Avkopplings tips för stressavlastning

Vi kan koppla avkoppling med "slösa tid", men i själva verket är regelbunden avslappning och stresshantering viktig för fysisk och emotionell hälsa. Detta beror på att din kropps stressrespons kan bli utlösad ofta hela dagen och om din kropp inte återvänder till sitt vanliga tillstånd av avkoppling efteråt kan du befinner dig i en tillstånd av kronisk stress .

Kronisk stress är den typ av stress som verkligen kan utgöra kaos på din hälsa och bidra till en mängd stressrelaterade hälsoproblem, inklusive hjärtsjukdom, högt blodtryck och många fler, inklusive förkylning.

Lärande avslappningstekniker kan hjälpa dig att återställa din kropp till dess naturliga tillstånd när du känner dig stressad och kan potentiellt hjälpa dig att vara mer motståndskraftig för att stressa att du möter i framtiden. Du kan bli mindre reaktiv mot de stressorer du möter och kan återhämta sig snabbare från det om du reagerar.

Avkoppling kan uppstå när du bara sitter och tittar på tv i en loungestol (vilket är vad vissa människor tänker på när de tänker på ordet "avkoppling"), men med en mer strukturerad plan för avkoppling kan det vara mer användbart i ansiktet av stress. Det hjälper till att få en plan eftersom du kan lära dig att använda strategier som är mest effektiva, inte bara bekanta.

Du kan också aktivt välja strategier som bygger motståndskraft istället för att bara distrahera dig från vad som skapar stress för dig på en viss dag. Att lära sig att slappna av din kropp och ditt sinne kan vara mer effektivt än vad som helst på egen hand, självklart.

Här är några av de bästa avslappningsstrategierna du kan använda för att bekämpa stress.

Andningsövningar

Dessa kan vara din första försvarskedja mot stress. Andningsövningar är underbara för avkoppling eftersom de kan användas när som helst och på något ställe, de arbetar snabbt och är lätta att behärska. Läs mer om andningsövningar .

Meditation

Många försöker meditation och tycker att det är ett underbart avkopplingsverktyg. Många andra tycker om att prova det, eller prova det ett par gånger och bestämma att det inte är för dem. Om du är i den andra gruppen kanske du vill överväga att ge meditation ett annat utseende - det är utmärkt för avkoppling, såväl som att utveckla en mer positiv attityd och, om den övas långsiktigt, större motståndskraft mot stress. Läs mer om fördelarna med meditation och olika meditationstekniker du kan försöka.

musik

Att spela musik är ett bra sätt att lindra stress och främja avkoppling för din familj och vänner, såväl som dig själv. (Okej, kanske dina medarbetare inte gillar att höra dina låtar så mycket som du gör, så kanske den här är bäst sparad för hemma och i bilen.) Eftersom musik ger reella fördelar när det gäller wellness (musikterapi är en växande fält), det kan också användas effektivt för avkoppling också. Läs mer om hur du använder musik för stressavlastning .

Träning

Det kan tyckas att motion är motsatsen till avkoppling, men en bra träning kan faktiskt få dig att känna dig mer avslappnad efteråt av några anledningar. För det första kan träning vara ett bra sätt att släppa ut stress och släcka ånga. För det andra kan endorfinerna som släpps under en bra träning hjälpa till med avslappning ganska snällt. Dessutom kan träning få dig till ett tillstånd av flöde där det är svårt att stanna stressad - din kropp måste röra sig mot avkoppling eftersom ditt stressrespons börjar vända. Hitta sätt att arbeta träna i ett upptagen schema .

Ha så kul!

Ja, dessa avslappningsmetoder behöver inte alla vara kliniska och praktiseras.

Att släppa loss och ha kul med din familj och vänner är ett utmärkt sätt att lindra stress och uppleva avslappning. Problemet är att människor inte alltid prioriterar vanlig gammal "rolig" som en viktig del av livet - de passar inte tid för det i sina upptagna scheman (åtminstone inte så mycket som de borde) eftersom de inte gör det inse värdet av kul för balans samt fysisk och emotionell hälsa. Nå, det är dags att börja jobba roligare i ditt liv. Se dessa tips om att ha kul för nybörjare.

Om du fokuserar på stresshantering regelbundet, kan du på relativt kort tid lära sig att lättare slappna av när du behöver, och bygga motståndskraft mot stress.