Tio sätt att övervinna en beroendeframkallande personlighet

Behavior att komma under kontroll

Medan vi kanske tänker på "missbrukare" som människor som är kopplade till ett visst läkemedel, hänför sig många till tanken på en beroendeframkallande personlighet, även om de aldrig har använt det som vanligtvis anses vara droger, som marijuana och heroin. Dessa människor har svårt att kontrollera någon trevlig aktivitet. precis när de slutar en missbruk, tar en annan över. Här är tio saker att sluta göra om du har en beroendeframkallande personlighet, tillsammans med förslag på hälsosamma sätt att möta de behov som ligger till grund för dessa beteenden.

1 - Komfortåtergivning

Bekvämt att äta kan vara beroendeframkallande. Rubberball / Mark Andersen / Getty Images

Komfort att äta är ett vanligt sätt att vi får oss att må bättre när vi känner oss besvikna, stressade eller överväldigade. Medan komforten äter inte är skadlig i måttlighet, om det blir en vana, kan det leda till fetma, matavgift och binge-ätning . Istället för att äta, lär dig att vårda dig själv genom återställande aktiviteter, som meditation, ta ett avkopplande bad eller få en god natts sömn.

Mer

2 - Använda alkohol för att socialisera

Växer ditt sociala liv kring att dricka ?. Photodisc / Getty Images

Socialiseringen är en av de främsta orsakerna som tungdryckerna ger för att förklara deras överindulgen i alkohol. En öl eller ett glas vin kan verka som ett snabbt och enkelt sätt att sänka hämningarna och skratta med vänner. Men alltför lätt kan alkohol bli det enda sättet att komma i kontakt med människor, vilket gör att du känner dig uttråkad eller orolig i situationer där alla är nyktera.

Istället för att använda alkohol för att ansluta till andra, koppla ihop med gemensamma intressen eller aktiviteter som du tycker om. Och när alla runt omkring dig dricker, lära sig att säga nej till alkohol och hur man håller en fest utan att dina gäster blir fulla .

Mer

3 - Stannar Hyperconnected

Låt inte din telefon ta över ditt liv. Lusi / SXC

Kontrollera ditt e-post- eller Facebook-konto varje timme eller mer, aldrig låta din mobiltelefon vara tillgänglig, surfa på Internet varje gång du har ett extra ögonblick? Medan dessa aktiviteter kan tyckas normala dessa dagar kan de leda till problem med Internetberoende . Att använda Internet för sex , spel eller shopping kan leda till mer komplexa missbruk.

Så ta en paus från superhighwayen. Försök att begränsa din icke-arbetsskärmstid till två timmar. Och se till att du, åtminstone under sänggåendet, är otillgänglig.

4 - Använda sex för att ersätta intimitet

Är kön som lämnar dig känslan avkopplad ?. Digital bild / Getty

Det kan tyckas motsägelsefullt att föreslå att sex kan ersätta intimitet. Trots allt är inte kön den mest intima skriften mellan två personer? Men sexmissbrukare berättar om en annan historia: Ständigt söker sexuell upphetsning och tillfredsställelse kan faktiskt avstå från din partner, eftersom du förlorar dig själv i känslor av den sexuella upplevelsen, snarare än att vara medveten om den andra människans känslor.

Dessa 10 tips för att återställa intimitet efter sexmissbruk kan vara till hjälp. Även om du verkligen kände sig beroende av kön kan du lyssna på den andra personen uttrycka hans eller hennes känslor kan hjälpa till att stärka ditt förhållande lika mycket som eller än mer än att ha sex med dem.

Mer

5 - Shopping för självförtroende

Det nya paret skor kommer inte att göra dig till en bättre person. Comstock / Getty

Överhoppning kan orsakas av många saker. Men en av de främsta orsakerna som shopaholics ger för att springa upp skulder är det ökning de får när de tror att de nya kläderna, de nya skorna och de nya prylarna kommer att förändra vem de är och göra dem till en bättre person. Men så snart det är ditt, förefaller föremålet värdelöst och kan även stashes i baksidan av skåpet, istället för att användas och njutas. Så, i stället för att förstärka ditt ego med ägodelar, prova mina tips för att bygga självkänsla .

Mer

6 - Söker spänning genom spelande

Även om du vinner den här tiden kommer det inte att lösa dina problem. Richard Styles / SXC

Åh, spänningen i den stora vinsten! Men hur ofta händer det verkligen? Du är mer benägna att drabbas av en bil på vägen till kasinot än att lämna med dina pengar problem löst. Och även om du vinner, är sannolikheten för att du spelar bort den eller spenderar den deprimerande hög. Så, istället för att hänga i fantasin hos så många spelare , söker spänning i något verkligt - ett mål, en prestation, en aktivitet - inte den dröm som vinnande stor kommer att lösa alla dina problem.

Mer

7 - Tänk på att röka som rätt

Förvirra inte rökning med mänskliga rättigheter. Romana Ferrer / SXC

Försökte sluta röka men misslyckades alltid? Känner du att röka är något som ingen borde kunna ta bort från dig, en rätt, ett uttryck för individfrihet? Det kan överraska dig att veta att uppfattningen att rökning är rätt har blivit omsorgsfullt planterad i ditt sinne av tobaksbolagen, som har använt subliminal reklam i årtionden.

Rökning var inte din idé. Det var en idé som skapades av stora företag som ville göra en snabb buck av blygsamma människor. Och med all hälsoutbildning runt, borde du nu veta att rökfri luft, inte friheten att förorena luften, är den riktiga rätten. Medan rökning är den svåraste missbruk att sluta, finns det massor av hjälp och stöd tillgängligt. Kolla in vår sluta rökning webbplats för mer information.

Mer

8 - Användning av läkemedel till självmedicin

Sanningen kommer inte att hända med ett piller. Richard Dunstan / SXC

Smärta , trauma , sömnsvårigheter - det här är vanliga problem som människor försöker behandla med droger. Det hjälper inte att alla dessa problem har receptbelagda läkemedel eller 10 som hävdar att man ska bota problemet. Men de gör det inte. I bästa fall ger mediciner tillfällig lindring. Om du är beroende av dem, se och se, kommer du mycket sannolikt att bli beroende av medicinen . Så få den psykologiska hjälpen du behöver, och acceptera att medan du aldrig kan övervinna dessa svårigheter helt, kommer din livskvalitet att förbättras mycket genom att släppa upp tanken att det kan botas med ett piller.

Mer

9 - Använda Marijuana att slappna av

Även om det kan känna sig avslappnande, kan marijuana faktiskt öka ångest. Robin Lynne Gibson / Getty Images

Spänd? Angelägen? Du kan ha funnit att en ledd kan hjälpa dig att slappna av i slutet av en stressig dag. Men visste du att ogräs har en rebound-effekt som ökar ångest när den slits av? Eller att det kan på allvar störa din motivation i livet. Eller att det kan utlösa allvarliga psykologiska problem. Ju yngre du är, desto mer riskfylld är det att röka krukan. Men även för äldre människor är tanken att potten hjälper dig att slappna av totalt sett felaktigt.

Mer

10 - Att tro att sluta är för svårt

Låt inte tanken på att sluta överväldiga dig - du kan göra det !. Steve Knight / SXC

Om du har en beroendeframkallande personlighet kan du känna att det är bara för svårt att sluta allt beroendeframkallande. Du kan ha stött från dryck till droger, från droger till sex, från sex till kött, från övermålning till överexercise. Vissa människor känner bara livet i måttlighet är för tomt, för tråkigt, för normalt. De behöver överskott.

Tja, om du tror det, då är du din egen värsta fiende. Även de mest härdade missbrukarna kan sluta. Många av dem upptäcker detta senare i livet, efter att ha förlorat vänner, familj, jobb och allt utom deras missbruk. När de upptäcker att återhämtningen är möjlig, öppnar livet igen och de sorgar de förlorade åren.

Mer

Tiden är inne

Vänta inte att ta hand om dina beroendeframkallande beteenden. Det är en myt som du måste slå botten innan du kan lägga din missbruk bakom dig. Du kan ha en personlighet som längtar efter att leva stort, men det behöver inte vara ohälsosamt. Tala med din läkare om att få den hjälp du behöver, och börja leva livet som du verkligen vill.