Post-akut uttagssyndrom

Övervinna tassar, även känt som Dry Drunk Syndrome

Om du eller någon du älskar har nyligen vunnit striden över alkoholismen, vet du hur underbart det är att njuta av livet utan ett beroende av att dricka. Samtidigt kan du ha haft att ta itu med en typ av sorg, gå igenom stadier av förnekelse, ilska, förhandlingar och depression innan du äntligen når upp med att acceptera frånvaro av alkohol i ditt liv.

Vissa människor upplever verkligen nykterhet som ett slags död och måste acceptera förlusten och lära sig och växa från erfarenheten innan de kan gå vidare.

En sak som kan komma i vägen för denna process är ett fenomen som kallas post-acute withdrawal syndrome (PAWS). Det har också kallats "torrt berusat syndrom" och kan påverka en persons process att sluta dricka både fysiskt och mentalt. Det kan vara en utmaning, men det är inte oöverstigligt.

Vad det ser ut och känns som

När en tung drinkare slutar dricka måste hans hjärna anpassa sig till den kemiska skada som alkohol har orsakat. Denna process kan vara i veckor, månader, ibland jämn år. Symtom på PAWS inkluderar yrsel, långsamma reflexer och problem med balans och samordning. Faktum är att en person som behandlar biverkningar av PAWS faktiskt kan se ut som om han är berusad trots att han har varit helt avskräckande (vilket förklarar var termen "dry full" kan komma ifrån).

Emotionellt kan en person som arbetar med PAWS ha humörsvängningar och bli deprimerad, vilket gör att han är svår att vara runt - kanske lika obehaglig som han kunde ha varit när han druckit. Faktor i det innan han slutade att han kunde skylla på sitt beteende på alkohol, men nu hur har det ingen ursäkt för det, och det är lätt att se varför att vara proaktiv om att hantera PAWS är så viktigt.

Hantering av post-akut uttagssyndrom

Program som Anonyma Alkoholister har kämpat för teorin i många år, att andlighet är nyckeln till att återhämta sig, och för miljontals människor som tillvägagångssätt har lett till lyckliga och nyktera liv. Men det är inte för alla. Här är andra steg som en person kan ta när man rör sig mot ett drycklöst liv. De kan verka enkla och oroande, men de arbetar.

Utveckla en hobby . Ta upp trädgårdsarbete, börja samla ett objekt som du verkligen är intresserad av eller fascinerad av, lära dig att bygga saker och fokusera på det kreativa projektet. Målet är att fylla den tid du brukade dricka med aktiviteter som är roliga och engagerande.

Få frisk . Det är ingen tvekan om år att dricka kan ta en vägtull på kroppen. Gör dagligen en tendens till din fysiska hälsa en viktig del av din nya nyfikenhet. Gå med i ett gym, ta en sport, prova yoga (som kan ha psykiska fördelar såväl som fysiska). Om du älskar hundar och inte har en, det här är en bra tid att anta en omstridd eller frivillig att gå hundar på ditt lokala skydd.

Öka din hjärnkraft . Det är aldrig för sent att lära sig nya saker. Gå för den andra graden du alltid ville ha eller granska en klass på ett lokalt universitet eller college, förbinder dig att läsa varje bok du kan ta hand om ett ämne du är intresserad av.

Luta dig på dina nära och kära . Misery älskar företag - och det gör också återhämtning. Även de människor som kan ha känt sig uteslutna eller alienerade innan du slutar dricka, välkomnar varje möjlighet att spendera tid med dig. Fråga din partner om regelbundna datumkvällar, bli mer engagerade med dina barnbarn, hitta roliga aktiviteter att göra med vänner som inte innebär att du dricker.

> Källor:

> American Addiction Centers. "Vad är en torr dryck?"

> DeSoto CB, et al. "Symtomatologi hos alkoholister vid olika tillfällen av avhållsamhet." Alkoholism: klinisk och experimentell forskning september 2007.

> Shivani Reddy, MD, Alexandra M. Dick, MA, Megan R. Gerber, MD, MPH och Karen Mitchel, PhD. "Effekten av en yogaintervention på alkohol- och drogmissbrukrisk hos veteran och civila kvinnor med posttraumatisk stressstörning." J Altern komplement Med . 2014 1 okt; 20 (10): 750-756. doi: 10,1089 / acm.2014.0014.