10 Psykologi Kurser Psyk Majors bör ta

Psykologi klasser som vanligtvis krävs av högskolor och universitet

Om du är en psykologstudent måste du ta ett antal kurser som fokuserar på vetenskapen om mänskligt beteende. Ditt mål som student är inte bara att uppfylla kursens krav i din programavdelning utan också att utveckla kritiska tänkande färdigheter, forskningskompetens och djupgående kunskap om psykologi som kommer att tjäna dig väl som du avancerar i din akademiska och karriär .

Här är några av de bästa kurser du bör tänka på när du väljer klasser att ta som en psykologi huvudämne.

1. Allmän psykologi

Yuri_Arcurs / E + / Getty Images

Denna introduktionskurs erbjuder en översikt över hela psykologiområdet. Det kan tyckas överväldigande först , på grund av den stora mängden information du lär dig, men den här viktiga klassen utgör grunden för dina framtida studier.

Kom ihåg dock att målet med denna klass är att ge en introduktion till psykologins historia och den vetenskapliga undersökningen av människans sinne och beteende. Medan det kan tyckas som om du skummar över stora ämnen, kommer du att kunna dyka djupare in i dessa ämnen i senare kurser.

2. Psykologhistoria

För att förstå dagens psykologi är det viktigt att se tillbaka på vetenskapens ursprung och inverkan . Kurser på psykologins historia börjar allmänt med ämnets antika filosofiska ursprung och utforska de stora tänkarnas bidrag fram till idag .

3. Statistik

Statistik kurser är ett måste för alla psykologi stora, oavsett om du planerar att fortsätta en examen senare eller inte. Statistik ger en kärnbakgrund för att förstå hur psykologer undersöker mänskligt beteende.

Kursen fokuserar i allmänhet på statistiska metoder och tekniker som används av forskare. Många psykologi kandidatexamen kräver minst en grundkurs i statistik för att få tillträde till programmet.

4. Experimentell psykologi

En kurs i experimentell psykologi är en grundläggande grund för alla psykologiska huvudämnen. I denna kurs kommer du att lära dig om grundläggande forskningsmetoder och experimentella mönster . Medan kursförhållandena kan variera från en skola till en annan kräver de flesta experimentella psykologi kurser att eleverna ska utföra experiment.

5. Fysiologisk psykologi

För att skapa en fullständig förståelse för sinnet och beteendet är det viktigt att utveckla kunskapen om hjärnan, neurala handlingar, känsla och uppfattning, grundläggande neuroanatomi och fysiologiska processer. En kurs i fysiologisk psykologi fungerar som en bra introduktion till neuropsykologins område, även om det kan listas under en alternativ kurs titel som beteendemessig neurovetenskap, biopsykologi eller biologisk psykologi.

6. Kognitiv psykologi

I den här kursen lär du dig mer om den kognitiva processen som ligger till grund för mänskligt beteende. Kognitiv psykologi innebär studier av interna mentala processer - alla saker som går in i din hjärna, inklusive uppfattning, tänkande, minne, uppmärksamhet , språk, problemlösning och lärande.

7. Onormal psykologi

Kurser i onormal psykologi fokuserar på biologiska, miljömässiga och kulturella influenser på onormalt beteende. Några av de ämnen som studerades i denna kurs kan innefatta humörstörningar, personlighetsstörningar, psykosomatiska störningar och missbruk av substanser. Förutom att utforska bakgrunden, bedömningen och diagnosen av dessa sjukdomar, utforskar eleverna också några av de tillgängliga behandlingsmetoderna.

8. Utvecklingspsykologi

Utvecklingspsykologi kurser studerar utvecklingen av mänsklig utveckling från uppfattningen under hela livslängden. I vissa fall kan eleverna välja att ta en omfattande kurs som ger en överblick över utveckling genom livet eller väljer att ta en kurs som i första hand fokuserar på barns utveckling .

Utvecklingspsykologi kurser ser generellt på utvecklingsförändringar i biologiska, känslomässiga och kognitiva domäner, liksom hur faktorer som familj, skola, jämlikar och kultur påverkar denna tillväxt.

9. Socialpsykologi

Socialpsykologiska kurser är inriktade på den vetenskapliga undersökningen av sociala influenser på beteende och interaktionen mellan individer och grupper. Ämnen som studeras i denna klass inkluderar socialt tryck, ledarskap, icke-verbal kommunikation , övertalning, lydnad och motståndareffekten . Socialpsykologer är intresserade av den inverkan som den sociala miljön och gruppinteraktionerna har på attityder och beteenden.

Även om det finns många likheter med sociologin tenderar socialpsykologi att se på socialt beteende och inflytande på en mycket bred nivå. Sociologer är intresserade av de institutioner och kulturer som påverkar hur människor beter sig. Psykologerna fokuserar istället på situativa variabler som påverkar socialt beteende.

10. Personlighet Psykologi

En kurs i personlighetspsykologi erbjuder en solid bakgrund i de många teorierna om personlighetsutveckling , inklusive freudianska, psykosociala, beteendemässiga, humanistiska och existentiella teorier.

Detta område av psykologi syftar till att förstå personlighet och hur det varierar bland individer, liksom hur människor liknar varandra. Psykologer bedömer, diagnostiserar och behandlar personlighetsstörningar som kan störa det dagliga livet.

Psykologi Kurser krävs av forskarutbildningsprogram

Är du psykologi med planer på att gå till skolan? Om en examensgrad i psykologi är i din framtid, så är det dags att börja tänka på de kurser du behöver ta.

De flesta program har vissa krav och förutsättningar som måste uppfyllas innan du kan börja examen i psykologi.

Potentiella erforderliga kurser

Om du planerar att studera psykologi på forskarnivå, är det viktigt att välja grundkurser som förbereder dig för vidare studier i psykologi. Här är ett urval av förkunskapskurser som oftast krävs av psykologiutbildningsprogram:

  1. Statistik : Att ha en stabil bakgrund i statistiken gör det möjligt för dig att bättre förstå den forskning du kommer att möta på grundskolan. I många fall kommer du även att bedriva din egen forskning, så att kunna förstå och utföra statistisk analys är väsentlig för framgång i ett kandidatprogram.
  2. Experimentella metoder / Forskningsdesign: Många program kräver eller föredrar minst en eller flera kurser i experimentella metoder och forskningsdesign. Mängden forskning du ska göra på grundskolan beror mycket på vilken typ av program du skriver in. Ph.D. Program tenderar att fokusera mer på forskning, medan Psy.D. Programmen koncentrerar sig mer om yrkesutövning. I båda fallen är det viktigt att ha en god förståelse för forskningsprocessen.
  3. Onormal psykologi : Denna kurs krävs eller föredras också av många kandidatprogram. Även om du inte planerar att arbeta i mental hälsa kan förståelse för onormala beteenden, psykiska störningar och behandlingsalternativ ge ett rikare perspektiv på mänsklig psykologi.
  4. Utvecklingspsykologi / Barnutveckling : Utvecklingspsykologi eller barnutvecklingskurser kan hjälpa till att förbereda studenter för karriär som kliniska psykologer, skolpsykologer och andra områden samt att ge en djupare inblick i hur barn utvecklas och hur människor växer under livet .
  5. Personlighetspsykologi : Kurser i personlighetspsykologi utforskar ämnen som teorier om personlighet och de många influenser som påverkar personlighetsutveckling.

Andra viktiga kurser

Naturligtvis finns det många andra kurser som kan hjälpa dig att förbereda dig för dina doktorandstudier i psykologi. Här är några av de klasser som du kanske vill överväga att ta:

Dessa kurser ger en glimt av vilka klasser du ska ta som student. Om du förbereder dig för grundskolan, se till att du bestämmer specifika behörighetskrav för din valda skolan. Förutom de lämpliga kurserna kräver de flesta kandidatexamen också sökande att ta examensbeviset (GRE) .

Tillsammans med dessa kärnpsykologi kurser, kan du också överväga att ta kurser i offentliga tal och kommunikation, skrivning, biologi, matte och avancerad statistik.

Psykologi valfrihet du bör ta

Utöver de allmänna utbildnings- och avdelningskraven kan du då välja valbara kurser utifrån dina intressen. De flesta psykologi program kräver också ett minimum antal psykologi valfria för att kunna göra examen.

Under ditt första år eller två av högskolan bör du koncentrera dig på att ta den nödvändiga allmänna utbildningen och huvudklassen. Om du slutar fylla ditt schema med valbara kurser under de första åren av din högskoleutbildning, kan du hitta dig själv förvrängning för att spela ikapp under ditt junior- och seniorår.

Genom att spara de flesta av dina valmöjligheter för det tredje och fjärde året kommer du att kunna njuta av några roliga och intressanta kurser när många av erforderliga programkurser börjar bli hårdare och mer utmanande.

Valfrihet för psykologi Majors

Många elever väljer att välja valbara kurser som är relaterade till deras framtida karriärmål. Till exempel kan en student med intresse för konsumentpsykologi fokusera på valfrihet inom områden som marknadsföring, reklam, socialpsykologi, experimentell design och statistik.

Andra studenter kan välja att ta några valbara kurser i psykologi tillsammans med klasser i andra intresseområden. Till exempel kan en student som är intresserad av att bedriva en karriär inom konstterapi ta del av konstkurser som en del av hennes grundutbildning.

Några av de valämnen som kan vara av intresse för psykologi majors inkluderar kurser i:

När du väljer valfria, tänk på hur dessa kurser är relaterade till dina karriärmål. Om du planerar att vara en forskningspsykolog skulle klasser i statistik, skrivning och forskningsmetoder vara särskilt användbara. Å andra sidan, om du tänker på en karriär inom psykisk hälsa, kan kurser inom biologi och hälsovetenskap vara det mest fördelaktiga.

Prata med din rådgivare

Oavsett om du tjänar en BA eller BS i psykologi , väljer du de klasser som passar din akademiska plan är viktigt. Det är därför det är så viktigt att prata med din akademiska rådgivare. Din rådgivare kan informera dig om specifika universitetskrav, samt göra ytterligare förslag baserat på dina stora intressen och mål.

En bra idé är att göra en fyraårig akademisk plan som beskriver de kurser som du vill ta varje termin. Detta säkerställer inte bara att du uppfyller alla krav i ditt examensprogram, det låter dig också se var du kan schemalägga i valbara kurser.

Ett ord från

College är en tid att förbereda sig för din framtid och utforska dina akademiska intressen. Tänk på dina framtidsplaner när du väljer klasser. Om du funderar på att du kanske vill gå till skolan , undersök vilka klasser du förmodligen behöver ta för att kunna söka på dessa program. Ta en hård titt på de olika klasserna du behöver nu och i framtiden kan hjälpa dig att avgöra om du ska gå i skolan i psykologi är det rätta valet för dig.

Medan du verkligen bör fokusera på dina kärnkurser först och främst bör du planera att schemalägga åtminstone några valbara kurser för att få de lägsta poängen som behövs för att examinera. Valbara kurser är ett utmärkt sätt att lära dig mer om nya ämnen och bredda din utbildning, så spendera lite tid på att bläddra igenom skolans kurskatalog för att bekanta dig med vad som finns tillgängligt.

> Källor:

> Davis SF, Giordano PJ, Licht CA. Din karriär i psykologi: Att sätta din doktorsexamen i arbete. New York: John Wiley & Sons; 2009.

> Kuther TL. Psykologi Majorens handbok. Boston, MA: Cengage Learning; 2016.

> Norcross JC, Sayette MA. En insiderguide till forskarprogram i klinisk och rådgivande psykologi. 2016/2017 ed. New York: The Guilford Press; 2016.