Få sanningen om syra

5 LSD Myter Debunked

Det finns många missuppfattningar där ute om syra eller lysergsyra (LSD). Till exempel hävdar vissa att LSD kan göra dig till en bättre person eller att apelsinjuice kan hjälpa till att stoppa en resa. Här får du reda på de verkliga svaren när vi debunkerar fem av de mest citerade myterna om LSD.

1 - Myt: Släppande syra kommer att göra dig till en bättre person

Oli Scarff Collection / Getty Images News

Utbredd propaganda under 1960-talet främja användningen av syra för att förmodligen göra människor mer andligt medvetna, kärleksfulla och med ett högre medvetande. Många författare främjar fortfarande denna myt.

Sanning: Även om många människor rapporterar trevliga upplevelser på LSD, och till och med tillför stora insikter mot drogen, är dessa påståenden omöjliga att underbygga. Kanske ännu viktigare, det finns många rapporter om exakt det motsatta händer. Efter att ha tagit LSD har man funnit att utveckla psykiska och känslomässiga svårigheter och till och med bli våldsamma eller missbrukande.

Faktum är att LSD sannolikt kommer att alienera dig från andra människor och störa din mentala och känslomässiga förståelse än att leda dig till en överlägsen nivå av medvetande.

2 - Myt: En vän eller guide kan förhindra att du har en dålig resa

Indien, Goa, människor som dansar på rave. Kredit: Dario Mitidieri / Gett Images

Välmenande förespråkare av LSD har främjat tanken på att ha en vän eller "guide" med dig medan du är på LSD kommer att förhindra dig från att uppleva en dålig resa . Påståendet: En jordad, intuitiv och öppet person kan bara säga rätt eller stödja dig precis som du behöver för att du ska ha en fantastisk tid på LSD.

Sanning: Även om du har en stödjande vän kan du ofta hjälpa till med en dålig resa , även personer som har erfarenhet av LSD och träning i psykoterapi kan ibland inte hindra andra från att få negativ reaktion på drogen. Vänner kan lätt uppfattas som fiender av någon som upplever paranoia medan de snubblar. Och det finns gott om exempel på att människor har dåliga resor medan de är med i dem som bryr sig om dem.

3 - Myt: Apelsinjuice eller C-vitamin kommer att sluta en resa

Färskpressad apelsin juice. Kredit: Adria Photography / Getty Images

Många tror att några få apelsinjuice är allt som krävs för att minska effekterna av LSD.

Sanning: När LSD träder i kraft har din kropp redan metaboliserat drogen. Resan är faktiskt efterverkningarna på din hjärna, och några förbättringar som känns av att dricka apelsinjuice är en placebo-effekt eller helt enkelt den lugnande effekten på kroppen från att ta en drink.

4 - Myt: När du har tagit syra, lämnar den aldrig din kropp

En LSD-kapsel. Kredit: Lawrence Schiller / Bidragsgivare / Getty Images

En myt som ibland cirkuleras på läkemedelsscenen är att LSD lagras permanent i kroppen. En version av denna myt är att LSD lagras i ryggmärgen och lämnar aldrig kroppen. Hela mängden LSD som någonsin tagits av en individ kan frisläppas när som helst i sitt liv och sätter dem tillbaka i en okontrollerad resa.

Sanning: Även om flashbacks är vanliga efter att ha tagit LSD, är detta resultatet av att minnen utlöses, inte frisättningen av drogen. Faktum är att LSD är ett instabilt läkemedel som snabbt bryts ner och går snabbt igenom kroppen.

5 - Myt: Syra är nyckeln till att låsa upp det omedvetna sinnet

Tar LSD. Kredit: Lawrence Schiller / Bidragsgivare / Getty Images

Många som tar LSD tror att syra upplöser din medvetenhet om ditt omedvetna, vilket ger dig tillgång till undertryckt material från ditt förflutna och avslöjar dolda sanningar om dig själv och om mänskligheten.

Sanning: Att ta LSD kan få dig att tänka på saker på ett sätt som du inte har tänkt på förut, men det ger dig inte en nyckel till ditt inre inre arbete. Syra är lika sannolikt att du kan tänka på saker som inte har någon grund i verkligheten som att avslöja dolda sanningar. Och bara för att du har tagit LSD och tänkt på ditt förflutna betyder det inte att du känner till eller förstår allt som har hänt med dig. Faktum är att ofta genuint undertryckta traumatiska händelser uppstår under psykoterapi, långt efter individen har avbrutit läkemedlet. Vissa människor kommer inte ihåg traumatiska händelser som hände med dem alls, och i vissa fall kan det vara det bästa.