Nyttårsresolution Stress

Hitta lättnad för nyårets resolutionstress

Januari anses vara en av de mest stressiga månaderna av året av flera skäl. En av huvudorsakerna är att så många människor deltar i nyårsbeslut . Även om resolutioner för att leva en mer hälsosam livsstil och ge upp negativa vanor kan vara underbara på lång sikt, kan vissa typer av resolutioner och strategier för att möta resolutioner skapa stress för dem som gör förändringarna, åtminstone de första veckorna.

(Som livs coach kan jag säga att den tredje till och med den åttonde veckan efter ett försök att förändras kan vara mest stressande, eftersom motivation ökar och utmaningar växer upp.) Dessa upplösningssituationer kan också vara stressiga för medarbetare och kära utsatt för den potentiella humörligheten hos alltför stressade människor. Nedan följer några av de bästa New Years resolution stressorerna, plus tips om hur man hanterar relaterad stress och håller sig till dina mål.

Sluta röka

Som tidigare rådgivare för rökavbrott kan jag intyga den stress som kommer från de tidiga dagarna att sluta röka. Förutom att nikotinuttaget, som känns i olika nivåer av olika människor, känns stressen att göra denna livsstilsförändring nästan universellt, åtminstone till viss del. Detta beror på att många som röker använder vanan som en primär coping-enhet. När de känner sig stressade, röker de för att må bättre.

Därför, när de inte kan använda rökning för att klara av stressen att inte röka, blir det en eskalerande spiral av stress. Därför blir det ännu viktigare att få några stressavlastare till hands för att klara av stressen hos de tidiga avslutande dagarna, när återfall är mest sannolikt.

Detta kommer att göra framgång mycket enklare, och göra mindre stress för alla.

Dessutom har expert Terry Martin dessa utmärkta tips för att hantera nikotinuttag .

Nya dieter

Att gå ner i vikt är ett mycket populärt nyårsupplösning, och det är vanligtvis en bra idé för övergripande hälsa såväl som för det roliga att passa in i bättre kläder. Men speciellt med vissa typer av dieter kan de första dagarna av en ny diet ge frustration (från att känna "berövad" av favoritmat), humör (från biologiska förändringar i din kropp) och förlusten av en hanteringsmekanism (för emotionell ätare som inte längre kan äta för att hantera stressen).

Det kan vara lika stressigt att vara runt en ny dieter eftersom det kan vara att vara en ny dieter, så stresshantering är också viktig här. Dessutom finns det några utmärkta uppgifter som hjälper dig att komma igenom den första veckan på en låg kolhydratdiet.

Upplösning Perfectionism

Oavsett vad den specifika förändringen du försöker, kan nyårsbeslutningar vara stressiga om de hanteras med den traditionella metoden att ställa ett högt mål och försöka nå det omedelbart. (Till exempel, "Från och med nu kommer jag träna varje dag i en timme" eller "Från och med nu kommer jag att hålla huset obefläckat.")

Detta beror på att det är svårt att göra förändringar i vanor, period.

Det är ännu svårare att göra stora förändringar utan några misstag, och resolutioner formulerade i det ovan nämnda typiska formatet tillåter inget "wiggle room" - inget utrymme för motgångar.

När människor misslyckas en gång tenderar de att ge upp. Detta gör att resolutioner är en övning i perfektion, som kan vara stressande för alla. Om du vill behålla resolutioner med mindre stress, skapa ett annat format för dina mål. Ta barnsteg, bygg in belöningar för dina framsteg, och gör några andra mindre förändringar och du kommer att se större framgång med mindre stress. Ta reda på mer i den här artikeln om att behålla nyårsbeslut .