Hur man förhindrar att få en baksmälla

Det enda säkra sättet att undvika en baksmälla är att inte dricka

Det enda säkra sättet att förhindra baksmälla symptom är att inte dricka någon alkohol alls. Om du planerar att dricka, finns det dock steg som du kan vidta för att minska dina chanser att få en baksmälla.

De flesta obehagliga symptomen som upplevs under en bakrus är orsakade av alkoholens diuretiska effekter , vilket gör att kroppen blir dehydrerad och de toxiner som produceras när levern metaboliserar alkohol.

Med en liten planering kan effekten av dessa processer minskas kraftigt.

Förhindra en baksmälla

Det bästa botemedlet för en baksmälla är att inte få en i första hand. Här är några tips för att förhindra en baksmälla.

Tips Varför
Drick måttligt Om en person inte dricker för att bli berusad, är chansen att få en baksmälla nästan noll. Även om det finns undantag, kommer bara personer som dricker för mycket att uppleva baksmälla symtom.
Vatten Eftersom uttorkning är en av de främsta orsakerna till baksmälla symptom kan dricksvatten tillsammans med alkoholhaltiga drycker förhindra dessa symtom. Att dricka ett glas vatten innan du börjar dricka alcoho l , alternerats med alkoholhaltiga drycker under kvällen och innan du lägger dig kommer att gå långt för att lindra obehag av baksmälla.
Att äta stekt eller fet mat Att äta vilken mat som helst innan ett dricksvolym sänker absorptionen av alkohol i kroppen. Att äta fettiga eller fetma livsmedel, i synnerhet, hjälper till att belägga magen i magen och långsam absorption. I vissa kulturer kommer människor att ta en sked olivolja innan de dricker för att sakta ner absorptionsprocessen.
Undvik kongresser Chanserna att få en baksmälla kan minskas genom att man dricker alkoholhaltiga drycker som innehåller färre kongener. Congeners är kemiska biprodukter som görs under jäsning som bidrar till dryckens smak, lukt och utseende. Rena alkoholdrycker, som vodka eller gin, innehåller få kongenar, medan drycker som whisky, brandy och rött vin innehåller mer.
Over-the-Counter Remedies Det finns många över-the-counter produkter som marknadsförs som bakverk "botemedel." De som innehåller aktivt kol kräver att de fungerar som ett toxinfilter i kroppen och kan ha någon effekt på att minska baksmälla symptom om de tas innan de dricker. Eftersom de flesta av dessa åtgärder ska tas flera gånger under kvällen, varje gång med ett fullt glas vatten, kan det vara det vatten som har de verkliga förebyggande egenskaperna.

Bottom Line för att förhindra en baksmälla

Om du dricker någon alkohol alls kan du uppleva några negativa effekter nästa morgon. I allmänhet ju mer du dricker desto större är chansen att uppleva mer allvarliga baksmälla symptom.

Om du dricker moderata mängder eller alternerande under kvällen mellan vatten och alkoholhaltiga drycker, kan du minska alkoholens dehydrering och toxiska effekter och minska många av de obehagliga symptomen på en baksmälla .

Vad om du inte gjorde något?

OK, du ignorerade alla råd. Du har inte ätit någonting innan du började dricka, du drick inte måttligt, och du undviker inte kongener. Nu är det dags att slå på säcken, och du vet att du ska betala priset på morgonen.

Vad gör du vid denna tidpunkt? Drick vatten.

Även i detta skede av processen, om du kan dricka så mycket vatten som du kan innan du slår på kudden, kan du avsevärt minska överhängningseffekterna som orsakas av uttorkning. Du får inte undvika alla de obehagliga effekterna, men du kommer säkert att vara bättre än om du inte dricker något vatten innan du sover.

källor:

> National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. " Alkoholbageri - Mekanismer och medlare (PDF)." 14 jan 2002.

> ADAM "baksmälla behandling". 10 oktober 2007