5 saker college freshmen borde veta om sexuella övergrepp

Minska risken för sexuella övergrepp på högskolan

I ett öppet brev publicerat online, Kenyon alumnus Michael Hayes detaljer hur Kenyon College i Gambier, Ohio misshandlade sexuella övergreppet av sin syster, Chelsie. I sitt brev säger han att högskolan svek hans förtroende och misslyckade sin syster när den långa administrativa processen så småningom fann att den anklagade inte var skyldig.

Hans trubbiga redogörelse för vad som hände är inte en ovanlig historia på college campus.

Sexuella övergrepp vid amerikanska universitet är ett allvarligt problem. Faktum är att det finns en epidemi av sexuella övergrepp mot en av fem kvinnor och en av 16 män utsätts för sexuella övergrepp medan de är på college, enligt National Sexual Violence Resource Center.

Vad ska College Administrators göra annorlunda?

Förespråkare säger en orsak till att frekvensen av sexuella övergrepp på campus fortsätter att vara högt är att högskolans administratörer har förnekat problemets omfattning. De pekar också på fragmenterade rapporteringskanaler. långa, omständliga rapporteringsförfaranden och viljan att upprätthålla en viss offentlig bild som orsakerna till offer och deras ärenden hjälper inte på lämpligt sätt.

Enligt Vanessa Grigoriadis, författare av "suddiga linjer: Rethinking Sex, Power & Consent on Campus", är 99 procent av anti-attack orienteringsprogrammen inte effektiva. Dessutom säger hon att nästan alla amerikanska skolor lär "seminarier" -seminarier som hjälper eleverna att lära sig att stoppa överfall själva.

Men det enda programmet som visat sig fungera är en avancerad typ av kvinnors självförsvar. Och enligt Grigoriadis lär bara tre universiteter denna typ just nu. Dessa är Oregon, Ohio University och Florida Atlantic University.

"Jag tror att de flesta Ivy League-skolor gör ett utmärkt jobb också", tillägger Grigoriadis.

"Jag har också nyligen läst reglerna om sex utlagt av University of Iowa, och jag fann dem imponerande. Kristna universitet har varit långsammare att anta många regler och skydda sina kvinnliga studenter, men de ger det ett skott nu. Skola som har ett stort fotbollslag som ger ett ton av intäkter kan ha någon korruption inom det laget. "

"Högskolor måste erkänna för sig själva att amerikanska barn bildar sin sexuella identitet när de är på college, även om det inte finns på läroplanen, så är det mycket studenter att göra," tillägger Grigoriadis. "Beväpnad med den här kunskapen borde de ta en hård titt på deras partikultur. De behöver inte registrera barn för orienteringseminarier om att inte våldta, vilket är vad de gör just nu. De måste ta itu med binge-drickningen och utom kontroll socialt liv på sina campusar, särskilt hos mandominerade frats och fotbollsfester. "

I sin bok säger Grigoriadis att universitet kan förbättra situationen genom att förbjuda frat-fester under de första veckorna av college. "Barn som går till dessa fester ... har precis lämnat sina barndomshem," skriver hon. "De bör inte drivas in i en riskabel festkultur samtidigt som de är desorienterade."

5 tips för inkommande college freshman

Men tills kollegor och universiteter inser att de måste omvandla den sociala scenen på sina campus samt förbättra medvetenhets- och förebyggande program, kommer ansvaret för ökad sexuella överlevnadskunskap att falla på föräldrar och studenter. De behöver inte bara bli mer medvetna om riskerna med sexuella övergrepp utan också lära sig att skydda sig i sin nya och ofta obekanta miljö.

"De flesta amerikaner förstår att" bekant sexuellt övergrepp "(när en bekant överstöter en annan bekant, som när en chef blir handy med en underling vid en julfest) är mycket mer typiskt än" främlingsexeksuell asssault "(när en främling bryter sig in i någons lägenhet och våldtäkt henne), förklarar Grigoriadis.

"Men jag tror att på college måste båda könen förstå att de är omgivna av massor av bekanta, och inte alla är att lita på."

Här är några ytterligare tips som Grigoriadis erbjuder.

Var medveten om den "röda zonen". Sociologer som studerar sexuella övergrepp kallar början på nybörjare år, den "röda zonen" eller den riskfyllda delen av en college kvinna liv. Faktum är att United Educators, Amerikas största kollegialt försäkringsbolag, uppskattar att 73 procent av de sexuella övergreppsolyckorna i kollegiet är freshmen eller sophomores, och 88 procent av offren för våldtäkt är freshmen.

"Under denna period är en unaffiliated kvinnlig student (som betyder en nybörjare innan hon går in i en sorg) den mest utsatta för alla studenter på campus för övergrepp. Varför? Hon kommer att vara på ett främmande slott eller en ny sovsal, eller hon är" Jag kommer att hänga med en kille som hon inte skulle bjuda in till hennes rum om hon redan hade en stark klick, eller hon kommer bli stinkande berusad, kanske för att hon haft lite drickserfarenhet tidigare ", förklarar Grigoriadis.

Alla dessa saker sätter henne i mycket hög risk för sexuella övergrepp eftersom hon är en ny miljö, med få om några starka kontakter. Dessutom säger Grigoriadis att nya studenter inte bör drivas in i en riskabel partikultur på en tid då de är bundna av att vara desorienterade. De registrerar sig för klasser, gör nya vänner, läser campuskartan och låter deras vakt ner.

Kom ihåg vem dina vänner är . "Barnen idag är under illusionen att de vänner de har på Facebook och Snapchat verkligen är deras vänner", säger Grigoriadis. "De 500 vännerna" är inte riktigt sina vänner. Och att de tror att de är är farliga. Om du går till en fest, och du tror att du är omgiven av vänner, kanske du är mer sannolikt att följa en kille som säger att han vill få öl från sin lägenhet tillbaka till den lägenheten, och innan du vet det, är du i en lägenhet med en låst dörr och någon som definitivt inte är en riktig vän. "

Grigoriadis säger detsamma gäller för killar. De måste inse att ta kvinnliga klasskamrater hemma som de känner att de är "vänner" med eftersom de gillade varandra är bilder på Instagram farliga.

"Flickor har talat högt om hur kränkta de känner av många av sina sexuella upplevelser på college, och du vill inte vara en av de killar som bryter mot någon, även om du inte menade att", säger Grigoriadis. "Pojkar behöver regler för sina super-casual hookups, och en av dessa regler bör vara att du inte tar hem någon tjej som verkar för full för att samtycka."

Bli inte inblandad i gruppchattar . Enligt Grigoriadis, rekommenderar hon alltid nybörjare pojkar att hålla sig utanför gruppchatt med andra studenter.

"De borde inte starta gruppchattar med killar från deras sovsal eller sin pantsättsklass, eller deras atletiska grupp", säger hon. "Det finns ingen fördel för den typ av konversation som killar har med varandra klockan 4 på gruppchatt. På den tiden på natten blir denna teknik ett sätt att ägga varandra för att ha sex. Och det är omöjligt att föreställa sig det för vissa killar, det här kommer inte att innebära att man utnyttjar flickor. Glöm inte att Brock Turner på Stanford var grupptextning med sina kompisar från Stanfords simboll runt den tiden som han angrep den tjejen bakom dumparen. "

Håll dig i en grupp hela tiden . Grigoriadis säger att hennes nummer ett tips för inkommande freshman-tjejer är att stanna i en grupp. "Så dum som du kanske känner att du sticker ihop i en liten besättning som går genom campus för att frata fester, gör det. Och lämna inte någon nyårsstjärna bakom när du går hem", säger hon.

Hon påpekar också att den primära risken för sexuella övergrepp inte är på själva fratpartiet. Det är efter fratpartiet. "Det är när du går tillbaka till en kille utanför campus efter festen eftersom de sprang ut av öl på festen. Eller när du går tillbaka till din sovsal kl. 2 och bestämmer dig för att umgås i en kammares rum du träffade bara en gång tidigare när du fick en bit pizza i stan men som råkar leva två våningar från dig. Du måste vara mycket klar över varför du är i den killarens rum klockan 2 på morgonen "

Hon betonade att "bara hänga" är inte en tillräckligt klar anledning. "Om du vill ansluta till honom, bra. Om du inte vill ansluta till honom, gå tillbaka till ditt rum. Gränser och bra beslutsfattande är viktiga här. Sätt inte dig i en farlig situation. "

Använd "ja betyder ja" som riktlinje . Tidigare var regeln om konsensuellt kön att "nej betyder nej" som betyder att en kvinna måste säga nej för att stoppa männens beteende. Men Grigoriadis säger att hon har funnit att "ja betyder ja" är en mycket bättre riktlinje.

"Det betyder att killar nu måste uttryckligen fråga eller ta emot någon form av signal om huruvida en kvinna vill ha sex," säger hon. "Tystnad är inte längre samtycke. En pojke kunde säga," Är du bra med det här? " Och flickan kan svara. "

Om flickan är för berusad för att svara ja, då är det inte samtycke. Grigoriadis anser att denna nya riktlinje skulle vara mycket effektiv om universiteten antog den.

Ett ord från

Sexuella övergrepp på högskolans campus är ett växande problem som föräldrar och elever behöver ta sig tid att lära sig mer om. Och eftersom amerikanska högskolor och universitet fortfarande försöker komma ikapp med det förändrade sexuella klimatet faller ansvaret för utbildningen av inkommande freshmen om risken för sexuella övergrepp på föräldrarna och själva eleverna. Dessutom måste föräldrar och elever inse att sexuella övergrepp på universitetsbibliotek är annorlunda än den vanligt förekommande syn på våldtäkt.

"Vi pratar inte om en främling som gömmer sig i buskarna utanför biblioteket. Och många gånger pratar vi inte ens om fysiskt våld eller emotionellt missbrukande taktik", förklarar Grigoriadis. "Det här är dumt, omogat, och ja, kriminellt beteende av ungdomar som korsar linjen när de tror att de kan komma undan med det."

Nyckeln är att se till att din nybörjare inte bara förstår att riskerna är riktiga men också vet hur man kan minska sannolikheten för att det kommer att hända i hennes liv.

> Källor:

> Grigoriadis V. Suddiga linjer: Rethinking Sex, Power & Consent på campus, Houghton Mifflin Harcourt, New York, 2017.

> Statistik om sexuellt våld, National Sexual Violence Resource Center, 2015. http://www.nsvrc.org/sites/default/files/publications_nsvrc_factsheet_media-packet_statistics-about-sexual-violence_0.pdf