Hur man mediterar för hjärnhälsa, mental fitness och energi

Medan meditation är omgiven av religion, övertygelser och vidskepelser, är det ett giltigt kroppstillstånd som alla andra, såsom upphetsning eller sömn. Genom att lära sig att meditera, kan du skörda fördelarna med denna kroppsstatus som inkluderar avslappning, energi och perspektiv på ditt liv. Meditation tas på allvar av hälsoforskare som är intresserade av stressreducering och metoder för att förbättra den övergripande hälsan.

Meditation används av personer som är intresserade av att hantera tillstånd som ångest, smärta, depression, känslomässiga problem, sömnlöshet och stress . Meditation är också det ultimata hjärnsträdet. Så här börjar du.

1. Sitt

Hitta en plats där du kan sitta bekvämt, oavbruten i ca 20 minuter. Det viktigaste är att sitta med ryggen så rakt som möjligt. Vissa människor tycker att sitta på kudds kant hjälper till att hålla ryggen rak. Du kommer att höra om speciella meditationskuddar, ljus, rökelse, statyer, klockor och så vidare - oroa dig inte för något av det där. Det viktiga är att sitta bekvämt och att öva meditation ofta. Du kan lägga till tillbehör när du vill.

2. Ställ in en timer

Ibland när du mediterar kan du i hemlighet leta efter ursäkt för att gå upp och göra något annat. En av de mest övertygande ursäkterna är att "kontrollera tiden". Ofta under meditation, förlorar din känsla av timing och det leder till känslan av att du har gått förbi den tid du satte för meditation.

Detta kommer ofta hända efter att du har satt i 1 eller 2 minuter. En timer hjälper till att försäkra dig om att du inte har mediterat för länge. Om du inte har en timer, kommer du noga att titta på en klocka eller din klocka var 30: e sekund. Så sätt en timer och glöm sedan tiden.

3. Andas

Andning är en unik kroppslig funktion.

Det är automatiskt, vi tar över 10 miljoner andetag per år utan att märka, men vi kan också styra andningen frivilligt. Tänk på andning som hur vi kan kommunicera med våra kroppar. Om vi ​​andas långsamt, slappna av våra kroppar. Medan du sitter:

Detta är din enda uppgift i meditation - var medveten om din andning. Om dina tankar vandrar, kom bara tillbaka till andningen.

4. Etikett

Målet med meditation är att inte ha några tankar (det är omöjligt) men att inte interagera med de tankar som uppstår. Om du, när du mediterar, börjar undra när det var sista gången du bytte oljan i bilen, är det helt normalt - kom bara tillbaka till andningen och försök att inte "jaga" tanken.

Vissa tycker att det hjälper till att märka tankarna. När du märker att du kör, sätt bara en neutral etikett på tankarna - om du tänker på allt du behöver göra på jobbet, märka tankarnas arbete och återvända till andning.

5. Döm inte

Meditation är svår och perfekt meditation är omöjligt. Dina tankar kommer att glida.

Du kommer att upptäcka att du på vissa dagar spenderar hela din meditationstid och tänker på din diskbänk. Din medvetenhet kommer att flyta bort och tiden kommer att försvinna. Det är bra. När du går, kom tillbaka till att vara medveten om att sitta och andas. Döm inte dig själv. Skapa inte ett tänkande om hur du inte kan meditera, hur du inte är bra på det här. Kom precis tillbaka till andan.

6. Lyssna inte på dig själv

Medan du mediterar, finns det en liten röst inuti ditt huvud som försöker få dig att sluta.

Lyssna inte på rösten. Medan du mediterar finns det inget som är viktigare för dig att göra.

Sitt Bara.

7. Titta på "Thought Clouds" Drift

Behandla meditation som ett experiment. Titta på dig själv tänkande. Undersök hur tankar kommer fram slumpmässigt och börja sedan ansluta till andra tankar. Titta på vad som händer om du inte närmar dig dem. Hur slutar tågtankar? Så småningom ser du att de flesta tankar är slumpmässiga och inte riktigt värda din tid. Du kommer också att börja utveckla en medvetenhet utöver dina tankar. Kanske är den bästa lektionen av meditation att du inte är dina tankar.

8. Ta meditation till ditt dagliga liv

Många av de kunskaper som lärdes i meditation kan tillämpas under ditt dagliga liv. Meditera när:

Ta en två minuters andningspaus flera gånger under dagen. Titta när dina tankar och idéer dyker upp på jobbet, i samtal eller när du löser ett problem. Använd samma experimentella inställning och se hur du beter sig och tänker hela dagen.

9. Repetera dagligen

Meditation är en färdighet som behöver träna och träna mer. Ställ in en daglig tid för meditation och hålla fast vid det. Din hjärna kommer att dra nytta av den oändliga fascinerande resan in i ditt eget sinne. Din kropp kommer att dra nytta av den djupa avkopplingen och stressreduceringen.