Hur länge stannar Psilocybin i ditt system?

Hallucinogena svampar påverkar hjärnan

Hallucinogena svampar innehåller ämnena psilocybin och psilocin som kan producera effekter som liknar LSD . Psilocybin är också känt som magisk svamp , lila passion och shrooms. Dessa psykoaktiva kemikalier klassificeras enligt schema 1 i lagen om kontrollerad substans , vilket kan leda till allvarliga påföljder för att ha och handla dem. Att veta hur de fungerar i kroppen och hur länge de stannar i en persons system kan hjälpa dig att förstå varför de är olagliga.

Effekterna av Psilocybin i ditt system

Psilocybin (4-fosforyloxN, N-dimetyltryptamin) finns i specifika svampvarianter. De kan hittas i naturen på många ställen. Användare kan skörda dem själva eller köpa dem från andra. De kan ätas färskt eller torkat eller bryggas i ett te.

I kroppen omvandlas psilocybin till psilocin. Det antas fungera på serotoninnivåer i hjärnan, eftersom det är en analog av serotonin. Studier med hjärnavbildning under psilocybinanvändning har visat att vissa delar av hjärnan har minskad aktivitet, medan det också kan finnas mer kommunikation över olika delar av hjärnan, vilket leder till förändrade och ovanliga perceptioner.

Effekterna tar ungefär 30 till 45 minuter att börja, toppa på ca 90 minuter och kan ta upp till 6 timmar. Detta matchar tidpunkten för när metaboliten psilocin kommer in i blodomloppet och sedan elimineras för det mesta genom njurarna.

Fysiska effekter inkluderar illamående och gnissning. Mentala effekter inkluderar känsla avslappnad och har introspektiva upplevelser som kan känna sig andliga. Men det kan finnas obehagliga mentala effekter inklusive nervositet, paranoia och panikreaktioner.

Den genomsnittliga halveringstiden för psilocin är 50 minuter och efter 3 timmar har cirka två tredjedelar av en dos eliminerats genom njurarna i urinen.

Det tar i allmänhet fem till sex halveringstider för ett ämne som helt elimineras från systemet.

Dosen är en stor faktor i effekterna av dem som tar psilocybin, men studier visade att ålder, personlighetsdrag, känslor och inställningen också påverkat om upplevelsen var obehaglig.

Hur länge stannar Psilocybin i ditt system?

De omedelbara effekterna av att använda psilocybin slits av på 6 till 12 timmar. Vissa studier och källor rapporterar att användarna kan ha långsiktiga förändringar i personlighet, som varar i över ett år. Vissa användare har rapporterat flashback-erfarenheter långt efter att ha tagit svamp.

Psilocybin testas inte på en vanlig urinmedicinsk skärm, till exempel för anställning. Specifika tester för det kan beställas om misstänkt är. Många ämnen kan förbli i hårsäckar i upp till 90 dagar.

Risker av svamp och Psilocybin

En av de största riskerna med att använda svamp är svampförgiftning. Även erfarna svampjägare kan misslyckas med en mycket giftig svamp för den som de tänkte samla. Svampförgiftning kan leda till katastrofala leverskador och död om inte det finns omedelbar tillgång till levertransplantation.

Illamående är en vanlig bieffekt av intag av hallucinogena svampar.

Det finns risker för att ha en "dålig resa" och eventuellt upplever pågående effekter. Forskning har just börjat inom området för varaktiga effekter.

> Källor:

> Hallucinogener och dissociativa läkemedel. National Institute on Drug Abuse. https://www.drugabuse.gov/publications/hallucinogens-dissociative-drugs/how-do-hallucinogens-lsd-psilocybin-peyote-dmt-ayahuasca-affect-brain-body.

> Svampar. Tonåringar Hälsa. https://kidshealth.org/en/teens/mushrooms.html#

> Passie, T., Seifert, J., Schneider, U. och Emrich, HM (2002), Psilocybin farmakologi. Addiction Biology, 7: 357-364. doi: 10,1080 / 1355621021000005937

> Studerus E, Gamma A, Kometer M, Vollenweider FX. Prediction of Psilocybin Response In Healthy Volunteers. PLoS ONE . 2012; 7 (2). doi: 10,1371 / journal.pone.0030800.

> Tylš F, Páleníček T, Horáček J. Psilocybin - Sammanfattning av kunskap och nya perspektiv. Europeisk neuropsykofarmakologi . 2014; 24 (3): 342-356. doi: 10,1016 / j.euroneuro.2013.12.006.