Din äktenskapspartner kan inte uppfylla dina känslomässiga behov

Räkna inte på din make för att göra dig hel

Du kan känna att din make inte uppfyller dina känslomässiga behov. Men äktenskapsrådgivare och psykologexperter är överens om att bara du kan tillgodose dessa behov. Du bör inte betrakta dig själv som ett tomt emotionellt kärl som fylls av din make. Du måste ta ansvar för din egen förverkligande, och det bästa sättet att göra det är att först överväga och tillgodose din makas behov först.

Möta din make

Ett känslomässigt behov "är ett begär som lämnar dig med en känsla av lycka och tillfredsställelse, och när du är otillfredsställd, lämnar du en känsla av olycka och frustration", säger klinisk psykolog och författare, Dr. Willard F. Harley Jr. Hans många böcker om äktenskap och relationer inkluderar "Hans behov, hennes behov", som fokuserar på män och kvinnors behov och visar män och fruar hur man uppfyller dessa behov i sina makar. Enligt Harley betyder att du uppfyller dina egna känslomässiga behov innebär att du ställer din makas önskningar framför dig själv.

TwoOfUs.org håller med om och noterar: "En av nycklarna till att bli framgångsrik i ett långsiktigt engagerat förhållande är att du förstår dina partners känslomässiga behov." Du är inte ansvarig för att möta alla dina partners behov, i förhållande till webbplatsens anteckningar, men du borde verkligen sätta dessa behov inför din egen.

Några av dessa behov inkluderar tillgivenhet, konversation, ärlighet och öppenhet, ekonomiskt stöd och familjeåtagande. Det är som det gamla ordspråket: med kärlek, ju mer du ger desto mer kommer du tillbaka.

Be om vad du behöver

När du väl är tänkt att vara en kärleksfull och givande make, kan du börja försöka för dina egna behov - men du måste vara försiktig med hur du går igenom det.

När du vill att din make ska utföra någon form av åtgärd för att möta dina behov magiskt, ber du verkligen att hon ska byta, säger Barton Goldsmith, en psykoterapeut och syndikerad kolumnist som skriver i "Psychology Today" och det är en nästan omöjlig begäran. Istället vara direkt. "Fråga efter vad du behöver", säger Goldsmith. "Vill du ha förändring, förståelse eller kompatibilitet? Oavsett vad du behöver, ber om det direkt kommer du att förbättra dina chanser att få det."

Men det är på den här tiden att behovet av återupptagning kommer till spel. Fortsätt att visa din make som du värdesätter och bryr dig om henne. Gör de saker som i allmänhet sätter din partners behov framför dig själv. "Om någon känner sig värderad, kommer han eller hon att göra det bästa de kan för att hålla din åsikt över dem höga", säger Goldsmith. "Påminner din kompis om att du vet att ditt liv är bättre eftersom han eller hon är i den är väldigt motiverande och väldigt kär." Se till att du vet vad din partner vill ha och värderar: Är det en hemlagad måltid? En spontan bukett blommor? En speciell middag på en fancy restaurang eller en snabb burger på en snabbmatställe? Fäst den läckande kranen eller lös dörrhandtag?

Det spelar ingen roll om vad vänligheten kan vara - det viktigaste är att din make vet att hon är värd - att du vet vad hon vill och behöver och att du är redo att ge den utan att bli frågad.

Denna insats för att förstå och villighet att ge är nyckeln till ett gott äktenskap, och i slutändan att ha dina egna behov uppfyllda.

Ta ansvar för dig själv

Förstå att du är i ett förhållande att knyta med din make, att dela händelser - stora eller små - och bygga ett liv tillsammans. "När vi har en förväntan om att en man eller en fru uppfyller oss, ställer vi oss till besvikelse, för att inget människa kan tillfredsställa ett annat människa", säger Mark Altrogge, en pastor i en Indiana-kyrka och skaparen av relationswebbplatsen Blazing Center. "Att hoppas att en annan människa kan uppfylla våra behov frågar för mycket av någon."

Förväntningarna är "mördare", säger Altrogge och förklarar att alla människor är fallbara och har sina egna önskemål och behov. Det är osannolikt att förändras - i din make eller någon annan. "Titta inte på var din make måste förändras", säger Altrogge. "Se till var du behöver byta. Har inte förväntningar på din make / maka. Om du har förväntningar, placera dem på dig själv."

Robert Fulghum, i sin klassiska bok, "Allt jag verkligen behöver veta om jag lärde mig i dagis," förklarade det bra i några av hans grundläggande regler: dela allt, håll händerna och hålla ihop. Om din partner vet att du bryr dig om honom och kommer att vara där för honom genom stora saker och små, är han mycket mer sannolikt att återfå. Att ha dina känslomässiga behov uppfyllda börjar med att dela och ta hand om din partner. En person som känner sig älskad, omtänkt och uppskattad är mycket mer sannolikt att återvända i natura.