Alfred Adler Biografi

Alfred Adler var en österrikisk läkare och terapeut som är mest känd för att bilda tanken som kallas individuell psykologi. Han kommer också ihåg sitt koncept för det underlägsna komplexet, vilket han trodde spelade en stor roll i personlighetens bildande. Alder var ursprungligen en kollega till Sigmund Freud, hjälpte till att etablera psykoanalys och var grundare i Wien Psychoanalytic Society.

Adlers teori fokuserade på att titta på individen som helhet, varför han hänvisade till hans tillvägagångssätt som enskild psykologi. Adler blev slutligen utvisad från Freuds psykoanalytiska cirkel, men han fortsatte att få en enorm inverkan på utvecklingen av psykoterapi. Han hade också ett viktigt inflytande på många andra stora tänkare inklusive Abraham Maslow och Albert Ellis.

Mest känd för

Födelse och död

Alfred Adler föddes den 7 februari 1870. Han dog 28 maj 1937.

Tidigt liv

Alfred Adler föddes i Wien, Österrike. Han lidit rickets som ett ungt barn som hindrade honom från att gå fram till fyra års ålder. På grund av hans hälsoproblem som barn bestämde Adler att han skulle bli en läkare och började sin karriär som en ögonläkare efter att ha examinerat från Wien universitet i 1895 och senare bytt till allmän praxis.

Karriär och senare liv

Alder vände snart sina intressen mot psykiatriens område. In1902 uppmanade Sigmund Freud honom att gå med i en psykoanalytisk diskussionsgrupp. Denna grupp träffades varje onsdag i Freuds hem och skulle så småningom växa till att bli Wien Psychoanalytic Society. Efter att ha tjänstgjort som president för gruppen för en tid, lämnade Adler delvis på grund av hans motsättningar mot några av Freuds teorier.

Medan Adler hade spelat en nyckelroll i utvecklingen av psykoanalysen var han också en av de första stora figurerna att bryta undan för att bilda sin egen tankegång. Han var snabb att påpeka att medan han hade varit en kollega av Freuds, var han på ingen sätt en lärjunge av den berömda österrikiska psykiatriken.

År 1912 grundade Alfred Adler Society of Individual Psychology. Adlers teori föreslog att varje person har en känsla av underlägsenhet. Från barndomen arbetar folk mot att övervinna denna underlägsenhet genom att hävda sin överlägsenhet gentemot andra. Adler hänvisade till detta som "sträva efter överlägsenhet" och trodde att denna enhet var den motiverande kraften bakom mänskliga beteenden, känslor och tankar.

Bidrag till psykologi

Alfred Adlers teorier har spelat en viktig roll på ett antal områden, inklusive terapi och barnutveckling. Alders idéer påverkar också andra viktiga psykologer, bland annat:

I dag kallas hans idéer och begrepp ofta som adlerisk psykologi.

Medan Adler hade omvandlats till kristendomen ledde hans judiska arv till att nazisten stängde sina kliniker under 1930-talet. Till följd av detta emigrerade Adler till USA för att ta en professor position vid Long Island College of Medicine.

År 1937 gick Adler på en föreläsningstur och drabbades av en dödlig hjärtinfarkt i Aberdeen, Skottland.

Hans familj förlorade spår av sina kremerade rester strax efter hans död och askan antogs förlorad innan de upptäcktes 2007 vid ett krematorium i Edinburgh, Skottland. År 2011, 74 år efter hans död, återvände Adlers ask till Wien, Österrike.

I en intervju med The Guardian förklarade sitt barnbarn: "Wien var i huvudsak Adlers hem, hans födelsehem och där var triangeln, du vet, Adler, Jung och Freud, och alla hade den känslan att komma ut ur den där platsen, så det finns något ganska passande om honom att åka dit. "

Valda publikationer

Adler, A. (1925). Övning och teori för individuell psykologi. London: Routledge.

Adler, A. (1956). Alfred Adlers individuella psykologi. HL Ansbacher och RR Ansbacher (red.). New York: Harper Torchbooks.

källor:

Boeree, CG (1997). Alfred Adler.

Rattner, J. (1983). Alfred Adler. New York: F. Ungar.

Carrell, S. (2011). Ashes of Psychoanalysis Medgrundare Alfred Adler hittade efter 74 år. Väktaren.