En studie av steg 9

De 12 stegen AA och Al-Anon

Att göra förändringar kan verka som ett bittert piller att svälja, men för de som är seriösa om återhämtning kan det vara bra medicin för andan och själen.

Steg 9
Gjord direkt ändringar till sådana personer, om möjligt, förutom när man gör det skulle skada dem eller andra.

Steg 9 är en annan av de 12 stegen, som initialt framstår som svårast, men belöningen att sätta denna princip i praktiken kan vara enorm.

Den andliga principen som berörs är förgiften, inte bara från andra, utan förlåtelse av jaget, som kan ge läkande till båda parter.

Efter att ha slutfört Steg 8 - gjorde en lista över alla personer som vi hade skadat och blev villiga att göra dem till nytta - nästa logiska steg är att få dem att förändras om möjligt och förslaget är att göra det direkt till dem som har skadats Genom att göra direkta ändringar till personen skadade frestelsen att kjolproblemet på grund av förlägenhet eller smärta undviks.

Enkelt men inte lätt!

Men de som gör amends finner många gånger att den person som de har skadat är mer än villig att acceptera dem ändras lyckligt - och en helingsprocess börjar inte bara i relationen utan i varje individ.

Detta är emellertid inte alltid fallet. Ibland är den skadade inte villig att förlåta och glömma. Oavsett, andliga framsteg för dem som är i återhämtning beror på att göra sin del rätt och göra direkta ändringar.

Detta steg har ett villkor - förutom när man gör det skulle det skada dem eller andra . Om handlingen med att göra förändringar kommer att öppna gamla sår eller skapa ny skada, bör man undvika att göra direkta ändringar. Fördelen med att göra sig till den återställande personen uppväger inte behovet av att inte göra mer skada.

Vad gör ändringar måste göra med nykterhet?

Om ditt mål är att vara nyktert är det viktigt att ta detta steg för att göra förändringar när det är möjligt, för om du misslyckas med att göra det kan det komma tillbaka för att orsaka problem senare.

Om du vet att du har skadat andra under dina drickdagar eller lånat pengar och aldrig betalat tillbaka det, och du försöker inte ställa situationen rätt så är det en mycket bra chans att problemet uppstår igen och när det kan det vara en utlösare för ett återfall.

Å andra sidan, om du hanterar situationen från det förflutna, så finns det inget sätt för det att komma tillbaka och bita dig senare. Du har hanterat det ordentligt, du har hållit din sida av gatan ren och du har gjort misstaget ur det förflutna bakom dig.

Alkoholism kan vara en dödlig sjukdom. Låt inte lägga av ursäkt eller betala en skuld du är skyldig att bli ett större problem i framtiden som kan få dig att hämta en drink.

Besökare på denna webbplats har delat med sig av att arbeta med steg 9. Här är några av sina historier:

Inför sanningen

Åh, det här är ett svårt steg för mig. Jag brukar dölja minnet om tidigare överträdelser under det alltid praktiska paraplyet "Did not do it if I do not remember".

Sedan jag tillbringade år i en skrynklig dia ignorerades all sorts ont.

Under min drickning "karriär" bodde jag långt ifrån min familj, därför var det inte nödvändigt att ändra. Fel! Med tanke på att utelämnanden kan vara smärtsamma gjorde detta ett kraftfullt helande steg att göra. Och jag fortsätter att arbeta med det genom att vara nykter , det är också en form av en ändring.

Carol

En ändring, inte en ursäkt

Vad är en ändring? Det tekniska svaret är en ändring är en förändring. En ändring är inte en ursäkt. Det är en tydlig och ändamålsenlig handling som syftar till att rensa upp ett problem från det förflutna.

Om jag skadat någon, och då under arbetet går stegen till en punkt för att göra en ändring, är det min plikt att sitta ner med personen och förklara fullt ut om missbruk, mitt eget personliga program, vad min rädsla var och hur jag har förändrats som en människa.

Om jag är skyldig i något material betalar jag tillbaka det, med intresse om det behövs. Om det jag är skyldig inte kan mätas i guld eller annat materiellt ämne, så måste jag ödmjukt be om förlåtelse för mina indiskretioner och gå min väg. (Vilket pris är det för skadade känslor?)

Sox

En läkningsmöjlighet

När jag först upplevde steg 9 gjorde jag förändringar, för jag såg äntligen saker på olika sätt och såg min del i de ont jag hade orsakat och ville erkänna dem så att jag kunde må bättre och släppa bort skulden jag hade med den nya medvetenheten .

Det var en bra start för mig men det var fortfarande mycket "jag" när jag upplevde detta steg. Som med alla mina steg har jag funnit för mig, att när tiden går vidare avslöjar de mer och mer för mig. Jag har funnit att det finns så mycket andligt djup åt dem. Ju mer jag praktiserat detta steg desto mer fick jag reda på hur mycket healing kommer från det och inte bara för mig.

Som i många skador gjorda, fann jag att det bara inte var "jag" som hade det hela vridit. När man öppnar några förflutna fel och har gjort dem, har många kära och underbara människor också fått en helande, en förståelse och svar på saker som de höll på för alltför länge. Sanningen ställde dem också fri.

Så när jag blir medveten om en skada som jag har orsakat en annan person, bär jag gärna min själ av min felaktighet så att den andra personen inte behöver bära någon överskotts skräp, vrider sig om och om igen försöker göra känsla från Mack lastbil som bara sprang dem över. Hur välsignad ska vi bli fri från vårt förflutna och ge gåvan för att hjälpa till att befria en annan.

Alethea

Inträde del I spelas

Jag trodde alltid att jag hade gjort direktändringar när jag skadade andra. Jag ber om ursäkt för mina misstag och ber om att jag har kunskapen att inte upprepa mina handlingar. Detta vad jag kände innan jag kom till Al-Anon.

Men när jag arbetade med det här steget med min sponsor, insåg jag att jag hade flera problem som jag inte ens insett att jag behövde göra om. Den första var alkoholisterna i mitt liv, jag deltog i deras sjukdom och visste inte vad jag hade gjort för dem.

Av kärlek försökte jag hjälpa dem , tänkte jag. Men nu vet jag att jag inte lagde deras inventering. Först måste jag göra mina ändringar till dem. Det var verkligen läkning. Inte så smärtsamt som jag trodde det skulle vara.

Jag insåg också att jag i min barndom hade skylt min pappa för saker som min mamma faktiskt orsakade genom att försöka få honom att sluta dricka . I åratal hade han druckit och hon började senare i mitt liv, så jag skyllde också sina handlingar för att få henne att dricka.

Programmet och det här steget fick mig att se att det var deras eget görande; de gjorde valet. Det var efter att de båda hade dött och jag är ledsen att jag inte kunde ta upp denna fråga personligen. Men jag vet att de kommer att veta, vi hade bestämt oss för allting som gjorde våra förändringar till varandra och åtnjöt resten av deras liv. Detta gör att jag inser mer och mer hur mycket detta program är ett livstidsprogram.

Och jag är glad att vi har detta steg, det håller oss ärliga med oss ​​själva och andra!

Minne

Index of 12 Steps and Traditions Study