6 Underbara saker om det tomma boet

Förväntan på de drastiska förändringar som den tomma boet ger till ditt liv kan vara mycket mer överväldigande än verkligheten att leva som en tom bojkare. Oavsett om dina barn är små och det tomma boet är långt borta, eller om de är unga vuxna och din tomma bo är runt hörnet, kan tanken att plötsligt inte ha några barn i ditt hus vara omöjligt att föreställa sig.

För vissa föräldrar är det tomma boet en välkommen och spännande tid när de efter år av prioritering av sina barn nu är fria att tänka på sig själva först. För andra är det tomma boet ett omöjligt begrepp som de fruktar att komma överens med när deras barn går hem.

Anledningar att uppskatta det tomma boet

Din tid är din egen: Efter många år har du haft mycket tid på att titta på dina barn att leka sport eller utföra i shower; shuttling dem till och från playdates, fester, skol och religiös utbildning; och hålla dem matade, klädda och rena, är du nu ledig att spendera din off-timme och gör vad som helst du vill göra.

Ditt hus är så rent och organiserat som du vill att det ska vara : Vad du än kan säga om tonåringar, för det mesta, är de inte de snyggaste. De har ofta mycket extra saker att hantera, som skolböcker, atletisk utrustning, elektronik och mer. När ditt bo är tomt kan du vara ganska säker på att hur du lämnar den på morgonen är hur det kommer att se ut när du kommer hem senare på dagen.

Oavsett om du var den typ av förälder som städade upp efter dina barn eller förväntade dem att hämta sina egna messor, kommer ditt hus nu att vara så rent som du vill ha det.

Du kan fokusera på ditt förhållande: Du kan fortfarande vara gift eller du kan vara singel. Hur som helst är ett tomt bo det bästa sättet att flytta ditt fokus från att göra andra glada att göra dig lycklig .

Du kan återupptäcka ditt förhållande på ett positivt och spännande sätt, eller kanske du vill göra en förändring i vad som än är din situation. Nu är din chans att uppmärksamma vad som gör dig glad och uppfylld, inte som förälder men som person.

Kakofonin går bort : Chansen är att om du har fler än ett barn hade du mer än en bulleraktivitet på gång samtidigt. TV-apparater, YouTube, iPod, textmeddelanden, även enstaka telefonsamtal - med massor av barn i huset finns det vanligtvis mycket buller. För att inte tala om dörrslamning, toalettspolning, kylskåpslåsning och bickering. I din tomma bo kan du faktiskt höra dig själv - kanske för första gången på länge.

Du kan få en god natts sömn: Från den tid de är födda tills de går hem, hittar våra barn sätt att hålla oss uppe på natten - från klockan 2 på morgonen till midnatt kräver vi att åka hem. Du kommer fortfarande vara vaken på natten och oroa dig för dem - men de kommer inte att vakna regelbundet när de kommer och går eller underhåller sina vänner.

De kommer tillbaka för att besöka: En av de största nöjen i det tomma boet är när dina unga vuxna kommer tillbaka till besöket. Spänningen att se dem gå igenom dörren, varje vecka eller en gång om året, är något som varje förälder kommer att växa för att se fram emot och uppskatta när deras barn växer upp och hemifrån.

När dina barn utvecklas till vuxna med egna liv, åsikter och lustar, kommer de att ta tillbaka dig så mycket att du lär dig och beundrar, och du kanske undrar vilka vuxna människor är. När du börjar njuta av att ha unga vuxna för barn, kommer din tomma boet att verka mindre en tomhetstomt och mer en plats för prestation och bra minnen.

Var inte rädd för den tomhet som kommer när dina barn går hem. Den här tiden kan vara en period med stor tillväxt och utveckling för dig, och att titta på dina unga vuxna på vägen i världen kan vara den drivkraft du behöver för att göra förändringar i ditt liv också.