Saker du hatar att göra under depression

Depression eller bipolär sjukdom kan göra enkla uppgifter verkar som omöjliga prestationer

Om du har depression , lever med bipolär sjukdom eller har en psykisk sjukdom som gör att depression blir mer troligt kan självhushåll och hushållsuppgifter enkelt stapla upp och bli svåra.

talade till vissa människor som lever med bipolär sjukdom om vilka uppgifter de finner svårt under depressiva episoder . Nedan följer några vanliga uppgifter som du också kan ha svårt om du upplever perioder av depression.

Personlig hygien

Personlig hygien är otvivelaktigt viktigt, men när du känner dig nere kanske du inte kan uppnå den energi du behöver för att få dig i duschen eller badkaret. Andra uppgifter som kan vara utmanande inkluderar att borsta tänderna, klä sig och göra ditt hår.

"Jag är definitivt inte intresserad av att komma i duschen eller badet när det är deprimerat," sa Sumayah. "Det är brutalt, men det är mycket vanligt bland personer med depression och bipolär. Om du också har samma pj för dagar eller veckor i slutet dag och natt. Andra omöjliga jobb tvättar kläder, lagar mat, går ut ur huset etc."

"Jag hatar duscha och badar," Michelle kom överens om. "Jag hatar vatten, period. Och ibland bär jag samma kläder i dagar och sover bara."

"Duschben! Gör mitt hår! Kock! Och gå ut ur huset" utarbetade HeLena.

Komma ut ur sängen

Depression och trötthet går ofta hand i hand, gör att man rör sig eller går ur sängen oerhört svårt.

Suzi gick överens och uppgav att hon fann att han var svår att få utöver att ringa till telefonen eller dörren. Att hålla en konversation är en utmaning, tillade hon.

"Att gå ut, eller att någon kommer till mitt hem", sa Judith när hon frågade vad hon tycker är svårt. "Jag hatar båda. Jag vill bara cocoon mig borta."

Hushållssysslor och förvaltning

Att ta hand om dig själv medan deprimerad är svår nog. Att ta hand om andra kanske bara känns omöjligt. Detta kan innehålla uppgifter som att ta hand om dina barn, husdjur eller partner eller bara hantera vem som är ansvarig för vad i ditt hus.

"Min är hushållsarbeten", sa Chantelle om en uppgift hon kämpar med. "Jag brukar bara vilja sova och undvika världen."

"Jag tycker att det är väldigt svårt att ta hand om mina barn när mitt humör är lågt", tillade Laura. "Jag kan inte fatta beslut om någonting: Vad ska man äta till middag? Vart ska man gå? Vad gör jag? Jag sitter helt ut. Om min partner inte var runt ständigt säger jag att jag ska äta och fråga mig vad jag vill äta hela dagen, det skulle aldrig bry sig om att äta alls. Och ja, hygien går nedförsbacke, speciellt håret och byta eller tvätta kläderna. "

"Mina barn är svåra för mig att hålla jämna steg med," Emily delade. "Jag kommer inte laga mat eller städa, jobbet är ganska outhärdligt. Jag har nästan gått ut på jobbet för att jag inte kunde klara mig."

"Min äldsta är 12, så hon slår väl upp där jag lämnar," tillade Thea. "Hon hjälper mig genom att påminna mig om att äta. Min yngste är fem och tar inte duschar av sig själv, så jag måste göra det med henne. Mina barn är mitt stödsystem."

"Allt hemma blir försummat," sa Mona. "Middagen är inte färdig ibland förrän klockan 22.00, eller det är en nudel med nudlar eller mikrovågs middag. Rätterna häller upp, tvättar upp sig, hela huset faller ihop. Och jag går bara och kramar tillbaka i sängen, där jag stannar 99 procent av dagen. Jag hatar den känslan - så hopplös och förlorad, helt ensam och ensam. "

Kommer till jobbet

Att hålla ett jobb kan vara svårt om du bor med bipolär sjukdom eller upplever perioder med försvagande depression.

"Jag slår av på jobbet och min inställning är fasansfull eftersom jag blir extremt upprörd", sa Daniel. "Jag förlorar all önskan att gå till gymmet, och därmed kommer förlusten i självförtroende."

Att hålla en träningsrutin

"Jag vill bara inte göra någonting när jag är deprimerad", sa Daleen. "För det mesta vill jag bara sova."

"Att bli tvättad och klädd, försöker äta och gå till gymmet" är allt som Ekla sa att hon tycker är svårt.

"Jag tycker det är så svårt att gå ut ur sängen och gå. Allt gör ont och jag känner mig så svag", sa Shirley och tillade: "Jag kan inte lämna huset och jag gör bara det mest grundläggande av saker. Jag äter bara grundläggande mat och försök att inte skapa för mycket av en röra för att städa upp. Hygienstandarden glider dåligt, och jag bryr mig inte om någonting. Behovet av sömn är överväldigande. "

Om din familj och vänner har svårt att förstå depression, visa dem den här listan. De som lever och kämpar med bipolär depression har många problembeteenden gemensamt. Det betyder inte att du inte kan försöka övervinna dem, men om någon är arg på dig, förklarar dina svårigheter och att du behöver hjälp och support kan göra skillnad.