Vad gör experimentella psykologer?

Experimentella psykologer studerar ett enormt utbud av ämnen inom psykologi, inklusive både människors och djurs beteende. Tycker du om att undersöka mänskligt beteende? Om du har en passion för att lösa problem eller utforska teoretiska frågor, kanske du är intresserad av en karriär som experimentell psykolog.

Om du någonsin har velat lära dig mer om vad experimentella psykologer gör kan denna karriärprofil svara på några av dina grundläggande frågor och hjälpa dig att bestämma om du vill utforska detta specialområde mer ingående.

Vad gör en experimentell psykolog?

En experimentell psykolog är en typ av psykolog som använder vetenskapliga metoder för att samla in data och utföra forskning. Experimentella psykologer utforskar en enorm mängd psykologiska fenomen, allt från att lära sig personlighet till kognitiva processer. Den exakta typen av forskning som en experimentell psykolog utförs beror på ett antal faktorer, inklusive hans eller hennes utbildningsbakgrund, intressen och sysselsättningsområde.

Enligt presidiet för arbetsstatistik arbetar experimentalpsykologer ofta för universitet, myndigheter, privata forskningscentra och ideella organisationer. Medan de ofta studerar människans sinne och beteende, kan de också studera djurbeteenden också. Några viktiga områden av intresse inom experimentell psykologi inkluderar minne, lärande, uppmärksamhet, känsla och uppfattning, och hur hjärnan påverkar beteendet.

Var arbetar en experimentell psykolog?

Experimentella psykologer arbetar i en mängd olika inställningar, inklusive högskolor, universitet, forskningscentra, regeringar och privata företag. Några av dessa yrkesverksamma fokuserar på att undervisa experimentella metoder till studenter medan andra utför forskning om kognitiva processer, djurbeteende, neurovetenskap, personlighet och många andra ämnesområden.

De som arbetar i akademiska lägen lär ofta psykologi kurser utöver att utföra forskning och publicera sina fynd i professionella tidskrifter. Andra försökspsykologer arbetar med företag för att upptäcka sätt att göra anställda mer produktiva eller skapa en säkrare arbetsplats inom specialområden som industriell organisationspsykologi och humanfaktorerpsykologi .

Hur mycket tjänar en experimentell psykolog?

Bureau of Labor Statistics rapporterar att den genomsnittliga årliga lönen för psykologer som arbetar på högskolor, universitet och professionella skolor var $ 62.490 för 2014. PayScale.com konstaterar att lön för försökspsykologer varierar mellan en låg av $ 29.773 till en hög av $ 80.389 beroende på utbildning, erfarenhet, geografisk plats och sysselsättningssektor.

Utbildning och utbildning för experimentella psykologer

Program i experimentell psykologi är utformad för att utbilda studenter att utforma studier, genomföra empirisk forskning och förstå etiska problem inom forskningen. Vanligen behöver experimentalpsykologer minst en mastergrad i allmänhet eller experimentell psykologi. För dem som är intresserade av att arbeta vid ett universitet krävs vanligtvis doktorsexamen i psykologi.

Det är viktigt att komma ihåg att du inte nödvändigtvis behöver tjäna en examen i experimentell psykologi för att kunna fungera som experimentell psykolog. Doktorandprogram i psykologi ger noggrann utbildning i forskningsdesign och experimentella metoder. Tillämpade specialområden, såsom mänskliga faktorer, psykologi och industriell organisationspsykologi har ofta ett mycket starkt forskningsfokus, och yrkesverksamma som arbetar inom dessa områden gör ofta experimentering och forskning som huvudämne i karriären.

Arbetsutsikterna för experimentella psykologer

Enligt Handbook of Occupational Outlook, publicerad av US Department of Labor, förväntas sysselsättningsperspektivet för psykologer öka med 19 procent under år 2024.

Personer med doktorsexamen, särskilt de som är anställda inom specialområden eller yrkesområden, förväntas hitta de största arbetsutsikterna.

Är en karriär i experimentell psykologi rätt för dig?

Experimentella psykologer behöver inte bara en utmärkt förståelse för psykologiska forskningsmetoder, men de behöver också ha enastående organisations- och kommunikationsförmåga. I många fall innefattar arbeten inom detta område en rad arbetsuppgifter utanför att utföra forskning. Du kan också behöva få finansiering, behålla noggranna dokument, samarbeta med kamrater och presentera resultaten av din forskning till externa grupper. Förmågan att skriva bra är också viktigt eftersom du kanske skriver upp resultaten av din forskning för publicering i professionella och akademiska tidskrifter. Denna frågesport kan hjälpa dig att avgöra om en karriär inom experimentell psykologi är rätt för dig.

källor:

Bureau of Labor Statistics, US Department of Labor, Handböcker, Handböcker, Utgåva 2016-17, Psykologer. Hämtade från http://www.bls.gov/ooh/life-physical-and-social-science/psychologists.htm.

Bureau of Labor Statistics. (2015). Arbetsförmedling och löner, maj 2014: Psykologer, alla andra. Hämtad från http://www.bls.gov/oes/current/oes193039.htm.

PayScale.com. (2011). Lönbild för experimental psykologjobb. Hittade online på http://www.payscale.com/research/US/Job=Experimental_Psychologist/Salary