7 tips för vårdgivare att lindra stress

Många vårdgivare har problem med att ta hand om sina egna behov, eftersom de ger så mycket omsorg för andres behov. Oavsett om du känner dig skyldig att ta tid för dig själv, eller om du bara känner att du inte har tid att ta, överväg det här perspektivet: Om du inte tar hand om dig själv, har du inget kvar att ge ! Följande steg kan hjälpa dig att minimera en del av stressen du känner, så du kan känna dig mindre överväldigad av vårdgivarens roll.

1. Håll kontakten

Det är viktigt att upprätthålla relationer med andra människor, inte bara den person du bryr dig om eller din närmaste familj. Andra, särskilt de som befinner sig i en liknande position, kan ge stöd och information samt värdefulla möjligheter att gå ut ur vårdgivarens roll en stund. Jag rekommenderar att du hittar en blandning av socialt stöd från online supportgrupper, vänner med vilka du kanske har förlorat kontakten när du har blivit mer och nya vänner du kan träffas i samhället. Även att gå en hund runt ditt grannskap ger några av hälsofördelarna hos husdjur och kan hjälpa dig att hålla dig mer kopplad till dina grannar och samhällen.

2. Godkänn hjälp

Om hjälp erbjuds av vänner, grannar och andra, var inte rädd för att acceptera den. Många människor vet inte vad de ska göra för att hjälpa, men är uppriktiga i sina erbjudanden om "om det finns något jag kan göra". Tänk bara på vad som verkligen skulle hjälpa dig och berätta för dem - det kan få dem att känna sig mycket bättre att kunna lätta din belastning, så känner dig inte skyldig över det.

Om du inte får många erbjudanden om support, kanske du vill fråga familjemedlemmar om de kanske kan erbjuda några. Det kan också finnas resurser som erbjuds i ditt samhälle, så lite forskning på det området kan ge några användbara resultat. Ibland kan även en liten hjälp gå långt.

3. Hitta Time Alone

Det kan vara svårt för dig att hitta tid ensam, speciellt om du är den enda vårdgivaren, men glöm inte att du måste ge dig själv för att kunna ge andra.

Om du tar en timme eller två för journaling i en kafé, kan du se en film själv, ta motion med en lång promenad eller gå till en närliggande park och fördjupa dig i en bra bok är alla utmärkta, återställande alternativ som kan hjälpa dig för att avvärja utbrändhet .

4. Underhålla en hobby

Det är också viktigt att hålla några intressen utanför din roll som vårdgivare. Att behålla en hobby är ett sätt att hålla dig själv känner sig frisk och vital, och kanske att hålla kontakten med andra i en annan roll. Här är en lista över stressavlastande hobbyer att överväga, varav några kan upprätthållas hemma med din älskade, tillsammans med några som tar dig utanför och kopplar dig till andra.

5. Håll dig informerad

Medan ibland utmaningar på internet ger osäkra eller till och med störande resultat, är det fortfarande ofta en bra idé att undersöka så mycket som möjligt om din älskade situation så att du vet vad du kan förvänta dig. För att vara säker på att du får korrekt information, tala med din läkare om bra resurser för information och support.

6. håll dig andligt jordad

Studier visar att religion och andlighet kan hjälpa oerhört med stressavlastning, hälsa och livsstil, så om du har religiösa eller har andliga lutningar, är det nu dags att lita på dem och få styrka från din tro, såväl som din andlig gemenskap.

7. Ta hand om dig själv

Huvudideen här är att ta hand om dig själv - fysiskt, mentalt och emotionellt - så att du kommer att kunna hantera utmaningarna av vård och fortsätta att ta hand om andra. Självvård omfattar många idéer, bland annat att få tillräckligt med sömn, äta en kvalitetsdiet och andra strategier för att hålla dig bra. Också, om du upplever ihållande känslor av trötthet, irritation eller utbrändhet, var inte rädd att prata med en professionell och få lite extra stöd.