News Release: Uttalande av American Psychiatric Association om "Video Game Addiction."

iPass Inc. iPass Global Mobile Workforce Report: Förstå företagens mobilitetstrender och mobilanvändning . Redwood Shores, CA: iPass Inc. 2011.

> Khan, MD, PhD, Mohamed K. "Emotionella och beteendeeffekter, inklusive beroendeframkallande potential, av videospel." Rapport från rådet om vetenskap och folkhälsa CSAPH Report 12-A-07. 2007.