Jag slutar röka kallt Turkiet - så gjorde jag det

Från Larry:

Min förkylning av kalkonröken började ...

Förutom att cigarettrök är en kombination av dödliga gaser, såsom kolmonoxid , vätecyanid , svaveloxider och tjära , komprimerar det blodkärlen, ökar blodtrycket och höjer blodfettnivåerna.

Nikotin är den beroendeframkallande ingrediensen i tobak och är faktiskt ett gift. Nikotin får ett kemiskt hormon som heter dopamin att släppas och assimileras av kroppen, vilket ger ett "må bra" svar.

När du slutar röka, kommer du förmodligen att ha ett eller flera av följande abstinenssymptom .

Det här är tecken på att din kropp ritar sig för nikotin och andra toxiner.

Hur jag hanterade nikotinuttagning

Jag upplevde nästan alla dessa abstinenssymptom. För mig var den allvarligaste allvarliga illamående och sömnlöshet. Efter att ha slutat kall kalkon blev illamående svår 5 dagar senare. Jag använde gingerte för att lugna illamående, men det kvarstod fortfarande.

Jag besökte min läkare i ett försök att lösa mitt illamåendeproblem. Min läkare föreskrev prometazin. Biverkningarna av Promethazine är torr mun, förstoppning och yrsel.

Min doktor föreslog att jag börjar använda ett av rökningstopphjälpmedel. Eftersom jag inte hade rökt i 20 dagar bestämde jag mig för att använda ett "icke-nikotin" läkemedel för att hjälpa till vid rökningstoppet, istället för patch-, tuggummi- eller nikotininhalatorn.

Därför föreskrev min läkare bupropion ( Zyban ). Zyban är ett anti-depressiva medel som orsakar frisättning av dopamin och minskar intresset för nikotin. Min läkare tyckte att Zyban skulle kunna ta kanten av rökningstanken.

De viktigaste bieffekterna av Zyban är nästan samma som rubbningsavbrott, och de är:

Jag började ta Zyban dagligen. Min Zyban var i 150 mg tabletter och jag tog en på morgonen och en på eftermiddagen (8 timmar från varandra). Jag började ta Promethazine var sjätte timme.

I mitt fall började ta Zyban, medan det var 20 dagar i en kall kalkon sluta var ett stort misstag. Jag inser inte det då, men Zyban gjorde min illamående och sömnlöshet värre!

Jag tog Zyban i 17 dagar, och 37 dagar i mitt slut bestämde jag mig för att rubbningsavbrott var mest sannolikt borta och min sjukdom orsakades av Zyban-biverkningarna. Jag stoppade både Zyban och Promethazine strax efter.

Det tog 4 dagar att lossa mitt system av Zyban och Promethazine. Jag använde gingerte för att bekämpa illamående som lingrade.

Sju veckor till upphörande

När jag började den sjunde veckan i mitt slut var jag positiv att min rökning upphörde att bli framgångsrik. Med illamående borta kunde jag nu koncentrera mig på de psykologiska uppmaningarna för att tända en cigarett . Jag måste erkänna att när jag led av illamående var rökning den sista saken i mitt sinne.

Ursprungligen krävde rökning ofta och allvarligt. Jag visste dock att trängseln för en cigarett skulle vara borta om några minuter , om jag röka en cigarett eller inte.

Min väg att eliminera uppmaningar var att ändra min verksamhet (gå utåt, gå runt på däck eller trädgård) och detta skulle förändra mina tankar.

Jag är också säker på att ett annat vapen som hjälpte till att slå ner uppmaningarna var att den omedvetna absoluta elände jag gick igenom under de första sex veckorna var frisk och jag visste att bara en cigarett skulle orsaka misslyckande.

Den primära platsen som jag använde till stöd för mitt slut var följande:

Det var en heck av en kamp jag vann!

Larry (LBONN)

Larry upplevde symtom på nikotinuttag som troligen var mer intensiv än många nya ex-rökare har, men han hanterade dem väl och fastnade med det tills han var klar.

Larry fortsatte att njuta av långsiktig framgång med rökstopp, så förtvivla inte om du kämpar med nikotinuttag. Det är en tillfällig fas av rökavbrott, och bättre dagar kommer snart att följa.