Ditt barns första behandlingsavdelning

Här är vad du kan förvänta dig om ditt barn besöker en terapeut för en fobi

Om du är orolig för att ditt barn kan ha en fobi, är det en bra idé att planera ett möte med en terapeut . En utbildad mentalvårdspersonal kommer att kunna diagnostisera tillståndet och hjälpa dig och ditt barn att hantera hennes rädsla.

Med det sagt, tar ditt barn till en terapeut för att diskutera en fobi kan vara nervös. Medan psykiska störningar har blivit alltmer accepterade i det moderna samhället, känner vissa föräldrar fortfarande att det finns en stigma bifogad. Du kan också känna dig skyldig, trodde att du kunde ha gjort något för att förhindra fobi. Du kan helt enkelt vara osäker på vad du kan förvänta dig, särskilt om du aldrig har besökt en terapeut tidigare. Att veta vad som kan förväntas kan lindra nerverna och göra både dig och ditt barn lite mer bekvämt.

Förberedelser för ditt besök

Apeloga AB / Cultura / Getty Images

Se till att du är fullt förberedd för ditt barns möte. Terapeuten vill veta:

Förbered ditt barn också. Om han eller hon är blyg eller obekväm runt främlingar, kan terapeuten tyckas ny och skrämmande. Beroende på ditt barns ålder kan eller kanske du inte vill förklara vilken behandling som är. Vissa föräldrar tycker att presentera terapeuten som en ny vän, en läkare eller till och med en lärare kan hjälpa till att lugna barnets nerver.

Mer

Betala för behandling

Nya paritetslagar om psykisk hälsa trädde i kraft i januari 2010. Om du för närvarande har mentala hälsofördelar kan din försäkringsgivare inte debitera överflöde utan kostnad eller begränsa antalet besök som du eller din familj kan få. Under hälsovårdsreformen omfattas 2010 av barn som omfattas av föräldrars försäkring till 26 år, och barn kan inte nekas täckning baserat på existerande villkor. Och från och med 2014 är psykisk behandling en "viktig fördel" i alla nya planer. Om du inte har några psykiska hälsoeffekter, överväg att använda ett samhällscentrum för mental hälsa. Gemenskapens hälsovårdscentralar tar ut avgifter för glidande avgifter baserat på din betalningsförmåga. Din familjläkare kan känna till andra lokala resurser.

På kontoret

Att besöka en terapeut är inte till skillnad från att besöka ett läkarkontor. Du och ditt barn kommer att checka in med receptionisten och vänta på din avgångstid. Du måste fylla i flera formulär, så anländer tidigt. Många barnterapeuter har leksaker tillgängliga i väntrummet, men det är en bra idé att ta med sig några av dina egna.

Se terapeuten

Varje terapeut har sin egen politik för föräldrar. Några terapeuter spenderar några minuter av den första mötet som talar med föräldern. Detta gör det möjligt för terapeuten att samla viktig information medan barnet anpassar sig till miljön. Men vissa terapeuter föredrar att vänta med att tala med förälderna fram till slutet av sessionen. Hur som helst kommer du i allmänhet att förväntas lämna terapeuten och barnet ensam för en del av sessionen. Det här är att ge barnet en chans att öppna sig utan att vara oroad över ditt godkännande.

Diagnos

Vid första mötet kommer terapeuten främst att vara försiktig med att diagnostisera ditt barns tillstånd. Han eller hon kommer att ställa dig många frågor om historien om ditt barns symptom. Om ditt barn är gammalt nog kommer terapeuten att fråga honom eller hennes många frågor på barnvänligt språk också. Terapeuten kan också observera ditt barns interaktioner med dig, såväl som ensam i spel.

Mer

Terapialternativ

I slutet av sessionen kommer terapeuten att spendera lite tid på att möta både dig och ditt barn. Han eller hon kommer att ge en klinisk åsikt om ditt barns tillstånd och föreslå möjliga behandlingar. Det finns många olika tekniker som terapeuter använder för att behandla barn med fobier. Spelterapi, där terapeuten går in i lek med barnet, är vanligt. Det är också vanligt att terapeuten använder en process av systematisk desensibilisering, där barnet gradvis utsätts för det fruktade objektet tills rädslan sjunker. Din terapeut kan ha andra förslag också.

Mer

Medicin

Vissa terapeuter tror att mediciner ska användas tillsammans med terapi. Men terapeuter har inte rätt att ordinera droger. Därför kan terapeuten föreslå att du gör ett avtal med ditt barns läkare eller psykiater. Användningen av läkemedel vid behandling av fobier är vanligt, så var inte orolig om förslaget görs.

Mer