De 3 bästa gratis iPhone-apparaten hjälper dig att sluta röka nu

Telefonappar för att sluta röka är rikliga idag. De är ett roligt sätt att hålla reda på dina framsteg med rökning, lära dig vad du kan förvänta dig och hur du ändrar din attityd på ett sätt som hjälper dig att hålla dig i programmet.

Kvaliteten varierar dock kraftigt. De flesta fria telefonapparna fylls antingen av annonser, erbjuder inte mycket praktisk värde för användarna, eller i vissa fall är det glitchy att använda.

Några av dem skiner emellertid verkligen. De ses över här.

Var och en av apparna nedan erbjuder något unikt för användarna. Läs igenom beskrivningarna och se vad som appellerar till dig. Eftersom de är gratis, överväg att ladda ner alla tre till att börja med. Du kanske tycker att alla är användbara, men om inte, kan du ta bort alla som du inte tycker om.

1 - Rökfritt - Sluta röka nu av David Crane

David Crane

Den rökfria appen är laddad med funktioner som hjälper till att spåra olika aspekter av en ex-rökares framsteg med rökningstopp.

Precis som de flesta slutar röka appar som finns tillgängliga idag, det ger en slutmätare som visar upp till den andra rökfria tiden, cigaretter som inte röks, tillsammans med pengar och livslängd. Det visar också hur mycket tid du har sparat som skulle ha spenderats att röka, vilket är ett bra perspektiv för nya ex-rökare att visualisera.

Funktioner som skiljer det från de flesta slutar röka apps:

uppdrag
Varje morgon får användarna ett uppdrag att fokusera på för dagen. Uppdragen bidrar till att ändra ohälsosamma attityder om att röka, hantera begär genom utbildning och förbättra självkänsla.

Ett uppdrag ber dig exempelvis att tänka på när du vanligtvis röker, som första på morgonen, efter måltider, under pauser på jobbet, etc. Du uppmanas då att komma med en plan för att hantera dessa händelser (triggers) utan att lysa upp. Detta är en användbar övning för att tänka framåt och hålla sig i kontroll.

Ingår i appen är sju uppdrag för veckan som leder upp till dagen, 31 unika uppdrag för den första månadens upphörande och möjligheten att upprepa favorituppdrag under den andra månadens upphörande.

Nya ex-rökare lär sig identifiera och undvika potentiella fallgropar, göra meningsfulla listor och skapa anteckningar som ger konkreta bevis på framsteg som gjorts. Milstolpar firas med märken.

Dagbok
Diary-funktionen låter ex-rökare spåra och analysera utlösare att röka, med påminnelser för att göra en daglig post om hur du kände och lyckades den dagen rökfri. Det här är en speciellt användbar funktion eftersom de loggarna kan ses över när du kämpar, vilket kommer att hända då och då. En snabb titt tillbaka genom dagboksposter visar hur långt du har kommit.

cravings
I det här avsnittet av appen kan du logga efter önskemål när de kommer. Du kan analysera alla detaljer, inklusive svårighetsgrad, känslomässigt tillstånd, när det hände, och vem du var med.

När du har loggat upp många rökningstryck kan du visa dem på ett diagram för att se mönster. Med verktyget kan du även använda ett kartalternativ för att logga in där begäret hände. Denna funktion är användbar för att avslöja dina unika utlösare att röka, varav några kan överraska dig.

Många förslag finns också tillgängliga för att hjälpa till med att övervinna rökningstoppar , vilket hjälper till att ge nya ex-rökare möjlighet att återfå kontrollen över nikotinberoende.

Kosta

Den fria versionen av den här appen är helt gratis, och den betalda versionen (en engångsavgift på 4,99 USD) låser upp ytterligare funktioner som är kopplade till rökutlösare.

Utvecklarna av den här appen samlar användardata för att förstå och skapa förbättringar i beteendemodifieringshatt bästa arbetet för att sluta röka framgångsrikt. Du kan delta i detta projekt eller välja bort.

Appen är flexibel, anpassningsbar och rolig. Det verkar också vara glitchfritt. Ladda ner och prova om du är ny att röka.

Rökfri - Sluta röka Nu finns det iPhone och Apple Watch.

2 - Avsluta geni av Digital Therapeutics, LTD

Kognitiv beteendeterapi eller CBT är grunden för att sluta röka app. De steg som snart kommer att bli ex-rökare leds genom att lära dem hur man ändrar hur de tänker på cigaretter. Appen ger dem verktygen genom utbildning och en förändring i tankesättet för att hantera uttagsprocessen från nikotin och läkning som äger rum under de första månaderna av rökningstoppet.

Sann frihet är en sinnesstämning . Om du kommer att lyckas sluta röka på lång sikt måste du ändra förhållandet du har med cigaretter - ändra vad de betyder för dig. CBT är en solid metod för att hjälpa dig att uppnå detta.

Appen har många sektioner som uppmuntrar självreflektion, mindfulness och självkontroll. Användare måste slutföra varje steg (5 minuter eller så) för att låsa upp nästa. Varje steg börjar med en video eller ljudintroduktion och följs sedan av en interaktiv del.

Vissa funktioner är endast tillgängliga i den betalda versionen, men det finns mycket att hålla användare av den kostnadsfria appen upptagen också.

Ändring är lättare när du kan se en negativ vana för vad det är.

Appen är uppbyggd kring vetenskapsbaserad bevisning om vad som fungerar för att sluta röka och innehållet presenteras i små bitar som hjälper rökare att dissekera vanor som de utvecklas till följd av nikotinberoende.

Avsluta Genius är hög kvalitet på alla sätt, inklusive grafik och innehåll. Den är kompatibel med iPhone, iPad och iPod Touch, med IOS 10.0 eller senare.

3 - myQuitTime av Arete World Enterprises

MyQuitTime-appen täcker alla grunderna, inklusive hur mycket rökfri tid som ackumulerats, cigaretter som inte röktes, spara pengar och sparade liv.

Den har en rolig funktion som gör det möjligt för användarna att göra en lista med rökfria belöningar som de skulle vilja spendera de pengar de har sparat på. Bilder kan laddas upp, priser läggs till och appen kommer att varna användare när det finns tillräckligt med pengar för objektet. Appen spårar också hur lång tid det tar att tjäna objekt på listan om det inte finns tillräckligt med pengar ännu sparat.

Rökare lär sig att förvänta omedelbar befrielse från cigaretter. Efter inandning når nikotin snabbt hjärnan och bryggor med receptorer som sedan släpper ut dopamin, "mår bra" hormon. När nikotinnivåer i blodet återkommer, lyser en ny cigarett och nästan omedelbart känner du lättnad och nöje (tillfredsställelse) när nikotin fylls på och dopamin frisätts igen.

Forskare tror att dopamin är nära kopplat till missbruk. Det är denna kemiska reaktion i hjärnan som gör nikotin så beroendeframkallande, och när du slutar röka, gör dig så obekväma.

Rökfria belöningar erbjuder nya ex-rökare en viss övning när de väntar lite för tillfredsställelse. Det är hälsosamt att fira segern att hälla upp rökfria dagar, och du borde använda denna funktion både för små belöningar som du kan tjäna pengar i dagliga och större priser som du sparar för.

Belöningar ger också erkännande för det arbete som rökuppehållet tar, något som varje ny ex-rökare rättvis förtjänar.

Appen fungerar bra och grafiken är lätt på ögonen.

Den är kompatibel med iPhone, iPad och iPod Touch med IOS 7 eller senare. Det finns även på android och Windows Phone-plattformar.

Ett ord från

Ett hälsosamt slutprogram bör omfatta utbildning, positivt stöd, feedback och rökfria belöningar från tid till annan. Medan du avslutar appar för din telefon, kan du inte göra arbetet med att röka för dig, de slår märket som ett positivt stödverktyg. Ladda ner en eller två för att få till hands när du behöver en boost.