Vad är en alkoholiserad bender?

Att inte förväxlas med "Binge Drinking"

Vad är en bender? Denna slang term kan betyda en drogparti, en längre period av fortsatt drogbruk. En alkoholiserad bender är en flerdagsdrinkspree under vilken personen inte äter och får mycket lite sömn. Om du är på en bender kan du gå ut en kort stund, vakna och börja dricka igen.

En bender refererar inte till en förgiftningsafton .

Det hänvisar till en dricka spree som sträcker sig över minst två nätter. Men vissa definitioner insisterar på att för att vara en sann bender måste dricksbenet vara i minst tre dagar.

Varför tre dagar? Eftersom en helg är två dagar och det finns många drinkare som dricker hela helgen. Går den tredje dagen, och eventuellt saknar ett jobb eller en skoldag, gör dricksbenen en självförstörande bender, snarare än bara en annan förlorad helg.

Under en böjar börjar drinkaren vanligtvis dricka så fort han vaknar, fortsätter att dricka tills han går ut igen, vaknar sedan och upprepar cykeln.

Ursprunget av användningen av termen "bender" för att hänvisa till ett förlängt försök att dricka alkohol är inte säkert. Vissa historiker tror att det kan hänvisa till bönen att böja sin armbåge för att ta en drink, medan andra tror att det är förknippat med frasen "att bli böjd ur form".

Binge Drinking Confused With Bender

Ibland är termen "binge drinking" förvirrad med "bender". Vissa människor tror att varningar mot binge-dricks varnar för att gå på flera dagar i samband med berusning, men det är inte vad binge-dryck alls är.

Binge-dricka dricker fem eller flera drycker i någon drickning för män, eller fyra eller fler drycker en dag för kvinnor. Skadlig dricks kan uppstå länge innan den når nivån på en bender.

Samtidigt som en bender kan betraktas som självförstörande beteende, är det bara att dricka fem öl eller en flaska vin på en dag betraktas som farligt att dricka.

Uttrycket "bender" är en av mer än 2300 gata termer som hänvisar till specifika drogtyper eller drogaktivitet som sammanställts av Vita husets kontor för nationell drogkontrollpolitik.

Benders och förlorade helger

Filmer som "The Hangover" kan göra en bender både en försiktighetshistoria och lägga till mystiken. Om din fortsatta dricka eller drogsession går illa kan du sluta begå eller bli offer för överfall, förstöra egendom eller slutligen vakna i fängelse, kanske med lite minne om vad som skett.

Oavsett om du är binging eller går på en bender, är ditt liv och hälsa inte gjort några favoriter. Båda är destruktiva och ohälsosamma . Men en tre dagars bender som leder till misslyckande arbete eller förlorar andra uppgifter kan vara särskilt destruktivt för ditt rykte. Det kan vara ett väckarklocka till andra att du har ett dricksproblem och snart kan träffa botten och erkänna behovet av att hantera dricks- eller narkotikaproblem.