Vad är definitionen på en affär?

En affär är en romantisk och känslomässigt intensiv sexuell eller känslomässig relation. I allmänhet håller affärer inte länge och förekommer mellan två personer som inte är gifta med varandra. Ändå finns det också olika typer av angelägenheter, inklusive de som är rent känslomässiga och de som uppstår online, kända som cyberaffärer.

Vad betraktas som en affär?

Typiskt, och med några få undantag, betraktas en affär som ett förtroendeförtroende.

Det har förmågan att orsaka betydande nöd i relationen och det finns många anledningar till att folk fuskar på sin partner.

Ämnen kallas vanligen "äktenskapsbrott" bland gifta par och "otrohet" bland gifta makar och engagerade partner. En affär kan också gå med andra namn. Du kan höra det kallas en kärleksaffär, en känslomässig angelägenhet, en fling eller extramarital relationer. Vissa människor kallar bara det vara otrogen eller fusk också.

Saker kan vara romantiska , som också kallas "en angelägenhet i hjärtat". Dessa är ofta i form av sexuella samband mellan oönskade eller begravda parter. Det kan också betraktas som en eller annan form av icke-monogami.

Alternativt är ett ledigt förhållande ett fysiskt (och ofta känslomässigt) förhållande mellan två personer som kan delta i sexuella relationer. Men de gör det ofta utan förväntan om ett mer formaliserat romantiskt förhållande.

Ett öppet äktenskap

Begreppet affär kan också beskriva en del av ett avtal inom ett "öppet" äktenskap (eller öppet förhållande). Ett par håller med om vilka former av sex som tillåts med någon annan än sin primära partner. Det betraktas som en "sanktionerad affär".

Villkor som vanligtvis används för denna situation inkluderar swinging, dating, polyamory och menage a trois.

Andra typer av angelägenheter

Ett platoniskt förhållande kan också kallas en romantisk affär. Termed en emotionell affär , det är en som saknar sexuell intimitet men har intensiv eller varaktig känslomässig intimitet. Emosionella angelägenheter kan enkelt utvecklas till sexuella angelägenheter och vara lika hotande för det primära förhållandet.

En onlineaffär eller cyberaffär är en som uppträder i någon annan form av "cyber-space". Det kan vara anonymt eller med någon personen vet i verkligheten. Sällan har en cyberaffär emotionella och / eller sexuella undertoner. Detta uppnås via chatt, webbkamera, e-post, text och andra teknikbaserade medier.

Angelägenheter är personliga

Den enda sak som alla typer av angelägenheter har gemensamt är att de är väldigt personliga för alla berörda parter. De kan komplicera långsiktiga relationer och medföra ofta många känslor, både dåliga och bra, beroende på ditt perspektiv. Vissa människor som är involverade i en affär, ens tycker att det är en besvikelse och inte värt emotionell vägtull som krävs.

Precis som i ett personligt förhållande finns det inga rätt eller felaktiga svar när det gäller att hantera en affär. Ibland kan det bryta upp ett äktenskap, medan andra par kanske kan återhämta sig från otrohet och rädda deras förhållande.