Vad är Choking Game?

Vilka föräldrar borde veta om farliga svimningsspel

Choking-spelet är en farlig övning av tweens och tonåringar där de självstränger för att uppnå en kort hög. Det höga är resultatet av syre som rusar tillbaka till hjärnan efter att andningen har skurits av strängsprutning. Kvävningssystemet (även kallat rymdapa) är mycket farligt och kan enkelt leda till oavsiktlig död.

Letar efter en hög

Pass-out eller svimning spel har funnits i generationer, men det finns förnyad oro i tiden med sociala medier och YouTube-videor, vilket kan öka övertrycket och få dem att verka som ett vanligt sätt att driva en hög utan droger eller alkohol.

För att uppnå en hög kan barn använda rep, halsdukar eller andra föremål för att krossa sig, antingen ensamma eller inom en grupp. Spelet är mer sannolikt att vara dödligt när sådana saker används, och när de praktiseras ensam snarare än med en vän eller en grupp.

Prevalensen av Choking Game

Enligt Centers for Disease Control (CDC) var det över 80 dödsfall på grund av självförvrängning hos barn i åldern 6 till 19 år 1995-2007. En granskning av studier om kvävningsbeteende fann att 7,4 procent av unga hade engagerat sig i detta beteende fram till 20 års ålder. Pojkar är mer benägna att dö från kvävningssystemet, men beteendet är en fara för både pojkar och tjejer.

Ungdomar som deltar i kvävningsspelet är mer benägna att delta i andra riskreducerande beteenden.

Tecken på att ditt barn deltar i choking-spelet

Enligt CDC kan barn som deltar i kvävningssystemet uppvisa följande symtom eller beteenden:

Andra tecken kan innefatta:

Känn dig bekant med de olika namnen som ges till choking-spelet som du kanske hörs i samtal eller se i ditt barns kommunikation. Det är också känt som pass-out spel, rymdapa, svimningsspel, halsduk spel, rymd cowboy, California choke, dröm spelet, moln nio och lila hazing.

Hur man pratar med ditt barn om Choking Game

Om du misstänker att ditt barn har engagerat sig i detta farliga beteende, eller om du hör att barn på ditt barns skola har deltagit i denna praxis, måste du vidta snabba åtgärder. Prata med ditt barn om de verkliga farorna med kvävningssystemet, inklusive död, koma, eventuell hjärnskada, brutna ben och blödningar i ögat.

Också, se till att det inte finns något som händer med ditt barn som kan orsaka depression, ångest eller desperata metoder som kvävningssystemet.

Försök att komma till roten till ditt barns problem och om nödvändigt få hjälp av en professionell rådgivare.

Varna också ditt barns skola och andra föräldrar om du upptäcker att barn i ditt område riskerar att delta i choking-spelet. Framför allt hjälper ditt barn att lära sig att motstå grupptryck, njut av intressen och lust och se till att ditt barn förstår att du alltid är tillgänglig att prata om han eller hon behöver en bra lyssnare.

> Källor:

> Busse H, Harrop T, Gunnell D, et al. Prevalens och därtill hörande skador på engagemang i självsjukdomar ("kvävningsspel") hos unga: en systematisk granskning. Sjukdomsarkivet i barndomen. 2015; 100: 1106-1114.

> Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Oavsiktliga utmaningar Dödsfall från "Choking Game" bland ungdomar i åldrarna 6-19 år-USA, 1995-2007. Publicerad 14 februari 2008.