Konfliktlösningar att undvika

Konventionell visdom (och forskning) säger att god kommunikation kan förbättra relationer, öka intimitet, förtroende och stöd. Samtalet är också sant: Dålig kommunikation kan försvaga obligationer, skapa stress, misstro och till och med förakt! Eftersom konflikter är praktiskt taget oundvikliga i relationer (och inte nödvändigtvis ett tecken på problem) kan du minska betydande stress och stärka dina relationer samtidigt om du bygger kunskap och färdigheter för att hantera konflikter på en hälsosam sätt. Här är några exempel på negativa och till och med destruktiva attityder och kommunikationsmönster som kan förvärra konflikten i ett förhållande. Hur många av dessa låter som något du skulle göra?

1 - Undvik konflikt helt och hållet

DMH Images / Fotografens Choice / Getty Images

Snarare än att diskutera frustrationer på ett lugnt och respektfullt sätt, säger vissa människor inte någonting till sin partner förrän de är redo att explodera och sedan spränga ut det på ett arg, skadligt sätt. Det här tycks vara den mindre stressiga vägen - undviker ett argument helt och hållet - men orsakar vanligtvis mer stress för båda parter, eftersom spänningar ökar, ånger fester, och ett mycket större argument resulterar så småningom. Det är mycket hälsosammare att ta itu med och lösa konflikter.

Dessa kommunikationsförmåga kan hjälpa dig att säga saker på ett sätt där du kommer att bli mer sannolikt att bli hörd, utan att vara respektlös mot den andra personen.

2 - Att vara defensiv

Blanda bilder - Jose Luis Pelaez Inc / Getty Images

I stället för att ta itu med en partners klagomål med ett objektivt öga och en vilja att förstå den andras synvinkel, förnekar defensiva personer otillbörligt fel och arbetar hårt för att undvika att se till att de kan bidra till ett problem. Att neka ansvar kan tyckas mildra stress på kort sikt, men skapar långsiktiga problem när partner inte känner sig lyssnade till och olösta konflikter och fortsätter att växa.

3 - Overgeneralisering

Övergeneraliseringar kan öka dramatiken när du löser ett argument. Så här håller du konflikter med låg stress. Kreativa RF / Milton Brown / Getty Images

När något händer som de inte gillar, slår vissa ut det i proportion genom att göra svepande generaliseringar. Undvik att börja meningar med "Du alltid" och "Du aldrig" som i "Du kommer alltid hem sent!" eller "Du gör aldrig vad jag vill göra!" Stanna och tänka på om detta verkligen är sant. Också, ta inte upp tidigare konflikter för att kasta diskussionen off-topic och uppmuntra mer negativitet. Detta står i vägen för sann konfliktlösning och ökar konfliktnivån.

Ibland är vi inte medvetna om hur sinnen kan blåsa ut saker som står i proportion. Denna lista med vanliga kognitiva störningar kan komma i vägen för hälsosamma relationer med andra och kan förvärra stressnivåer . Se vilka som är kända för dig.

4 - Att vara rätt:

Behovet av att "vara rätt" kan förlänga och intensifiera konflikter. Här är ett mindre stressigt sätt. Creative RM / Wu Tao / Getty Images
Det är skadligt att bestämma att det finns ett "rätt" sätt att titta på saker och en "fel" sätt att titta på saker och att din sätt att se saker är rätt. Be inte att din partner ser saker på samma sätt och inte tar det som en personlig attack om de har en annan åsikt. Leta efter en kompromiss eller gå med på att vara oense, och kom ihåg att det inte alltid finns ett "rätt" eller ett "fel" och att två synvinklar båda kan vara giltiga.

5 - "Psychoanalyzing" / Mind-Reading:

"Psychoanalyzing" den andra personen är något att undvika i en konflikt. Här är varför, och vad du ska göra istället. Kreativa RM / Smith Collection / Getty Images
Istället för att fråga om deras partners tankar och känslor bestämmer människor ibland att de "vet" vad deras partners tänker och känner sig baserade bara på felaktiga tolkningar av deras handlingar - och antar alltid att det är negativt! (Till exempel, att besluta en sen kompis bryr sig inte tillräckligt för att vara i tid, eller att en trött partner nekar sex ur passiv aggressivitet.) Detta skapar fientlighet och missförstånd. Det är viktigt att komma ihåg att vi alla kommer från ett unikt perspektiv och arbeta hårt för att inte anta någonting; lyssna verkligen på den andra personen och låt dem förklara var de kommer ifrån.

6 - Glömmer att lyssna:

Chris Tobin / Getty Images

Vissa människor avbryter, rullar ögonen och övar vad de ska säga nästa istället för att verkligen lyssna och försöka förstå deras partner. Detta håller dig från att se sin synvinkel och håller din partner från att vilja se din! Underskatta inte vikten av att verkligen lyssna och empati med den andra personen! Dessa lyssningsfärdigheter är viktiga att tänka på.

7 - Spelar skuldspelet:

Skyller inte till att lösa konflikter. Detta är vad som gör. Creative RF / Nils Hendrik Mueller / Getty Images
Vissa hanterar konflikter genom att kritisera och skylla på den andra personen för situationen. De ser att de erkänner någon svaghet som en försämring av deras trovärdighet, och undviker det till varje pris, och försöker till och med skämma bort dem för att vara "felaktiga". Istället försöker du se konflikt som ett tillfälle att analysera situationen objektivt, bedöma båda parternas behov och hitta en lösning som hjälper dig båda.

8 - Försöker "vinna" argumentet:

Att försöka "vinna" ett argument med en älskad är inte lika bra som att försöka förstå. Här är varför. Daniel Day / Getty Images
Jag älskar det när Dr Phil säger att om människor fokuserar på att "vinna" argumentet, förlorar relationen! Poängen i en diskussionsförhållande bör vara ömsesidig förståelse och komma till ett avtal eller en resolution som respekterar allas behov. Om du gör ett fall för hur fel den andra personen är, diskonterar sina känslor och håller sig fast i din synvinkel har du fokuserat i fel riktning!

9 - Att göra teckenattacker:

Att göra teckenangrepp kan göra varaktig skada, och det är inte värt det. Så här hanterar du konflikter på ett bättre sätt. Peter Dazeley / Getty Images
Ibland tar man några negativa åtgärder från en partner och spränger den upp i en personlighetsfel. (Till exempel, om en man lämnar sina strumpor ligger och ser den som en teckenfel och märker honom "obesvärd och lat" eller om en kvinna vill diskutera ett problem med relationen märker hon "behövande" , "eller" för krävande ".) Detta skapar negativa perceptioner på båda sidor. Kom ihåg att respektera personen, även om du inte gillar beteendet.

10 - Stonewalling:

Christoph Rosenberger / Getty Images. Christoph Rosenberger / Getty Images

När en partner vill diskutera oroliga problem i relationen, stannar ibland människor defensivt, eller vägrar att prata eller lyssna på sin partner. Detta visar respektlöshet och i vissa situationer, även förakt, samtidigt som den underliggande konflikten växer. Stonewalling löser ingenting, men skapar svåra känslor och skadar relationer. Det är mycket bättre att lyssna och diskutera saker på ett respektfullt sätt.