6 fantastiska sätt att starta din dag

En hälsosam livsstil börjar varje morgon!

Hur du spenderar din morgon kan lägga till en viss smak för resten av din dag. När sakerna börjar känna sig stressiga kan du uppleva en "nedåtgående spiral" av negativa händelser och stressiga svar . (Om det redan har hänt dig idag, lära dig hur du vänder dig om en dålig dag . Omvänt, om du startar din dag från en känsla där du känner dig centrerad, kommer du bättre att kunna hantera vad som kommer och njuta av resten av din dag i större utsträckning.

Här är några hälsosamma livsstilsvanor att införliva i din morgonrutin som kan ge dig bättre förmåga att hantera den stress du upplever. Prova en eller flera, och försök tills du hittar vad som passar dig.

Sätt på lite musik

Musikterapi har visat sig minska stress och har en positiv effekt på hälsan. Du behöver inte en terapeut att njuta av några av de fördelar som musik har att erbjuda.

Att lyssna på musik när du blir redo och börjar din dag kommer att skapa positiv energi och en lugnande känsla för fred (eller en rolig känsla, om du spelar festmusik). Musik kan komplimera andra hälsosamma livsstilvanor, lägga till en känsla av fred i en yoga-träning, lägga en fjäder i ditt steg på en morgonpromenad eller stimulera ditt sinne som du skriver i din dagbok.

Koppla av i duschen

Många av oss duschar på morgonen men vi rusar ofta igenom det eftersom vi behöver fortsätta med vår dag. Varför inte ta några extra minuter och komma in i rätt sinnestånd?

När du låter det varma vattnet lossna dina muskler, tänk på de möjligheter som ligger framåt, tänk på vad du måste vara tacksam för i livet och kom ihåg denna fridfulla känsla.

När du stöter på utmaningar genom dagen, tänk bara tillbaka till denna avslappnade känsla. Du kanske kan närma dig dina stressorer från en mer centrerad plats.

Ät en balanserad frukost

För de av er som börjar dagen med en bagel och kaffe, läs detta!

Frukost kallas "dagens viktigaste måltid" av mycket bra skäl. En hälsosam måltid på morgonen kan balansera dina blodsockernivåer och ge dig den näring du behöver för att hantera fysisk och psykisk stress.

Utan frukost kommer du att vara mindre elastisk, både fysiskt och mentalt. Var noga med att ha mycket protein och frukt, inte bara koffein och tomma kalorier!

Drick grönt te

Njut av en varm kopp te är en lugnande aktivitet som hjälper dig att förbereda dig för dagen och känna dig frisk. Grönt te är laddat med antioxidanter, så det är ett gott och hälsosamt livsstilsval.

Skriv i din tidning

Journaling har många hälso- och stresshanteringsfördelar och kan också leda till ökad självmedvetenhet. Att skriva en gång om dagen kan hjälpa dig att känna fokus, bearbeta negativa känslor och lösa problem.

Ta några minuter att reflektera över vad du tyckte om dagen innan, fokusera på vad du hoppas uppnå dagen framöver, eller skriv bara om vad du är tacksam för just nu.

Ta en morgonpromenad

Walking har så många hälsofördelar, stresshanteringsfördelarna är praktiskt taget bara sås!

En morgonvandring kan göra dig redo för din dag, hjälpa dig att sova bättre på natten, sänka din stressnivå och minska risken för många hälsoförhållanden.

Om du tar med dig en hund, blir du också uppmärksam på!

Gör en liten yoga

Du blev lovad sex strategier, men jag ger dig en bonus eftersom det är en så effektiv stressavlastare.

För en hälsosam kropp och ett fredligt sinne ger få aktiviteter lika mycket "bang for your buck" som yoga . Genom att kombinera all godhet i flera stresshanteringsmetoder ( membranandning , meditation , stretching och mer) ger yoga några av de bästa stresshantering och hälsoeffekter du kan hitta i en enda teknik.

Ett bra sätt att börja din morgon är att göra en serie yoga som kallas Sun Salutations.