Utmaningar av ett interracial äktenskap

Att vara ett interracial par kan vara svårt ibland på grund av det faktum att vi hanterar fördomar och diskriminering i våra dagliga liv. Helst bör kärleken inte ha några gränser i detta avseende. Vi handlar dock om verkligheten och verkligheten är att andra kan ha negativitet om er två. Du kan också komma i konflikt mellan dig två när du hävdar dina värderingar som baseras på din egen ras eller kulturella identitet.

Det finns strategier som hjälper dig att bättre hantera vad som kommer din väg när du är i ett interracial äktenskap.

Interracial Äktenskap Utmaningar Från Vänner, Familjer eller Strangers

Som ett interracial par kommer du eventuellt att möta extra utmaningar i ditt äktenskap från personer utanför ditt äktenskap. Detta kan få dig att känna dig skadad, ledsen och hjälplös. Om du vill se till att dessa möjliga utmaningar inte skadar ditt äktenskap, tala om dem öppet med varandra! Din partner är förmodligen den bästa personen att erbjuda dig tröst från dessa yttre stressorer. Ni båda borde komma ihop för att möta dessa oroliga problem tillsammans och luta sig åt varandra för stöd.

Problem du kan möta:

Vissa utmaningar kan komma ifrån varandra.

förväntningar

Det kan vara väldigt romantiskt och spännande att älska någon annorlunda. Låt inte attraktionen av förbjuden kärlek distrahera dig från att hantera de problem som ditt interracial äktenskap kan behöva möta.

Falla inte in i myten att tänka på att din kärlek till varandra kan övervinna allt som livet kastar på dig. Varje gift par måste utveckla och använda effektiva kommunikationsförmåga så att svåra tider kan hanteras på hälsosamma sätt.

Barn

Du och din make måste diskutera hur du ska höja dina barn och hjälpa dina barn att förstå och uppskatta deras blandade identitet. Se till att du ger dina barn positiva berättelser om båda dina familjehistorier.

När dina barn växer upp, lyssna på dem, dela deras oro, stereotyper, tvivel och möjliga fördomar. Svara deras frågor direkt och glöm inte att validera deras känslor.

Högtider

Alla gifta par utsätts för stress under semestern. Tala om dina kulturella skillnader i hur helgdagar firades när du var barn. Inse att helgdagar ge er er chans att diskutera hur din familj kommer att hantera både skillnaderna och likheterna i din bakgrund.

Var stolt över dina kulturella traditioner och arbeta tillsammans för att skapa sätt att fira dem som kommer att vara meningsfulla för er båda. Det är okej för dig att skapa egna traditioner också.

Känna sig själv

Om du vill ha ett starkt interracial äktenskap, tro på vem du är.

Om du känner dig förvirrad över ditt eget liv, ta itu med dina egna problem innan du försöker slå ihop ditt liv med någon annan. Psykoterapi är ett bra sätt att uppnå detta.

Känn dina skillnader

Diskutera dina kulturella skillnader när det gäller ämnen som religion, kost, födelsekontroll, föräldrapreferenser, sorg, ekonomi, sex, utökade familjeförhållanden, könsroller, kommunikationsstilar och traditioner.

De rasliga och kulturella skillnaderna i ditt interracial äktenskap kommer inte nödvändigtvis att leda till att ditt förhållande misslyckas. Vad som kan orsaka att ett interracial äktenskap faller isär är ett paras oförmåga att hantera sina skillnader och ett misslyckande att prata om stress och fördomar som skapats av andra.

Om du upptäcker att en del rådgivning med en tredje part skulle hjälpa dig att stryka några av dessa bekymmer ut, sök efter en licensierad parrådgivare. Det kan till och med vara möjligt att hitta en som specialiserar sig i interracial par.