Hur lång tid tar det för att få invaliditetsförmåner?

Förstå SSDI och SSI Disability Benefits Tidslinjer

När du inte kan arbeta på grund av funktionshinder är du förmodligen angelägen om när du kan förvänta sig att få fördelar. Program som arbetstagarens ersättning eller arbetslöshetsersättning börjar nästan så fort du inte kan arbeta och du ansöker om dem. Däremot tar Social Security Disability Insurance (SSDI) mycket längre tid att ta emot. Du kan förvänta dig att det tar tre till fem månader efter din slutförda ansökan innan du får ett beslut om beslut, och en annan månad eller mer innan din betalning deponeras.

Kvalifikationslagret

För att kvalificera sig för funktionshinder måste ditt medicinska tillstånd ha varat eller förväntas vara i minst ett år eller förväntas leda till dödsfallet. Du kanske inte kan starta din ansökan tills du uppfyller det aktuella kravet. Eftersom det tar så lång tid att få fördelar är det generellt klokt att ansöka så snart det visar sig att dina medicinska problem kommer att hålla dig från att arbeta i minst ett år. Social trygghet ger en onlineapplikation och checklistor som kan bidra till att din ansökan inte försenas ytterligare genom att vara ofullständig.

Det finns också en lista över kompassionsvillkor. Om du har ett av dessa villkor kan din ansökan bli snabbare. Du kanske kan få ett beslut om din funktionshinder på några veckor istället för att vänta på månader eller år.

Du kommer att kunna få tillbaka din SSDI-förmån i upp till ett år före ditt ansökningsdatum.

SSI-backpay kan endast uppkomma per månad efter det att du ansökt. Detta är en anledning att ansöka så snart ditt medicinska problem är berättigat. Social trygghet kan acceptera dina journaler eller kräva att du får prov eller prov. Det är viktigt att hålla det avtalet, så det försenar inte din ansökan.

Beslutet Lag

Förutom den tid som behövs för att fastställa din funktionshinder finns det en stor mängd väntar på varje steg i processen. Social trygghet fattar sitt första beslut om tre till fem månader. Du kommer att få ett brev av bestämningen. Om du är godkänd bör din första kontroll komma fram till början av nästa månad. Datumet kommer att ingå i beslutsbrevet. Om du är skyldig pengar för backpayments får du det i en summa, vilket vanligtvis tar en månad eller två längre att dyka upp. SSI-backpay betalas ofta i perioder i stället för en enda klumpsumma.

Överklagandet

Færre än hälften av de första kraven på funktionshinder godkänns. Du kan överklaga beslutet genom att lämna in ytterligare formulär. Beslutet om överklagande återges vanligtvis snabbare, vanligen inom några veckor. Den verkliga väntan kommer efter denna överklagande. Tyvärr måste du vänta på en utfrågning. Nationellt är väntetiden cirka 18 månader från det att du begär en utfrågning, inte den tid du först tillämpade.

> Källor:

> Medkännande tillägg. Socialförsäkringsförvaltningen. https://www.ssa.gov/compassionateallowances/index.htm.

> Invaliditetsförmåner . Socialförsäkringsförvaltningen. https://www.ssa.gov/pubs/EN-05-10029.pdf.

> Vad du borde veta innan du ansöker om invaliditetsförmåner för social trygghet . Socialförsäkringsförvaltningen. https://www.ssa.gov/disability/Documents/Factsheet-AD.pdf.