Rökning kan göra Hangovers mer intensiv

Om du dricker och röker cigaretter och du har allvarliga baksmälla symptom, kanske du vill minska antalet cigaretter du röker på de dagar du dricker tungt. Nikotin kan bidra till intensiteten hos din baksmälla symtom.

Alkoholdrycker som röker tungt samma dag som de dricker tungt, är mer benägna att uppleva en baksmälla nästa dag än de som inte röker.

Dessa baksmälla symptom kommer sannolikt att bli mer intensiv beroende på hur mycket du rökt under dagen, forskare har hittat.

Vid samma antal drycker skulle drycker som röktade mer troligen ha mer allvarliga baggar.

Ett center för alkohol- och missbrukstudier vid Brown University studie av 113 högskolestudenter under en åtta veckorsperiod undersökte effekten att rökning hade på baksmälla symptom . Studiedeltagarna kontrollerades för andra faktorer, som tidigare bruk av läkemedel.

Mer kraftiga baksmälla symtom

Även när deltagarna kontrollerades för ålder först rökte regelbundet, frekvensen av narkotikamissbruk, typ av läkemedelsintegration, kön eller rökning, var resultaten av studien densamma: tung rökning orsakade allvarligare baksmälla symtom.

För studiens skull definierades "tung dricks" som att ha fem eller sex öl under en timme, vilket skulle resultera i att eleverna hade en uppskattning av blodalkoholkoncentrationen av 0,11.

Osäker på Nikotins roll

Forskarna fann att de mest intensiva baksmälla symptomen inte orsakades helt enkelt för att eleverna rökt mer när de drack mer. De som konsumerade samma antal alkoholhaltiga drycker hade en mer intens bakverk om de rökt mer.

Forskarna är inte säkra på varför kombinationen av nikotin och alkohol orsakar mer intensiva symptom , men de misstänker att det är relaterat till hur båda drogerna frigör dopamin i hjärnan.

Andra studier har visat att rökning och dricks samtidigt ökar frisättningen av dopamin i hjärnan, så nikotin och alkohol är på något sätt kopplade till hur de påverkar hjärnan, sa forskare.

Hangovers kan vara en säkerhetsrisk

Forskare Damaris J. Rohsenow, Ph.D. sade att faran i mer allvarliga hängare ligger i hur en baksmälla kan påverka din uppmärksamhet och reaktionstid.

Han föreslog att de med en dålig baksmälla kanske inte vill köra eller arbeta i säkerhetskänsliga yrken medan de upplever baksmälla symptom.

Tidigare studier har visat att rökning kan öka de negativa effekterna på hjärnan som orsakas av långvarig tung alkoholkonsumtion.

"Det finns redan många skäl att undvika både rökning och tungdrycker", säger Rohsenow i ett pressmeddelande. "Dessa resultat tyder på att om rökare kommer att njuta av tung alkoholanvändning, skulle det vara klokt att åtminstone skära ner på cigaretter .

Källa:

Jackson, KM, et al. "Tobaksrökens roll i baksmälla symtom bland universitetsstudenter." Journal of Studies on Alcohol and Drugs Januari 2013.