Hur man berättar om du har ett drickproblem

Svaret kan vara enklare än du tror

Det korta svaret är om du måste fråga, chansen är att du har ett problem. Om andra i ditt liv har sagt att du har problem, gör du förmodligen det. Om du har fortsatt att dricka trots negativa konsekvenser kan det vara en indikation på ett allvarligt problem.

De flesta människor som har problem med att dricka, slutar helt enkelt. De har en särskilt smärtsam eller pinsam dricksincident, vaknar nästa morgon och säger till sig, "Aldrig igen!" och det är allt.

De slutar att dricka Precis som det, inget problem.

Om du har gjort samma sak - berättade för dig själv att du aldrig skulle få den berusade igen eller ens dricka igen - men hittade dig själv några dagar senare gör precis vad du svor till dig själv du aldrig skulle göra, risken är att din dricka faller i kategorin av alkoholmissbruk , åtminstone, och alkoholberoendet värre.

Vad är alkoholmissbruk?

Alkoholmissbruk beskrivs som någon "skadlig användning" av alkohol och som per definition är ett "drickproblem". Huruvida du har blivit alkoholberoende eller inte, är en annan fråga och om du kommer att tro att du är alkoholist, är det ännu en fråga.

Om du tror att du har ett dricksproblem bör du söka en fullständig utvärdering av en sjukvårdspersonal. Det finns många diagnostiska tester tillgängliga online som kan hjälpa dig att självbedöma din dricka, men ingen av dem bör ersätta professionell medicinsk rådgivning.

Online-test

Här är några av de tester som finns tillgängliga online:

Alkoholmissbruk Aktivera Quiz: Gör du en alkoholist i ditt liv? Denna quiz kan hjälpa dig att ta reda på det. Det 10 frågetestet är helt konfidentiellt och anonymt. dina resultat är inte inspelade och är bara tillgängliga för dig.

AA: s 12 Frågor: Det här ja eller nej 12-frågetestet används för att avgöra om AA

kan vara till hjälp för dig, men det kan också användas för att hjälpa dig att avgöra om du är i "djupa problem" med din dricka.

CAGE-frågeformulär: Utvecklat av American Psychiatric Association, används detta fyraprovstest vanligtvis av vårdpersonal för att snabbt bestämma om behovet av ytterligare utvärdering av patientens alkoholanvändning är indicerat.

Alkoholupptagning Symptom Quiz: Upplever du uttag från alkohol? Om du inte är säker, är denna frågesport till dig.

Korta alkoholprov : Det finns många andra korta alkoholprovningstester som har utformats för att snabbt skärpa efter dricksproblem, inklusive MAST, AUDIT, FAST och andra.

Om du har bestämt att du har ett dricksproblem och du vill göra något åt ​​det finns det en hjälphjälp, men det första steget bör vara att kontakta din vårdgivare och vara helt ärlig om din alkoholanvändning. Att sluta alkohol plötsligt kan resultera i alkoholavdragssymtom som kan sträcka sig från mild till livshotande.