Lösning-fokuserad hantering: Fördelar och strategier

Särskilda fördelar med lösning-fokuserad hantering

Lösningsfokuserade hanteringsstrategier kan vara ganska effektiva för stresshantering. Medan emotionsfokuserade copingstrategier nollar på sätt att minimera den känslomässiga nöd som kommer från olika stressorer i sina livs, lösningsfokuserade copingstrategier, som deras namn tyder på, förändras de stressorer som orsakar störningen - de fokuserar om att hitta en lösning.

På detta sätt eliminerar stressen de stress som de medför också.

Lösningsfokuserad hantering kan inte användas i alla situationer - det är inte alltid möjligt att eliminera alla stresskällor. Till exempel är vissa stressfaktorer som svåra medarbetare, en lång pendling eller en tung arbetsbelastning helt enkelt en del av jobbet. Att sluta jobbet kan ge mer stress än de här problemen medför. Andra stressorer, som utmanande projekt, eller till och med rimliga tidsfrister, håller saker som är utmanande nog att vara intressanta. Om du eliminerat alla stressorer, skulle du sakna vad det är som håller livet intressant. ( Läs om eustress för att lära dig mer om detta.) Men skära ut stresskänslorna som ger störst slitage på ditt sinne och kropp på grund av den stress de tar, de stressorer som håller ditt stressrespons utlöst och bidrar till kronisk stress, kan vara ett värdefullt sätt att hålla livet roligare snarare än överväldigande.

Genom att till exempel lära strategier för att hantera de svåra medarbetarna, göra pendeln roligare eller göra arbetsbelastningen hanterbar, kan du skära ner på stressen i jobbet.

Lösningsfokuserad hantering kan också omfatta aktiviteter som att vidta åtgärder jämfört med att bara rota över problem. Det kan innefatta att titta över listan över stressorer i ditt liv som skapar störst avlopp på din tid och energi, och antingen eliminera dem eller ändra hur du adresserar dem.

Lösningsfokuserad hantering kan innefatta åtgärder som att lära sig kommunikationsförmåga för att minimera konflikter i ditt liv eller lära sig pengarhanteringstekniker för att leva med mindre skuld och mer resurser. Det finns många olika sätt att skapa lösningar i livet.

Följande resurser kan erbjuda lösningsfokuserade hanteringsstrategier för olika situationer:

Arbetsstressrelief

Arbetsbelastning kan påverka dig på många sätt. Ta reda på hur, och upptäck strategier för att öka arbetsnöjdheten och bekämpa utbrändhet.

College Stress Relief

Collegelivet presenterar utmaningar som är unika. Lär dig hur man klarar kraven på tester, sociala tryck och de krav som följer med högskolelivet.

Money Stress Relief

De flesta människor känner sig idag ekonomiskt tryck. Lär dig strategier för att hantera de pengar du har, och hantera stressen för att komma undan.

Hantera svåra människor

Vissa människor orsakar stress i våra liv och kan inte undvikas. Lär dig strategier för att hantera de personer som trycker på dina knappar mest.

Förkorta din lista över stressare

De flesta av oss har flera saker i våra liv som ger små mängder stress, men kan enkelt elimineras. Eftersom all denna stress lägger till, kan skära ned på dessa mindre stressorer ge stor stressavlastning.

Så här klipper du ut extra stress.

Kallas också: Lösningsbaserad hantering