Hur slutar du sätta press på dig själv

Klipp ner på självbelastad stress

Vi står inför tillräckligt med stress i livet utan att lägga mer på oss själva, men det är precis vad många av oss utan tvekan gör på ett eller annat sätt. Utan att skämma bort dig själv för denna vanliga övning, varför inte lära dig vad du kan göra för att stoppa själv-sabotage och vara din egen starkaste allierade i stressavlastning? Här är några av de bästa sätten att få ut det mesta i ditt liv och skära ner på självpålagt stress.

1 - Förstå skillnaden mellan hög prestation och perfektionism

Adrian Weinbrecht / Getty Images

Många människor glider in i perfektionistiska vanor, utan att inse att det finns ett bättre sätt att göra sitt bästa utan att slå sig på vägen. Många perfektionister tror på något sätt att de behöver uppnå perfektion eller de har misslyckats. Denna tro kan inte bara leda till stress, det kan faktiskt leda till mindre framgång än en vanlig högpresterande attityd! När det gäller stress, "gör ditt bästa" är bättre än "vara perfekt" och i det långa loppet är det också friskare. Om du befinner dig emotionellt "håller på" misstag som du har gjort, märker mer av vad du har gjort fel än vad du har rätt och blir orolig när du gör ett bra men inte perfekt jobb, var medveten om att det finns ett bättre sätt. Så här hittar du det.

Mer

2 - Hitta balans mellan att vara en hård arbetare och vara "typ A"

Guido Mieth / Getty Images

Att arbeta hårt kan leda till mindre stress om det övergår till större resurser och en känsla av prestation, men "typ A" -beteende, som kan kopplas till en extrem version av en stark arbetsetik, kan vara svårt på din mentala och fysiska hälsa, liksom dina relationer. "Typ A" människor tenderar att uppleva hälsoproblem i högre grad än de genomsnittliga entusiastiska och balanserade hårda arbetarna, och kan delta i beteenden som är mindre än hälsosamma också. Du kanske inte kan ändra din personlighet, men du kan mjuka kanterna och flytta ditt fokus mot att vara mer avslappnad och det kan göra skillnaden. Läs mer om "Typ A" -drag.

Mer

3 - Rita linjen mellan att leda ett helt liv och vara överväldigad

Andy Ryan / Getty Images

Att leva ett helt liv är bra, men om du inte lever ett balanserat liv kan du känna dig för stressad, för mycket av tiden. Hur kan du rita linjen mellan att vara upphetsad upptagen och överväldigad? Du kan börja med att uppmärksamma hur du känner dig i slutet av dagen, i slutet av en helg (när du ska börja en ny vecka med nya utmaningar) och titta noga på ditt liv för att se om du har tillräckligt med tid för att vårda relationer, delta i regelbunden övning, få tillräckligt med sömn och behålla regelbundet andra självhushållsaktiviteter. Att ta hand om dig själv är viktigt för stresshantering, och inga andra mål bör ställas ovanför det, eller du kommer inte att kunna nå dessa mål lika effektivt - utmattade människor förlorar slutligen momentum. Här är vad du kan göra för att upprätthålla större livsstilsbalans.

Mer

4 - Tänk som en optimistisk realist snarare än en pessimist

Yagi Studio / Getty Images

Många människor är rädda för positivt tänkande och liknar det till ett mentalt trick där du ignorerar viktiga problem eller värdefulla ledtrådar i livet, och så småningom gör misstag som ger ännu mer stress. I själva verket kan realistiskt positivt tänkande (med fokus på det positiva utan att helt ignorera och misslyckas med att ta itu med problem som kräver ett svar) hjälpa dig att bli effektivare i ditt liv och mindre stressad under vägen. En av de bästa positiva tänkande strategierna du kan anta är optimistiskt tänkande, vilket är ett specifikt tänkande tänkande som gör att du kan fokusera din uppmärksamhet på de prestationer som maximerar ditt självförtroende och gör att du kan göra ditt bästa i framtiden. Lär dig att tänka som en optimist , och ta reda på varför det här är en bra idé .

Mer

5 - Låt dig känna, känner dig bättre

peter zelei / Getty Images

Du kanske har hört att det inte är hälsosamt att "stoppa dina känslor" - för att förneka att du känner hur du känner. Detta är sant. Även om det är viktigt att hitta en balans mellan att erkänna dina känslor och engagera sig i drömmar, är det inte heller friskt att avstå i förnekelse. Ett mer effektivt sätt att hjälpa dig genom stressiga tider är att bli mer medveten om hur du känner och varför genom att journaling , prata saker med en nära vän eller prata med en terapeut om det behövs och sedan arbeta för att engagera sig i aktiviteter som kommer att ge du har en hälsosam känslomässig lyft och går vidare. Här är några aktiviteter som kan hjälpa dig att känna dig bättre emotionellt .

Mer

6 - Acceptera dina svagheter, och alla andra

Hero Images / Getty Images

Du kanske har känt genom titeln på den här artikeln att ett bra sätt att lindra stress är att helt enkelt lätta på dig själv - ge dig själv en paus. Du kan också lindra stress genom att ge alla andra en paus också - ta inte saker som personligen, håll inte på motvilja och försök att se det bästa hos människor genom att förstå hur saker kan känna ur sitt perspektiv. Lär dig att förlåta dig själv och andra för tidigare misstag. Det finns många effektiva sätt att göra detta, men medlidande meditation är en som innehåller det högt effektiva stresshanteringsverktyget för meditation på ett sätt som hjälper till att lyfta ditt humör och hjälpa dig att slappna av. Lär dig hur kärleksfull meditation fungerar.

Mer