Grundläggande fakta om marijuana

Marijuana är en grön eller grå blandning av torkade, strimlade blommor och löv av hampfabriken Cannabis sativa. Den huvudsakliga aktiva kemikalien i marijuana är THC (delta-9-tetrahydrocannabinol). Membranen hos vissa nervceller innehåller proteinreceptorer som binder THC, sparkar av en serie cellreaktioner som i slutändan leder till det höga som användarna upplever när de röker marijuana.

Gatunamn

Det finns över 200 slang termer för marijuana, inklusive kruka, ört, ogräs, gräs, änka, bom, ganja, hash, Mary Jane, cannabis, bubbelgummi, norrsken, fruktig juice, gangster, afghani # 1, skunk och kronisk.

Vad är marijuana?

Marijuana är ett sinnsändrande läkemedel som rankas som den mest populära olagliga drogen som används i USA. Det är en blandning av torkade blommor, löv och stjälkar från hampfabriken Cannabis sativa. Den viktigaste aktiva ingrediensen i marijuana är THC (delta 9 tetrahydrocannabinol).

Hur ser Marijuana ut?

Marijuana ser ut som en blandning av torkade blad, pinnar och blommor . Det kan sträcka sig i färg från grönt till brunt.

Hur går det?

Det vanligaste sättet att ta Marijuana är att röka den. Användare kommer att rulla den i en cigarett "gemensam", sätta i ett tömt cigarrhus "blunts" och röka det i ett rör eller ett vattenrör "bong". Det kan också bakas i mat och ätas eller blandas i te.

användningsområden

Det är den vanligaste olagliga drogen som används i USA Minst en tredjedel av amerikanerna har använt marihuana någon gång i sina liv.

effekter

Människor röker marijuana eftersom det höjer sitt humör och slappnar av dem. Beroende på graden av THC kan användarna också uppleva eufori, hallucinationer och paranoia.

Farliga

Några av de vanliga obehag som finns vid användning av marihuana inkluderar torr mun, svullna ögonlock, blodsjukdomar, förlust av koordination och en accelererad hjärtfrekvens.

Kortfristiga risker inkluderar:

Långsiktiga faror inkluderar:

Kroniska marihuana rökare kan ha många av samma andningsproblem som tobaksrökare har. Dessa individer kan ha en daglig hosta och slem, symptom på kronisk bronkit och frekventare bröstförkylningar. Fortsatt att röka marijuana kan leda till onormal funktion av lungvävnad skadad eller förstörd av marijuana rök.

Är Marijuana beroendeframkallande?

Långsiktigt missbruk av marihuana kan leda till missbruk för vissa människor . Drug craving och abstinenssymptom kan göra det svårt för långsiktiga marijuana rökare att sluta missbruka drogen . Människor försöker sluta rapporter irritabilitet, sömnlöshet och ångest.

De visar också ökad aggression.

Ett läkemedel är beroendeframkallande om det orsakar tvångsmässigt, ofta okontrollerat läkemedelsbehov, söker och använder, även i ansiktet av negativa hälso- och sociala konsekvenser. Marijuana uppfyller detta kriterium.

Behandla Marijuana Problem

Det finns ingen medicin för att direkt behandla marihuana missbruk. De flesta missbrukare som söker professionell behandling får beteendebehandling i grupp- eller enskilda sessioner eller båda.

Har røka gräs bli ett problem för dig? Då bör du ta marijuana screening quiz .

> Källor:
National Institute on Drug Abuse
US Drug Enforcement Administration
National Clearinghouse för alkohol och droginformation