Medien och din tonårs kroppsbild

Medierna spelar en stor roll i en tonårs kroppsbild. Reklam i tonårsmagasiner och tonårds-tv glamoriserar vanligtvis mager modeller som inte liknar den genomsnittliga kvinnan. I själva verket väger dagens modeller i allmänhet 23% mindre än den genomsnittliga kvinnan. Med tanke på den genomsnittliga personen i USA ser ungefär 3000 annonser i tidningar, skyltar och tv varje dag, kommer din tonåring att få fel budskap om kroppsbild alltför ofta.

Medieinriktade tonårsflickor betonar idealet av tunna som skönhet. När du slutar och tänker på att genomsnittlig höjd och vikt för en modell är 5'10 "och 110 kg och höjden och vikten för den genomsnittliga kvinnan är 5'4" och 145 kg, är det lätt att se varför detta skapar en enorm hälsorisk för unga tjejer.

Mediaproblemet med hjälp av tjejer som är alltför tunna och inte hälsosamma har inte blivit bättre genom åren, trots att de problem som orsakar tonårsflickor har blivit välkända. Nyligen tittade jag på en show som heter America's Top Model och blev förskräckt över de unga kvinnornas kroppar. Du kan bokstavligen se att benen sticker ut överallt. Denna show glamoriserar kvinnor, det är verkligen inte problemet, men det faktum att det bara använder kvinnor som är affischbarn för pro-ana är ett stort problem. Medierna måste vara ansvariga för dess inverkan på vår ungdom, eftersom den redan är medveten om de kroppsproblem som den producerar.

Medierna riktar sig till pojkar mer dessa dagar också. Skinny jeans och skinniga pojkeannonser dyker upp över alla tonårsmagasiner och stora affischer i butikerna på köpcentret. Föräldrar, var vänlig medveten om att din tonårsson inte är immun mot kroppsbildproblem.

Jag vill också ta in ytterligare en punkt innan jag listar hur du kan minimera dina tonårs kroppsbildproblem och det vill säga när din tonårs favoritshow har en tjej som är överviktig och tecknen på showen ständigt pekar på att övervikt människor kan också vara vackra, det kommer inte att hjälpa din tonårs kroppsbildproblem.

Visar var barnen ser ut som din tonåring och deras vänner med vanliga kroppsviktar är vägen att gå. Visa som visar normal som den verkliga normal.

Hur man hjälper din dotter kroppsbild

Du kan hjälpa din dotter att minimera media påverkan på hennes kroppsbild genom att:

> Källor: Soy Unica; CDC, CDHS