Fysisk utveckling i barndomen

Barndom är en tid med ofta snabb fysisk utveckling. Även om det inte är den enda typen av utveckling som tar plats under de tidiga åren av livet, är det en av de mest visuellt uppenbara. Fysisk tillväxt under spädbarn kan vara ganska dramatisk och snabb, som alla föräldrar som har undrat hur snabbt barnen växer ut sina kläder kan intyga.

En av de första sakerna som föräldrar kanske märker under småbarnsåren är att den snabba fysiska utvecklingen som uppstod under spädbarnet har börjat sakta.

Medan barnen fortfarande växer och möter ett antal fysiska utvecklingsmilstoler , sker tillväxten i en långsammare och stadigare takt.

Fysiska förändringar under förskoleåren

Några av de stora fysiska framstegen som förekommer under förskoleåren är:

Fysiska framsteg och ökad motorisk färdighet

När barnen träffade förskoleåren blir deras fysiska färdigheter mer och mer avancerade. Under åldern tre och fyra lär barnen ofta hur man utför fysiska handlingar som att fånga en boll, åka på en tricycle, stå på en fot och hoppa upp och ner.

Utöver dessa framsteg inom bromotorisk färdigheter blir de också mycket mer skickliga på aktiviteter som kräver finmotoriska färdigheter som att sätta ihop ett pussel, leka med små föremål, teckning och målning.

Vad är skillnaden mellan brutto- och finmotorik och hur är de ett tecken på fysisk utveckling?

Hur man uppmuntrar utvecklingen av motorfärdigheter

Vårdgivare kan hjälpa till att främja motoriska färdigheter genom att välja leksaker och aktiviteter som är anpassade till barnets färdighetsnivå. Några idéer för att uppmuntra sådana färdigheter är:

När de når ålder fyra har barn blivit ganska kapabla att utföra ett brett spektrum av fysiska handlingar. Hoppa, bollspel och speltaggar är roliga och spännande för förskolebarn. Plus, de har den extra bonusen att hjälpa barnen att träna viktiga utvecklingsfärdigheter.

Det är viktigt för föräldrar och andra vuxna att ge barnen gott om tid och utrymme för att delta i fysisk lek. Även om det är lätt att säga upp det som "bara barnen spelar", är det viktigt att komma ihåg att sådana roliga och spel verkligen hjälper barn att lära sig och utveckla.

De händelser som händer i förskolan kan också hjälpa till att avgöra hur väl förberedd ett barn är för skolan.

Barn som har frihet att utforska, få självständighet och självförtroende, och öva färdigheter är mer benägna att vara redo för sitt första år av skolan. Barn måste uppmuntras att spela för att lära sig att utföra olika handlingar på egen hand.

Viktigheten av näring i fysisk utveckling

Medan fysisk utveckling generellt fortskrider på ett mycket förutsägbart sätt finns det saker som kan ha stor inverkan på hur och när barn uppnår dessa fysiska milstolpar. Näring är en viktig faktor som kan påverka barnets fysiska tillväxt.

När barnen går in i förskolåren blir deras dieter mycket mer liknade för vuxna. Att äta en mängd olika livsmedel är också viktigt för att barnen ska få de näringsämnen som de behöver för en hälsosam fysisk utveckling. Snarare än att låta barn fylla på juice och mjölk, rekommenderar experter att man begränsar intaget av sådana drycker. Om ett barn fyller på juice och mjölk saknar han förmodligen ut att äta andra livsmedel. Genom att ge barnen olika matalternativ kan föräldrar hjälpa uppmuntran till barn att bilda hälsosamma vanor och göra goda matval över hela livet.

På denna ålder kan barn också bli ganska picky om vad de tycker om att äta. Medan vårdgivare ofta oroar sig för att barnen inte äter tillräckligt, kan detta kompenseras genom att ge barnen näringsrika mellanmål och mindre måltider under hela dagen är ett sätt att se till att de får den näring som de behöver växa och trivas.

Vuxna bör undvika att ge barn för många bearbetade livsmedel och tilltugg inklusive läsk och godis. Inte bara saknar dessa livsmedel näringsämnen och innehåller alltför stora mängder socker, de bidrar också till tandförfall. Medan barnen kan tyckas äta mindre och inte nödvändigtvis följa en perfekt balanserad kost varje dag, föreslår experter att det inte finns något att oroa sig om inte ett barn verkar växa eller utvecklas ordentligt.

Att vägra att äta specifika livsmedel vid måltiden kan vara mycket frustrerande, särskilt för föräldrar som uppväxt i familjer som förväntade barn att "äta varje bit" på sina tallrikar. Att kunna välja och välja mat är dock en viktig del av utvecklingsprocessen. Barn arbetar i denna ålder med att skapa en känsla av självständighet, så att ge dem frihet att uttrycka livsmedelspreferenser kan vara viktigt för psykologisk utveckling.

Föräldrar kan förhindra näringsproblem och tillåter fortfarande sina barn att göra matval genom att göra måltider trevliga, erbjuda en mängd olika livsmedel, begränsa fet eller sugary snacks och se till att barn engagerar sig i massor av fysisk aktivitet.

Det bästa sättet att se till att barn utvecklar goda matvanor är att vara ett bra exempel. Det fungerar bäst av allt när alla i huset följer samma hälsosamma vanor och ätmönster. Att hålla köket med näringsrik mat och tilltugg, förbereda hälsosamma måltider med olika ingredienser, och hålla sig fysiskt aktiv hjälper till att införa barn med goda vanor som kan vara en livstid.

Några fler tips för att hjälpa barnen att äta en näringsrik kost:

> Källor:

> Berger, KS (2000). Utvecklingspersonen: Genom barndom och ungdom. New York: Worth Publishers.