Varför ska du ta en paus från konfrontation

Hur man tar en timeout kan hjälpa de som har personlighetsstörningar i borderline

När du har borderline personlighetsstörning (BPD) kan du vara mer känslig för konflikter och bli skadad oftare än andra människor. När någon har kränkt dig eller det finns ett missförstånd, kommer du att känna effekterna intensivt och din första lutning är att gå konfrontera den personen omedelbart för att hantera den. Medan det här är en mycket normal reaktion kan ett steg tillbaka och en paus från konfrontation hjälpa dig att se situationen tydligare och använda dina positiva kommunikationsfärdigheter mer effektivt.

Genom att lära sig denna färdighet kan du hantera relationer med andra mer funktionellt och hälsosamt.

Om du har BPD är livet mycket svart och vitt; Det är svårt att se mittmältet i konflikter. Alla relationer kan vara tumultuösa och har upp och ner, men när du har BPD kan dessa problem orsaka skadliga konversationer och utbrott som kan vara svåra att läka eller återhämta sig från. Det är vanligt att relationer skadas allvarligt under dessa episoder.

Hur man bättre hanterar konfrontation

Det är viktigt att ompröva hur du hanterar allvarliga situationer för att bevara både dina relationer och ditt rykte. Här är några idéer som hjälper dig att ändra hur du hanterar konfrontation när något har hänt dig:

Konfronteringar är aldrig roliga, men när du har en personlighetstörning i gränsen kan känslan av smärta eller avslag känna sig förhöjd, vilket gör det nödvändigt att vidta åtgärder genast. Men genom att ta bara 30 minuter att vara ensam med dina tankar, kommer du att känna dig lugn och bemyndigad, redo att ta itu med problemen med poise istället för ilska.