Cigarett tillsatser - de skrämmande skälen de är närvarande

I april 1994 offentliggjordes en förteckning över 599 tillsatser som användes vid framställning av amerikanska cigaretter, med fem stora tobaksföretag som rapporterade.

Fram till den tiden var cigarettbeståndsdelarna okända för alla, men de företag som producerar dem. Idag, medan många frågor kvar finns, har forskare upptäckt mycket användbar information om tillsatserna i cigaretter, och allt började med den listan.

För det mesta hävdar cigarettproducenterna att deras tillsatser lägger till smak, fungera som fuktighetsgivande medel eller används som "bearbetningshjälpmedel", som i denna lista över tillsatser från Philip Morris . Vetenskapen visar oss att mycket mer pågår dock.

Forskare Michael Rabinoff, Doktorand, PhD, Nicholas Caskey, PhD, Anthony Rissling, MA och Candice Park, BS granskade offentligt tillgängliga tobaksindustrins dokument, listan över 599 tillsatser och andra källor och fann att mer än 100 av dem har kvaliteter som kan antingen förbättra missbruk eller maskera negativa effekter av cigaretter.

Till exempel några cigarettillsatser:

Huruvida de tilläggsegenskaper som Tobaccoadditiverna "konstruerats" i kommersiella cigaretter av Big Tobacco är obefogade, men forskare är alla överens om att strikt kontroll av regleringen av tobaksadditiver är avgörande.

Tobaksdokument visar att cigarettföretag har undersökt sätt att utveckla cigaretter som kommer att kroka användaren snabbare och noggrant mot nikotin, undersöka allt från att förbättra nikotin i cigaretter genom genetiskt manipulerade tobaksplantor för att utveckla nikotin-extrakt och använda arktobak som tillsatsmedel i tillverkningsprocess.

Ammoniak i cigaretter

Ammoniak som tillsätts till cigaretter reagerar med nikotin i en processfri-basering. Resultatet är en större nikotinspark för rökaren.

Menthol i cigaretter

Menthol är avledad från mintoljor, en annan tillsats tanke att spela en viktig roll för att införa ungdomar till cigaretter. Menthol är en mild lokalbedövning, och när den läggs till cigaretter kan lindrig irritation i halsen orsakad av cigarettrök.

Eugenol är ett annat tillsatsmedel som används som ett numbingmedel för cigarettrökets hårda egenskaper.

Acetaldehyd i cigarettrök

Acetaldehyd bildas när cigarettbeståndsdelar och tillsatser, inklusive sockerarter, brinner. Djurforskning utförd av Philip Morris visade en synergistisk effekt mellan acetaldehyd och nikotin. Råttor pressade en bar mer för kombinationen av de två kemikalierna än för endera ensam.

Om data generaliserades till människor skulle den relatera till ökade puffar på en cigarett på grund av den synergistiska effekten av nikotin och acetaldehyd i tobaksrök.

Vad är Sheet Tobacco?

Cigaretttillverkare rekonstruerar bitar av kvarvarande tobaksproduktstammar, stjälkar, skrotar, uppsamlade damm- och golvsugningar till en ingrediens som kan sättas tillbaka i den slutliga cigarettprodukten.

Processen innefattar slipning av alla ovanstående material, extraktion av nikotin från dem, och sedan tillsättning av lim, fyllmedel, kemikalier och andra medel för att bilda en uppslamning. Blandningen pressas sedan in i ett ark, puffas upp och den extraherade nikotinen sprutas på den.

Därifrån formas den återigen i fina krökor som inkorporeras i cigaretter i önskad mängd.

Blad tobak är en viktig ingrediens i moderna tillverkade cigaretter.

Giftiga biprodukter av bränncigaretter

Som nämnts ovan kan förbränning av godartade livsmedelstillsatser själva och i kombination med andra tillsatser skapa nya kemiska föreningar som är farliga för människors hälsa.

Och för att göra saken värre kan bekämpningsmedel som används i tobaksodling och tungmetaller som finns naturligt i jorden, varav vissa är radioaktiva , kan dröja och färdas vidare till den färdiga produkten (och konsumenten).

Om du fortfarande röker ...

Använd resurserna nedan för att hjälpa dig att komma igång med upphörande.

Addiction berättar att det inte finns någon bra tid att sluta, så kom ihåg att ignorera och börja avsluta programmet idag.

> Källor:

National Center for Biotechnology Information. American Journal of Public Health. Farmakologiska och kemiska effekter av cigarettillsatser. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2040350/#!po=2.94118. Åtkomst februari 2014.

National Center for Biotechnology Information. Förbruknings- och produktionsavfall: En annan externalitet av tobaksbruk. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10465821/. Åtkomst februari 2014.

Åtgärd mot rökning och hälsa. Tobakstillsatser - Cigarettteknik och Nikotinberoende. http://www.ash.org.uk/files/documents/ASH_623.pdf. Åtkomst februari 2014.

University of California, San Francisco. Legacy Tobacco Documents. Genetisk teknik Hög Nikotinplottor. http://legacy.library.ucsf.edu/tid/hpl41f00. Åtkomst februari 2014.

American Cancer Society. Menthol Cigaretter - Vad är Big Deal? http://www.cancer.org/cancer/news/expertvoices/post/2013/08/28/menthol-cigarettes-whats-the-big-deal.aspx. Åtkomst februari 2014.