11 saker du inte visste om Introverts

1 - "Bara för att introverts är tysta, betyder det inte att de är blygta."

JGI / Jamie Grill / Getty Images

Medan introverter utgör uppskattningsvis 40 procent av befolkningen, rapporterar personer med denna personlighetstyp ofta att andra inte verkar förstå dem. Några av våra inverterade läsare delade vad de tror är några av de största myterna, missuppfattningar och missförstånd om vad det innebär att vara introvert.

Människor gör ibland misstaget att det bara för att en person är tyst, att det också betyder att de är blygda. Det är emellertid viktigt att inse att det finns en stor skillnad mellan introversion, blyghet och social ångest .

Inverterade människor är inte nödvändigtvis oroliga över att prata med andra, även om vissa inåtvända människor verkligen upplever skamhet eller social ångest .

Istället tenderar introverts att vara mer reserverade och inåtvända. De gillar att lära känna en person mer innan de engagerar sig i en hel del konversation. De föredrar att tänka innan de talar. De brukar inte ha mycket chit-chat eller small talk. Så nästa gång du märker någon som är tyst och reserverad, antar du inte att de är blyga eller rädda för att prata med andra.

2 - "Jag är inte arg eller deprimerad, jag behöver bara vara ensam ett tag."

JGI / Jamie Grill / Blendbilder / Getty Images

När en introvert känner sig överväldigad av för mycket socialisering, behöver de ofta lite tyst tid och ensamhet för att ladda. Olyckligtvis misstolkar människor ibland denna önskan att vara ensam som en negativ känsla, som att vara arg, deprimerad, sullen eller ängslig.

Om du är en introvert kan du komma ihåg att få veta av föräldrar eller andra vuxna att "komma ut ur ditt rum och sluta sulka", när du verkligen försökte få lite lugn tid. Många introverts kan vara förvånad över att finna att andra människor tolkar detta behov för att vara ensam som oförskämd eller avskedande.

3 - "Jag har kul på mitt eget idiosynkratiska sätt."

PeopleImages.com / DigitalVision / Getty Images

Introverter är inte party-poopers. Medan de kan vara tysta vid en hög och fullsatt socialt sammankomst betyder det inte att de inte har kul.

I många fall är introverna i rummet nöjda att luta sig tillbaka och observera och ta med alla intressanta sevärdheter, ljud och samtal. De är nyfiken och vill lära sig mer om världen och människorna kring dem. Medan extroverts kan uppnå detta genom att ställa frågor och starta konversationer föredrar introverter att lyssna och reflektera.

4 - "Introverts är inte oförskämda."

Sofie Delauw / Cultura / Getty Images

Jag hade en gång en mycket extroverted vän som betrodde att introverts ibland förvirrade henne. "Jag trodde du var så oförskämd när jag träffade dig först," förklarade hon. "Du är alltid tyst, så jag vet aldrig vad du tänker."

I stället för att tolka denna initiala reserv som oanständig är det viktigt att förstå att en introvert kanske helt enkelt behöver lära känna dig bättre innan han eller hon känner sig bekväm och villig att öppna sig.

5 - "Introverts är inte konstiga."

Lily Roadstones / Taxi / Getty Images

Enligt vissa uppskattningar identifierar så mycket som 40 procent eller mer av befolkningen sig som inåtvända. Baserat på dessa figurer ensam är introversion verkligen inte något konstigt, udda eller excentriskt.

Introver är ibland orättvist knutna så konstiga. Kanske beror det på att introverts tenderar att följa sina egna intressen snarare än att vara mycket uppmärksam på vad som är populärt eller trendigt.

6 - "Introverts vill inte vara ensamma hela tiden."

redheadpictures / Cultura Exclusive / Getty Images

Medan introverts kanske behöver ha lite tid ensam varje dag för att återvinna sin energi, betyder det verkligen inte att de vill vara ensamma hela tiden.

Introverts gör faktiskt att spendera tid med människor som de vet väl. Det är bara att de regelbundet behöver tyst tid för att dekomprimera och återvinna den energi som de spenderar under socialisering.

7 - "Introverts är inte agorafobiska."

Hero Images / Getty Images

Bara för att introverter är tysta och njuter av ensamhetstid betyder det inte att de lider av agorafobi . Visst är vissa individer både inåtvända och agorafoba, men en är inte en indikator på den andra.

Många introverter beskriver sig själva som "homebodies" eller personer som gillar att hänga hemma och njuta av sin familj och hobby. Det betyder inte att de är rädda för offentliga platser.

8 - "Introverts har inte låg självkänsla."

Colin Hawkins / Stone / Getty Images

En annan vanlig missuppfattning om introverts är att de är tysta och reserverade eftersom de har låg självkänsla eller saknar självförtroende.

Detta kan vara särskilt problematiskt för inåtvända barn som ständigt pressas in i situationer av vuxna som tror att socialisering är sättet att "fixa" barn som de upplever som blyg och osäker. Barn som får konstant återkoppling från vuxna och kamrater att det finns något som är fundamentalt fel med deras personlighet kan bara börja fråga sig som ett resultat.

Tips: Antag inte att ett reserverat barn saknar förtroende.

9 - "Introverts hatar inte människor."

Tara Moore / Taxi / Getty Images

Människor som är inåtvända är inte misantropiska. Faktum är att introverts ofta är mycket intresserade av människor; de känner sig helt enkelt utmattad med massor av att prata och umgås. Särskilt massor av onödigt att prata.

Små prat är något som gör de flesta introverter krossade. Vad de behöver är en anledning att prata. Börja med en intressant konversation om något som introvert bryr sig om, och du kan bara finna att de kan vara den mest pratsamma personen i rummet.

10 - "Introverts är inte trasiga och behöver inte lösas."

Adrianko / Cultura / Getty Images

Introversion behandlas ofta som något som måste övervinnas.

Många introverter rapporterar att lärare och andra vuxna ofta tvingade dem till situationer där de kände sig obekväma eller överväldigade. Att göra en tyst student tar över som gruppledare, ger ett reserverat barn huvudrollen i klassspelet och parar tysta barn med De mest extroverted barnen i klassen för gruppuppdrag, till exempel. Sådana handlingar åtföljs ofta av en enkel (men vederbörligt missinformerad) förklaring: "Du är för tyst och får dig där ute, mer hjälper dig att komma över det!"

Men introversion är inte något att "komma över". Extrema blyghet och social ångest är verkligen problem som behöver åtgärdas, särskilt om de leder till betydande nöd eller nedsatthet i det dagliga livet. Men dessa saker bör hanteras på ett medkännande och professionellt sätt. Att tvinga ett blygt eller oroligt barn i sociala situationer där de känner sig överväldigade eller obekväma är inte det mest lämpliga sättet att hantera det.

Som sagt tidigare, att vara tyst och vara blyg är inte samma sak. Introver behöver inte brytas ner och återkallas i extroverts.

11 - "Berättas att" du är för tyst "är både oförskämd och okänslig."

Tara Moore / Stone / Getty Images

Introverts är inte de enda personlighetstyperna som missuppfattas ibland. Extroverts anklagas ofta av dem som inte förstår dem som högljudda och alltför pratsamma.

Som en läsare förklarar, för en introvert, ständigt att höra att "du är tyst" är mycket som att säga en utåtriktad att de "aldrig håller käften". Det är onödigt oförskämt och kommer med implikationen att det finns något som är fel med individen.

Båda personlighetstyperna måste göra en insats för att förstå de som skiljer sig från dem. Introverter har sina egna behov och quirks, precis som extroverts gör.

Viktigast är att inte alla introverter (eller extroverts) är desamma. Måla varje personlighetstyp med breda slag missar alla nyanser och detaljer som gör varje person till en unik individ. Men att lära mer om hur människor med dessa personlighetstyper tenderar att tänka, agera och känna kan verkligen förbättra din förståelse för människor som skiljer sig från dig.

Särskilt tack till alla mina läsare som var villiga att dela med sig av sina tankar och erfarenheter för den här delen.