Ändra barnets kost och ADHD-symptom

Grundläggande god näring är nödvändig för optimal utveckling och lärande hos alla barn. Visst, de matar som ett barn äter (eller inte äter) kan påverka nivån av uppmärksamhet, energi och övergripande beteende och humör. Ett barn kan också uppleva hungerpangar, inte bara från en låg volym mat utan också från dålig näring. Denna "hunger" kan leda till ökade problem med koncentration, irritabilitet och lägre tolerans för frustration.

Barn och dålig näring

I den snabba världen vi lever i idag är det ofta mycket lätt för oss att försumma bra näring. Eftersom vår dag kommer ifrån oss kan vi upptäcka att vi håller fast vid snabbmatsturen-till för vår familjen middag oftare eller vi kan köpa färdigförpackade måltider för att packa för våra barns skol lunch. Frukosttid kan också vara en utmaning, speciellt om du befinner dig i en rush för att komma ut genom dörren på morgonen. Barn som hoppa över frukost eller konsumera en högt kolhydrat, lågprotein frukost på morgonen kan uppleva ökade svårigheter med problemlösning, korttidsminnesmärke och uppmärksamhet. Omvänt, barn som äter mat som är högre i fiber och / eller protein (som havregryn, ägg och ost) till frukost tenderar att fungera bättre hela morgonen.

Dr. Vincent J. Monastra, klinisk psykolog, forskare, chef för en ADHD Clinic i New York och författare till flera böcker om ADHD, förklarar mer om proteinens betydelse: "Hjärnceller behöver protein för att skapa neurotransmittorer (som vi hänvisar till som "hjärnsaft") och utan denna "juice" kan hjärnan helt enkelt inte göra sitt jobb.

Vi lär våra patienter att mat som spannmål är som halm eller kindling: De startar elden i vår hjärna och hjälper oss att koncentrera oss i korta perioder. Den proteinmat som vi äter är loggarna som håller elden i hjärnan och hjälper oss att koncentrera oss hela morgonen (eller eftermiddagen). "Dr. Monastra uppmuntrar sina patienter att konsumera minst 80% av den rekommenderade dagliga kvoten för protein vid frukost och lunch.

Så kom ihåg att "bränna ditt barn upp" på protein på morgonen och till lunch kan hjälpa uppehället deras uppmärksamhet och fokus hela dagen.

Behöver du idéer till frukost? Lär dig att laga enkla frukost recept för upptagen morgon och prova några havregryn recept.

Efter en hälsosam kost

Om ditt barn är på stimulantmedicin som minskar din aptit, kan du uppleva ytterligare utmaningar, bara att få honom att äta! När han äter är det viktigt för den mat han konsumerar för att vara näringstät. På så sätt fyller han inte på skräpmat och tomma kalorier. Smoothies kan vara ett bra sätt att öka näringsintaget för de kräsena ätarna eller barnen på språng.

Enligt USDA-riktlinjerna är en hälsosam kost en som betonar frukt, grönsaker, hela korn och fettfri eller mager mjölk och mjölkprodukter. Det innehåller också magert kött, fjäderfä, fisk, bönor, ägg och nötter och är låg i mättade fetter, transfetter, kolesterol, salt och tillsatta sockerarter. Var noga med att prata med din barnläkare för att se till att du är på rätt spår för att skaffa hälsosam mat och tilltugg för ditt barn. Du kan också använda matpyramiden för att skapa en anpassad matpyramidplan för ditt barn.

En liten andel barn med ADHD har känslighet för vissa livsmedel eller livsmedelstillsatser, såsom färgämnen eller konserveringsmedel.

Om du misstänker att ditt barn kan ha dessa känsligheter, prata med din barnläkare.

Källa:

Vincent J. Monastra, Ph.D. Låsa upp patientens potential med ADHD: En modell för klinisk praxis. American Psychological Association. Washington, DC 2008.

United States Department of Agriculture. Kostråd. Mypyramid.gov. 2009.