Hur man klarar av en dålig syreresa

Hur man hanterar en negativ hallucinogen erfarenhet

Den som har haft en dålig resa , eller har inte kunnat klara av effekterna av syra, kommer att undra hur man stoppar en surt resa. En dålig resa kan hända med någon som påverkas av LSD. Även om ditt humör var bra när du tog drogen kan du lätt hitta dig själv överväldigad, rädd eller upprörd när du har tagit hallucinogener som syra eller magiska svampar . Även om det inte går att stoppa en surt resa, kommer dessa fem tips att hjälpa dig att klara de känslor och känslor som skapar en dålig syraresa.

Kom ihåg det är inte riktigt

Hallucinogena läkemedel kan få dig att se, känna och till och med höra saker som är förvrängda eller inte har någon grund i verkligheten. De kan få dig att få tankar som verkar djupgående och verkliga, men är extrema, out of proportion eller rättvisa förvirring . Om inget annat, fortsätt med att komma ihåg att allt du uppfattar påverkas av det läkemedel du har tagit och är förmodligen inte riktigt.

Några av de hallucinationer du ser, hör eller känner till droger kan verka väldigt verkliga, men de är förmodligen inte. Några av de tankar du har verkat djupt och sant, men inte i perspektiv just nu. Tänk på det här sättet - om det är riktigt, kommer det fortfarande att finnas där imorgon. Om det är sant, tror du det fortfarande imorgon. Så agera inte på något som verkar annorlunda eller vanligt, för chansen är att det inte ens kommer att vara där eller verkar så viktigt när du kommer ner. Och om det är, kommer du att vara i ett mycket bättre tillstånd för att hantera det då.

Tiden förvrängs ofta medan du snubblar, så det är bra att komma ihåg att, beroende på vad du tar, det du upplever kommer att vara så lite som några minuter, till några timmar. I morgon kommer effekterna för det mesta att ha gått av och du behöver aldrig ta hallucinogener igen.

Var försiktig

Försök att stanna på platser där risken för dig skadar dig själv är låg. Bo i bekant territorium, bort från höjder, trafik och andra faror. Du kan ha ovanliga impulser och vill försöka göra något som har verkade riskabelt tidigare men verkar inte riskabelt nu. Följ inte sådana impulser.

Om du väljer att gå utanför, se till att någon går med dig, helst någon du kan lita på som inte har tagit några droger. Håll dig vid tysta platser utan för många människor runt, men se till att hjälp är närliggande om du behöver det. Folk som har druckit alkohol är inte de bästa följeslagarna för dig just nu, eftersom deras bedömning är också försämrad, och de kan ha svårt att förstå dina komplicerade känslor, så undvika dryckesanläggningar som barer och pubar .

Anslut med någon

Även om du pratar kan vara svårt, och du kan hitta det svårt att uttrycka det du känner för ord, försök att låta någon förståelse veta att du har en dålig resa. Välj någon som inte kommer att överreagera din narkotikabruk, och helst någon som inte påverkas av alkohol eller droger. Även om du inte kan prata, kan det vara väldigt lugnande att bara ha någon sitter med dig.

Att gå på egen hand är inte en bra idé när du har en dålig resa, men stora grupper av människor kan också vara överväldigande. Om du är på en händelse som konsert, festival, nattklubb eller rave, försök och hitta ett lugnare område med en annan person eller liten grupp. Leta efter ett chill-out rum, eller DanceSafe booth eller annan stödjande grupp.

Om du ansluter till någon via telefon är ditt bästa alternativ kan det vara bra att kontakta en droghjälp, men de kanske inte ger dig det stöd du behöver, eftersom de är inriktade på att hantera narkotikamissbruk snarare än förgiftning- ett bättre val skulle vara att ringa DanceSafe på 888-MDMA-411. De är en skadereduceringsorganisation, och de är mycket skickliga på att stödja människor som har negativa drogupplevelser.

Om du känner dig verkligen ute av kontroll kan du alltid ringa 911 eller gå till akutrummet på ditt lokala sjukhus. Nödrum är inte bra ställen att spendera tid när du har en dålig resa - de är fulla av sjuka och skadade människor som är upprörda och frustrerade - så att ringa 911 kan vara ett bättre val. Var noga med att berätta för paramedicinen vad du har tagit.

Ta hand om dina fysiska behov

Om du inte har ätit i timmar, och särskilt om du har varit överaktiv, kan ditt låga blodsocker sänka ditt humör. Se till att du har fått tillräckligt med vätskor - men gör inte det överhuvudtaget - och försök att äta något. Processen att äta kan vara svårt under hallucinogenernas påverkan, så om du inte kan hantera tuggning, välj något mjukt och lätt att äta och smälta, såsom pudding eller glass.

Det är osannolikt att du kommer att kunna sova, särskilt om du är inom de första timmarna av resan, men att sitta eller ligga och vila kan hjälpa. Lyssna på lugnande musik är ofta väldigt lugnande.

Försök inte att självmedicinera

Det finns många myter som involverar självmedicin när du har en dålig resa, men i allmänhet tar mer droger dig att göra dig värre, inte bättre. Att lägga till något psykoaktivt ämne, inklusive alkohol, till en dålig resa, kommer att tendera att öka dina känslor av ångest och vara utom kontroll, följt av comedown medan du fortfarande känner sig helt vaken under hallucinogenas inverkan.

Om du känner dig fysiskt sjuk, om du är orolig för att läkemedlet kan ha blivit förorenat eller att du behöver medicin för att hjälpa till med din mentala situation, ring 911 eller gå till ditt närmaste akutrum - helst med en förståelse följeslagare som inte är berusad och låt proffsen bestämma vad den bästa behandlingen är för ditt nuvarande tillstånd. Var noga med att berätta för paramedicinen vad du tycker du har tagit och ta ett prov om möjligt. Hantera inte droger som LSD med dina nakna händer, eftersom de kan absorberas genom huden och intensifiera upplevelsen.

källor

> Araújo A, Carvalho F, Bastos M, Guedes de Pinho P, Carvalho M. Den hallucinogena världen av tryptaminer: En uppdaterad översyn. Arkiv av toxicologi , 89 (8): 1151-1173. 2015.

> Fadiman, J. Den Psychedelic Explorer Guide: Säkra, terapeutiska och heliga resor. Rochester, Vermont: Park Street Press. 2011.

> Hayes, C. (redaktör). Tripping: En antologi av True-Life Psychedelic Adventures. New York: Pingvin. 2000.

> Johnson, MW & Richards, WA, & Griffiths, RR Mänsklig hallucinogenforskning: Riktlinjer för säkerhet. Journal of Psychopharmacology 22: 6. 2008.

> Kelly B. Legally tripping: En kvalitativ profil av Salvia divinorum användning bland unga vuxna. Journal of Psychoactive Drugs ; 43 (1): 46-54. 2011.