Bästa typer av stressreducerande övning

Fråga: "Jag har hört att träningen kan vara effektiv för stressreducering. Varför är detta sant, och vilka träningsformer är bäst för stressreducering?"

Svar: Det är sant att träning är ett utmärkt stressreduceringsverktyg, och detta är sant av flera anledningar:

  1. Övning hjälper till att frigöra uppbyggd spänning i kroppen.
  2. Övning kan ge dig en plats för att frigöra känslomässig spänning också.
  1. Övning släpper endorfiner och andra "glada hormoner" i kroppen, främjar en känsla av välbefinnande.
  2. Övning hjälper till att främja övergripande hälsa och välbefinnande, vilket också kan minska din erfarenhet av stress.
  3. Vissa former av motion gör att du kan vara social, vilket också kan vara bra för stressreducering. Andra former av motion kan låta dig komma in i en meditativ tillstånd. Övning kan också öka känslan av självkänsla och ge andra fördelar som förbättrar livskvaliteten.

Med alla dessa fördelar är det klart att om du kan träna, bör du träna! Nästa steg är att hitta rätt träningsform. Följande är utmärkta för stressavlastning, av ovanstående skäl, och alla har också sina egna specialerbjudanden.

Om du inte är säker på hur du arbetar med regelbunden träning i ditt schema , finns det många saker du kan göra om det. Om du också har problem med att upprätthålla nya vanor som är bra för dig kan du lära dig hur man väljer en hälsosam vana och håller fast vid det .

källor:
> Fox KR. Inverkan av fysisk aktivitet på psykiskt välbefinnande. Folkhälsosnöt September 1999.

Ritvanen T, Louhevaara V, Helin P, Halonen T, Hänninen O. Effekt av aerobic fitness på de fysiologiska stresssvaren på jobbet. Intermational Journal of Occupational Medicine och Environmental Health. 2007.