Min vän röker Weed, är det en missbruk?

Marijuana användningsstörning är vanligare än missbruk

Om din vän röker gräs och du är orolig att det är ett problem, prata med dem om det.

Ett tydligt tecken på att fritidsämnen, som alkohol eller marijuana , har blivit beroende är när din väns familjeliv, dagliga aktiviteter och arbetsförmåga hindras, eller de kan inte sluta använda ämnet trots att de vill sluta.

Är Marijuana beroendeframkallande?

En marijuanaberoende är ovanlig och diagnostiseras endast i allvarliga fall. Endast 9 procent av användarna kommer att utveckla ett beroende, vilket är medicinskt mindre allvarligt än en missbruk. Antalet stiger till cirka 17 procent för de som började använda gräs i tonåren, enligt National Institute on Drug Abuse (NIDA).

Om din vän använder kruka ibland, har de inte en beroende av marijuana.

Marijuana Använd Disorder

Snarare än att använda begreppet beroende, föredrar vårdpersonal termer som marijuanaberoende och marihuanaanvändning. NIDA uppskattar att cirka 30 procent av marijuanaanvändarna kan ha viss grad av marijuanaanvändningstörning.

Det är mer sannolikt att din vän som röker ogräs har en marijuanaanvändningstörning än en missbruk, men kom ihåg att 70 procent av personer som använder marijuana inte har en sjukdom i marihuana. Sannolikheten att din vän har en sjukdom i marihuana är också mycket låg.

Marijuana Dependence

Om din vän ofta använder marijuana och har marijuanaberoende, så skulle din vän känna avtagningssymtom vid stopp av användningen av drogen. Marijuanauttagssymtom är vanligtvis milda och spetsar inom den första veckan efter att ha slutat och kan ta upp till två veckor.

Återkallande symtom från marijuana
Irritabilitet
Sömnproblem
Minskar aptiten
Rastlöshet

Marijuana Effects on the Adolescent Brain

Vissa studier tyder på att tonåringar som ofta använder marihuana kan uppleva kortsiktiga effekter som problem med minne, inlärning, samordning och dom.

När det gäller långsiktiga effekter på ungdomshjärnan, tyder vissa studier på en samband mellan vanlig marijuanaanvändning i tonåren med "förändrad anslutning och minskad volym specifika hjärnområden", medan andra studier "inte har hittat signifikanta strukturella skillnader mellan användarnas hjärnor och icke-användare. "

En stor kohortstudie, som citerades av NIDA, följde nästan 4000 unga vuxna över en 25-årig period till mitten av vuxenlivet och fann att kumulativ livslängdsexponering för marijuana är förknippad med lägre verbala minnesprovresultat, påverkar inte andra kognitiva förmågor som bearbetningshastighet eller verkställande funktion.

Studier har funnit att frekvent användning av marijuana som tonåring kan associeras med en genomsnittlig IQ-förlust på åtta punkter som inte kunde återvinnas efter avslutad behandling. Samma användning hos vuxna visade dock ingen minskning av IQ. Forskarna drog slutsatsen att deras data tyder på att marijuana starkast på lång sikt är på unga användare vars hjärna fortfarande utvecklas.

Marijuana är inte en Gateway Drug

Marijuana är inte en allmänt betraktad som en gateway drog eftersom majoriteten av weed användare inte fortsätter att använda hårdare, beroendeframkallande ämnen, inklusive kokain och heroin.

Vetenskapen om missbruk är mer tillförlitlig än en daterad hypotes och visar att din sociala miljö kan vara en mer kritisk faktor när det gäller att bestämma din risk för att prova hårdare droger.

Det föreslås att om du är mer utsatt för att bli involverad i beroendeframkallande ämnen, är det mer troligt att du börjar med saker som är lättillgängliga, till exempel alkohol, tobak eller marijuana. Om du har sociala interaktioner med andra substansanvändare ökar din likhet att försöka med andra droger.

källor:
National Institute on Drug Abuse: Är Marijuana en Gateway Drug? (2016)

> Meier MH, Caspi A, Ambler A, et al. Hållbara Cannabis-användare visar Neuropsykologiska nedfall från barndom till Midlife . Förhandlingar vid National Academy of Sciences USA > 2012; 109: E2657-64.