Vad är det som att vara beroende av heroin?

Pipster's Story

Vad är det som att vara beroende av heroin? Vad är livet som för en heroinmissbrukare ? Hur känns det att ha ett ämne så mycket som kontrollerar ditt liv så att du inte längre kan göra rationella beslut?

Pipster's Story

Jag försöker sluta använda heroin . Jo, faktiskt har jag försökt i flera år nu. Jag har varit i fängelse 17 gånger och varje gång jag kommer ut, ren, går jag fortfarande och använder och får en "vana" igen.

Varför gör jag det här? Det enkla svaret är att jag inte känner att inget annat jag någonsin har upplevt jämför i det minsta, ingenting i mitt liv verkar vara värt att stoppa för, det finns inget ljus i slutet av tunneln, det är bara för svårt att sluta.

Tänk dig att känna dig bra om dig själv, livet verkar bra också, då när du vaknar allt som har förändrats, är livet s *** igen tills du har en väska.

Du vill bara ha det

När du slutar, använder du medicin som metadon eller Subutex, allt du tänker på är hur man får pengar för att "score" - även om du inte behöver, du inte känner dig sjuk, du vill bara ha det.

Livet är tomt utan det, det finns inget att ersätta det med, inget att se fram emot. Du tittar på dig själv i spegeln och inser hur mager och ful du ser och det verkar bara som en så lång väg att klara det igen. Du tänker bara "skruva på det" och fortsätt med drogerna.

Jag har förlorat allt på grund av heroin, eller min egen brist på återhållsamhet, jag får inte se min son på fyra.

Min familj kan inte ens titta på mig längre. Jag går hela tiden med huvudet mitt - mitt liv verkar bara värdelöst utan att jag strävar efter pengar för droger genom att stjäla.

Jag blir galen, försöker vara normal

Jag vaknar varje dag och tror att jag inte längre vill ha det här livet - ut att stjäla och score, jag tittar på Subutex - ett sätt att förändra och sluta och jag vill bara få en träff på "brun". Jag injicerar inte det, bara röka det.

Jag skriver här nu med att ha tagit två 8 mg tabletter av Subutex och allt jag kan tänka är varför tog jag dem? Nu kan jag inte göra heroin i minst 16 timmar - eftersom Subutex blockerar växelns effekter. Jag blir galen bara sitter här och försöker vara normal, jag tror inte att jag vet hur längre. Jag skulle hellre gå ut och riskera min frihet för lite pengar för redskap.

Heroin ger dig en känsla av att allt är okej, ingenting är så illa och allting kan vänta tills imorgon. Utan det är livet s ***.

- Pipster27

Behandling för heroinmissbruk

Subutex, även känt som buprenorfin, är en behandling för heroinberoende som är ett alternativ till metadonbehandling . Buprenorfin, som också marknadsförs som Suboxone, fungerar genom att blockera de "höga" användarna känner när de gör heroin eller opioidbaserade smärtstillande medel.

Den främsta fördelen med buprenorfin över metadon är att den är tillgänglig i multidosform från en läkarmottagning, jämfört med metadon, som endast är tillgänglig en dos i taget i högreglerade kliniker. Det är också mindre beroendeframkallande och mindre sannolikt att missbrukas jämfört med metadon.

Källa :
National Institute on Drug Abuse. "Buprenorfin godkännande utökar alternativ för behandling av missbruk" september 2002.